INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  „PRIETENII LUI OVIDIU”

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă făcută de Borcea: „Cum l-am vândut pe Ștefan Radu: Giovanni a adus o ofertă falsă de la AS Roma!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 22:24

În 2008, Ștefan Radu pleca de la Dinamo în capitala Italiei, la Lazio. Omul de afaceri Cristian Borcea, acționar al clubului Dinamo în acel moment, a făcut dezvăluiri în exclusivitate la „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. 

Borcea a dezvăluit că Lazio nu mai voia să-l păstreze pe fundaș după primul an de contract, dar Giovanni Becali a făcut presiuni la AS Roma să-i "inventeze" o ofertă de 5 milioane de euro, cu care i-a păcălit pe cei de la Lazio.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, este difuzată în fiecare miercuri seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO

- Cristi, la meciul cu Lazio, lumea spunea că... 
- Tâmpenii... Dar să știi, nea Ovidiu, că meciul cu Lazio a fost cel care ne-a dat în spate rău de tot.

- Și ai vreo explicație, Cristi?
- Dă-mi o explicație la meciul Stelei cu Middlesbrough. Sau la Steaua - PSG! Există vreo explicație? La meciul cu Lazio, de exemplu, ambii fundași centrali au luat cartonaș roșu. Moți și Goian! Și-am rămas doar cu Ștefan Radu... Rednic a avut de ales între Vali Năstase și băiatul lui Nițu, care era la juniori (n.r. Andrei Nițu). Orice antrenor îl alegea pe Năstase. Că a gafat, asta e, oricine o face. Se mai întâmplă.

„Giovanni controla tot și era un geniu!”

- Toată lumea a spus că a fost blat. 
- Ce blaturi, ce aranjamente? Sunt tâmpenii! La fel și cu meciul de la Urziceni... Ajungeam de două ori în Liga Campionilor și aveam 50 de milioane de euro în conturi! După meciul cu Lazio a fost și-o anchetă a DNA-ului, dar n-aveau ce să vadă. Eu eram cel mai curios să știu ce s-a întâmplat atunci. Dar aș fi fost foarte dezamăgit dacă cineva m-ar fi trădat. Eu nu cred și n-am crezut că s-a întâmplat vreodată ca un jucător să o trădeze pe Dinamo.

- S-au alimentat speculațiile și după ce Ștefan Radu a ajuns la Lazio.
- Hai să vă spun cum a fost vândut Ștefan Radu. El a fost împrumut un an de zile cu un milion de euro și ăia de la Lazio nu mai voiau să-l ia. Atunci, Giovanni, care controla tot și era un geniu, a vorbit la AS Roma să-i dea un fax că vor să ne dea cinci milioane de euro pe Ștefan Radu.

- Cum așa?!
- Da, nea Ovidiu! Era ca și cum un jucător de la Dinamo ajunge la Steaua! Îi omorau suporterii p-ăia de la Lazio! Și-așa am luat noi 4 milioane de euro pe Ștefan Radu! Dar el făcea banii ăștia, iar cea mai bună dovadă e că el e acolo de 11 ani. A fost căpitan și-a jucat meci de meci. Mai arătați-mi un alt român în Italia care face așa ceva!

4 milioane de euroeste cota de piață a lui Ștefan Radu, fundașul central de 33 de ani

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. 
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CRISTI BORCEA:

Imagini de colecție cu Cristi Borcea din perioada în care era acționar la Dinamo:

Cristi Borcea
+30 FOTO

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Poziție categorică a lui Mirel Rădoi, după ce a fost refuzat de Ștefan Radu: „Niciodată nu o să mai fac asta!”

Se transferă Marko Dugandzic la FCSB? Anunțul lui Valeriu Iftime: „Le-am făcut o promisiune”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
marius.bxl
marius.bxl  •  02 Iulie 2020, 23:02

Deci nu imi pare rau ca ai facut puscarie pe de-a dreptul. La cate miliarde ati ascuns......ai scapat ieftin

creeperno
creeperno  •  02 Iulie 2020, 22:52
Postat de gintonic pe 02 Iulie 2020, 13:40

Borcea Shakira Atotstivuitorul : "Lasati-ne sa ne pregatim pentru Liga Camp... aaaa... Liga a II-a !" :))) E bine-bineeee!

Borcea buf buf :))

gintonic
gintonic  •  02 Iulie 2020, 13:40

Borcea Shakira Atotstivuitorul : "Lasati-ne sa ne pregatim pentru Liga Camp... aaaa... Liga a II-a !" :))) E bine-bineeee!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează