INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

EXCLUSIV VIDEO + FOTO O echipă românească uimește în ligile inferioare din Germania! Povestea celor de la SV Cosmos Aystetten 2, o echipă care are în componență trei foști jucători din Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 27 decembrie 2016 12:22

Totul a început ca un hobby, dar a ajuns să devină un lucru tot mai serios cu fiecare lună care trecea. O comunitate de români stabilită în Germania a preluat modelul celor de la FC România și a înființat o echipă de fotbal.

Formația este satelitul unei alte echipe din Liga a 7-a. SV Cosmos Aystetten 2 este numele și acolo evoluează în proporție de 95% jucători români. De fapt, în afara unui rus, toți fotbaliștii sunt români.

Ideea înființării acestei echipe a fost chiar a antrenorului Christian Braun și a directorului sportiv, Valentin Deaconu. Cei doi dețin o afacere acolo. Primul este atât antrenor, cât și portar, dar și sponsor alături de asociatul său. Valentin este și el jucător la această formație. 

Nu câștigă bani din asta, însă o fac din pasiune. Nu oricum, ci conduc fără probleme clasamentul Ligii a 9-a din Germania. Sunt pe primul loc cu 44 de puncte, cu 3 peste următoarea clasată, care are și un meci mai mult.

"La transferuri asigurăm loc de muncă" :)

Participantă în A Klasse (al 9-lea eșalon fotbalistic), SV Cosmos Aystetten 2 are în componență și trei foști jucători din Liga 1. Este vorba despre Valentin Coca, portar trecut pe la Poli Timișoara, dar și Gheorghe Goșa sau Mihai Gore. 

Managerul clubului se asigură ca fiecărui jucător care vine la SV Cosmos 2 să nu-i lipsească locul de muncă: "Așa îi convingem. Unii muncesc la poștă, alții la curierat. Dar sunt și jucători care și-au deschis firme. Mai sunt care lucrează la firma domnului antrenor. 

Valentin Coca joacă și la prima echipă, el câștigă și de acolo bani. Are experiență mai mare, e normal", ne spune Bobby Cacoveanu, antrenorul secund al echipei, care este și jucător.

Au planuri mari

Românii de la SV Cosmos 2 nu se opresc aici și sunt convinși că în următorii ani pot ajunge chiar în Liga a 5-a.

"Ca talent și valoare a individuală a jucătorilor suntem peste tot ce avem în campionat în seria de acum. Cred că putem promova ușor încă 2-3 divizii la cum jucăm acum", continuă Bobby povestea de succes a românilor din Germania.

Situația grea din fotbalul românesc le dă speranțe celor de la SV Cosmos și speră ca în viitor să aducă jucători din Liga a 2-a de la noi.

"La nivelul la care se plătește în România pot veni aici lejer. Joacă fotbal de plăcere, dar și câștigă banii la timp pentru diferite meserii pe care le pot practica.

Nu ne aruncăm imediat să luăm jucătorii. Prima dată le găsim loc de muncă, apoi îi aducem aici. Sperăm să creștem mult nivelul", a mai zis Bobby.

Salarii între 600 și 1000 de euro

Prima echipă a lui SV Cosmos, care e în Liga a 7-a plătește salarii destul de mari. Între 600 și 1000 de euro, asta pe lângă jobul pe care jucătorii îl au.

Jucătorii speră să ajungă în Liga a 5-a, unde fotbalul din Germania este considerat profesionist:

"E greu, însă nu imposibil. Tratăm meciurile foarte serios. Ne prezentăm cu un lot din care am face două echipe. Avem fotbaliști precum Mihai Gore,Gheorghe Goșa (fost Săgeata) sau Mahalu Nicolae (fost Săgeata), care au jucat în Liga a 2-a sau a 3-a din România".

"Jucătorii din Liga a 2-a vor la noi"

Parcursul bun, dar și situația financiară stabilă pe care o au jucătorii de la SV Cosmos 2 le-au deschis ochii și fotbaliștilor din Liga a 2-a din România.

"Sunt câțiva care vor să vină la noi. Le căutăm loc de muncă și poate de la anul ne ajută. Salariile de aici pleacă de la 1400 de euro și ajung până pe la 3000. Asta pentru job, dacă ajungi la prima echipă mai iei și de acolo bani. 

Fotbalul e un hobby și un mijloc de a ne uni aici. Vrem să arătăm că fotbalul e frumos fără a face din asta o obligație. Poți câștiga bani în alte domenii și să ai și o viață liniștită", a zis Bobby pentru GSP.RO.

Activi și pe Facebook

Ca orice echipă care se respectă SV Cosmos Aystetten 2 are și o pagină de Facebook. Are doar puțin peste 200 de urmăritori, însă este foarte activă.

Acolo se pot vedea live meciurile echipei și sunt postate videouri de la antrenamente și din vestiar. Click aici pentru pagina de Facebook!

Probleme cu arbitrajul

Chiar dacă lucrurile merg foarte bine la echipă, marele inconvenient este legat de arbitraj. Jucătorii de la SV Cosmos 2 se plâng de faptul că arbitrii îi defavorizează la multe dintre meciuri.

"Unii ne spun de la început că dacă vorbim românește sau comentăm ceva ne dau cartonaș galben.

Noi suntem sus în clasament, dar la aproape fiecare meci jucăm și contra arbitrilor. Sunt pe față cu adversari, fără rușine, dar asta e, ne-am obișnuit", a încheiat Bobby.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează