INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV // VIDEO / JUVENTUS / Mircea Lucescu, dezvăluiri incredibile: „Douglas Costa nu putea să facă o preluare, îi sărea mingea-n nas! Am avut această calitate”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 octombrie 2019 09:43

Mircea Lucescu (74 de ani), unul dintre cei mari importanți antrenori români din istorie, a făcut dezvăluiri inedite în prima ediție a noii emisiuni moderate de Ovidiu Ioanițoaia din redacția GSP.  

Impresionanta carieră a lui „Il Luce” a fost disecată în timpul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, prilej cu care marele antrenor a rememorat momente importante din carieră, cum ar fi și interacțiunea lui de la Șahtior cu mijlocașul Douglas Costa (29 de ani), starul brazilian ajuns între timp piesă importantă la colosul italian Juventus. 

Românul l-a antrenat pe Douglas Costa între 2010 și 2015, perioadă în care cifrele acestuia au fost pe măsură: 38 de goluri și 40 de pase decisive în 202 meciuri disputate în toate competițiile.

„Sunt date concrete despre ce jucători au evoluat cu mine și unde au ajuns. La Șahtior, acum, s-au făcut eforturi mult mai mari decât când eram eu. Pe vremea mea se plăteau 2-3 milioane, acum s-au dat și 18-19 milioane pe transferuri. 

Și... iată că nu apare niciun jucător talentat! De jucătorii talentați trebuie să te ocupi cu totul și cu totul diferit. Am avut probleme mari și cu Douglas Costa. 

Brazilienii aveau un control bun de balon, jucau fotbal toată ziua, dar când au venit acolo nu puteau să facă o preluare și le sărea mingea-n nas. Nu puteau să paseze. Sub presiune, ei aveau mari probleme. A fost o calitate a mea, nu neapărat de a descoperi jucători, dar cred că mai mult de a-i crește”, a mărturisit Mircea Lucescu, în dialogul avut cu Ovidiu Ioanițoaia. 

+5 FOTO

„Eu, când mergeam la meciuri în deplasare, luam un ghid și ne plimbam cu echipa să cunoaștem istoria orașului. Momente culturale importante din orașul respectiv. Am vrut să-i las mereu cu ceva! M-am dus odată la Celtic și i-am dus la un muzeu cu piese medievale. Brazilienii au intrat pe-o parte și-au ieșit repede prin alta. I-am văzut, dar le-am atras imediat atenția. Am râs cu ei!” - Mircea Lucescu

Douglas Costa (29 de ani) evoluează din 2018 la Juventus. 

Douglas era cotat la 4 milioane pe transfermarkt la momentul sosirii în Ucraina. Luce l-a descoperit pe Costa la Gremio și a făcut o afacere trăsnet pentru Șahtior: l-a luat cu 8 milioane și l-a cedat apoi, peste 5 ani, cu 30, la Bayern!  Cota lui explodase între timp, ajungând la 23 de milioane de euro!

Din 2014, talentatul fotbalist evoluează și în naționala Braziliei, pentru care a marcat 3 goluri în 31 de apariții.

EXCLUSIV // VIDEO / JUVENTUS / Mircea Lucescu, dezvăluiri incredibile: „Douglas Costa nu putea să facă o preluare, îi sărea mingea-n nas! Am avut această calitate”

URMĂREȘTE INTEGRAL AICI EDIȚIA CU MIRCEA LUCESCU

Vezi și: 

EXCLUSIV // VIDEO Mircea Lucescu, mesaj pentru FRF: "Dați-mi Cupa din '88! Îmi aduce aminte de o situație de pe vremea lui Mussolini"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
alexandruivan7
alexandruivan7  •  03 Octombrie 2019, 22:09

cand vin si prietenii lui,“parnaiasii”,sa inceapa atacurile asupra frf.***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zagna
zagna  •  03 Octombrie 2019, 20:49
Postat de Adrian Popescu pe 03 Octombrie 2019, 12:18

Mult după ce unii care scriu pe aici vor fi oale și ulcele despre Mircea Lucescu se va studia în istoria fotbalului. Își dau aici cu părerea oameni care nu sunt primii nici la ei pe palier

Daca intelegi, nimeni nu-l contesta ca antrenor, doar caracterul lui de om, iar aici minte cu nerusinare. Recunoaste ca brazilienii stiu cu mingea, dar Costa nu, el l-a invatat. Minciuna este CLARA!

115486966066476
Edi Girnita  •  03 Octombrie 2019, 16:42

Toți au fost și sunt niște idioți numai Lucescu cu fi -su sunt genii! Mi-e sila nu alta!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează