INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu incitant cu Șumudică: "Vă spun ce ofertă am refuzat azi. M-am săturat să trag la șaibă, vreau high-class!"

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2018 00:04

Marius Șumudică (47 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru ediția tipărită de joi a Gazetei Sporturilor. 

Proaspăt revenit în ţară după aventura de aproape un sezon la Kayserispor, Șumi este liber de contract. Încă. Tehnicianul e pe lista celor de la CFR Cluj, aşteptându-se definitivarea actelor despărţirii de Dan Petrescu.

În Gruia, se "luptă" cu Edward Iordănescu şi cu Andrea Mandorlini pentru acel job. Dar impresarul său tot caută: şi în Turcia, unde Antalyaspor îl are pe listă, alături de un fost antrenor al celor de la Malatyaspor, şi în Arabia Saudită, şi în Egipt.

Șumudică a vorbit despre disponibilitatea de a merge la CFR Cluj, cum crede că mai poate fi reabilitat Alibec, de ce nu a reușit Găman la FCSB și de ce i-a părut rău că trupa lui Becali a pierdut titlul. 

De asemenea, Șumudică a povestit cum decurge relația cu Gigi, de ce-i vede disperaţi pe români, a dat câștigătoarea Mondialului, jucătorul-revelație și golgeterul competiției. 

Iată un pasaj din dialogul antrenorului cu jurnalistul GSP Eduard Apostol:  

- Când vom ajunge şi noi cu Liga 1 la nivelul Superligii din Turcia?
- Niciodată! Păi, granzii din Istanbul au fiecare peste o sută de milioane de euro buget. Noi la Kayserispor am avut 12 milioane de euro buget, am adus 17 jucători noi, am făcut o echipă contratimp. Le-am zis şi turcilor mei de acolo că e greu să trecem de la şcoala primară la facultate.

- Ce-aţi fi făcut cu Kayseri în Liga 1?
- Mă băteam la campionat.

- Ce oferte aveţi?
- Mi-aş dori să rămân în Turcia, cu toate că sunt probleme destul de mari cu lira. Sunt alegeri prezidenţiale în acest an, să vedem ce va fi. Uite, azi, de exemplu, am refuzat ofertă din Azerbaidjan, de la Neftci Baku, fiindcă deşi azerii erau calificaţi în Europa League, nu simţeam că mi se potriveşte.

- Din România ce v-ar interesa?
- Doar nişte echipe unde se vrea performanţe, să câştig trofee. High class, da. Eu îmi văd lungul nasului, nu sunt arogant, dar nu mă mai văd lucrând la o echipă mică, să aibă 70 de spectatori să mă înjure. Eu să trag la şaibă şi tot pe mine să mă ia... CFR Cluj, da, este o echipă atractivă pentru mine. Are conducători care practic nici nu se văd, dar au creat toate condiţiile pentru Dan Petrescu să facă performanţă.

Interviul cu Șumudică poate fi citit integral doar în Gazeta de joi (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI) 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
cris210
cris210  •  31 Mai 2018, 20:41

VEZI CĂ E LIBER LA REAL MADRID, PĂCĂLICIULE!

vladut12
vladut12  •  31 Mai 2018, 08:58
Postat de spinoza pe 31 Mai 2018, 00:17

Oare te-au dat turcii afara de la Kasery degeaba? Acolo campionatul se joaca pe bune si pe bani multi. Fara rebuturi, rateuri si alegeri "la intamplare"! N-ajunge sa pupi arbitrii sau pe Erdogan in dos. Acolo trebuie sa ai rezultate proportional cu banii investiti.Trebuie sa vorbesti putin si sa faci mult Shumibet. Nu asa cum faci tu...Qricum tu nu mai pupi contract in Turcia.

Big like!

dinamo100
dinamo100  •  31 Mai 2018, 08:56

Sumi viseaza cai verzi pe pereti si evident ca nu are nicio oferta concreta decat de la...Baku.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează