INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Declarația înfiorătoare făcută de Răzvan Lucescu: „Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om”

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 11:10 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 12:07

Răzvan Lucescu a explicat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor motivele pentru care Mircea Lucescu a acceptat să o preia pe Dinamo Kiev, marea rivală a lui Șahtior.

După 18 luni de pauză, Mircea Lucescu (75 de ani) a decis să se întoarcă în antrenorat. Și a făcut-o în Ucraina, țara în care a scris istorie cu Șahtior. Cu formația din Donețk a câștigat de 8 ori campionatul, de 6 ori Cupa, de 7 ori Supercupa. Plus Cupa UEFA! Doar că de această dată a ales-o pe marea rivală, Dinamo Kiev.

"Nu mai era el, cădea și avea nevoie să se întoarcă"

Răzvan Lucescu a explicat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", de pe GSP.RO, decizia tatălui său: 

"Am vorbit cu el când a plecat la Kiev. Mi-a cerut și mie părerea. Eu n-am stat niciodată să-mi calculez pașii. Pe când el știe foarte bine de ce face un lucru. Știe că după aceea mai are două mutări de făcut. Mie îmi place să trăiesc experiența și niciodată n-am regretat decizia pe care am luat-o, fie că a fost bună, fie rea. De ce s-a întors tata în fotbal? În antrenorat? Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om. Nu mai era el, cădea și avea nevoie să se întoarcă pe teren. Avea nevoie de o provocare. N-a fost deloc ușoară alegerea lui... A mai avut oferte, dar aici era un cub de avergură, o șansă foarte tare, iar asta l-a încărcat și motivat. Acum îl vedeți că e schimbat, e întinerit!".

"Se supără că nu-l consult"

Răzvan Lucescu, acum antrenor la Al Hilal, în Arabia Saudită, a spus că nu l-a sunat pe Lucescu sr. înainte să plece de la PAOK: "Se supără de fiecare dată la deciziile mele, întrucât nu obișnuiesc să-l întreb. Se supără, dar îi trece. Știți ceva? Aici este o diferență între mine și el: eu nu am o strategie. Eu mă duc direct! Am plecat de la Rapid, cu sfert de finală de cupă europeană și de două ori câștigător de Cupa României, la locul 11 în Divizia B pentru domnul Dinu Gheorghe. Când puteam să plec «afară». Am plecat apoi la Xanthi, care venea de pe loc retrogradabil. Se salvaseră după un baraj! Și am rămas trei ani acolo, doar datorită relației cu patronul. Mi-a fost ca un tată. L-am simțit extraordinar, dar financiar aveam nevoie de la tata".

"Mai devreme sau mai târziu o să mă întorc să antrenez în România. Iubesc această țară, am simțit acum când am venit o energie pozitivă, o dragoste, mi-era dor. N-am mai fost de 11 luni în România!"
Răzvan Lucescu, antrenor Al Hilal

CITEȘTE ȘI:

Atac violent: „Cum să compari gloaba de Ianis Hagi cu Zidane? Taică-su trebuia să îl trimită la faianță, nu la fotbal”

FCSB se prăbușește! Gigi Becali a dus echipa de unde a luat-o: mediocritate, dezinteres, sărăcie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
iobag
iobag  •  19 Octombrie 2020, 21:07

Mare sensibil lucica securistul, aproape ca mi-a stors o lacrima de crocodil :))). S-a intors pentru ode si atentie, de dorul lor se ofilea la batranete. Daca urmarea intr-adevar o provocare noua ar fi mers in Spania/Italia, nu in aceleasi campionate de mana a treia in care a stat in ultimii 20 de ani unde ai titlul semi-garantat si culoar mult mai usor spre cupele europene.

248002075842661
Constantin Paris  •  19 Octombrie 2020, 17:26

Panciu asta nu vrea decit sa provoace ca de obicei Asa cum face cu Simona A uitat cind dupa R G repeta ca un papagal ca nu mai ia nici un G S Panciule esti un *** trist si nemultumit

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  19 Octombrie 2020, 17:05

Eh... cine a mai văzut Lucești „duși” si rață inecată...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close