INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEZVĂLUIRE

„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” » Un fotbalist din Premier League i s-a destăinuit fostului internațional român

Imagine surprinsă la Botoșani, în 2010 / Arhivă GSP
Imagine surprinsă la Botoșani, în 2010 / Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2022 18:18 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 19:53

Florin Gardoș (33 de ani), fost fundaș la FCSB, Southampton sau echipa națională, și-a adus aminte de o discuție privată pe care a purtat-o cu Ryan Bertrand (33), fostul său coleg din echipa „sfinților”, în prezent la Leicester, în Premier League. 

Fostul internațional român și Ryan Bertrand au fost adversari într-un România U21 - Anglia U21 disputat în 2010, decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret. Partida a avut loc la Botoșani, iar Bertrand, care între timp a câștigat Liga Campionilor alături de Chelsea, a rămas surprins negativ de ce a găsit în Moldova.

FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”
FC BOTOȘANI
FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”

Florin Gardoș: „Bertrand mi-a spus: «Bă, ce sărăcie e la voi în România!»”

„S-a jucat la Botoșani dintr-o obsesie a federalilor de a juca pe un stadion pe care am mai câștigat. În lotul Angliei, era Ryan Bertrand, care a câștigat Champions League cu Chelsea. Pe urmă l-am avut coleg la Southampton. 

Ne-am adus aminte de meciul ăsta, care a fost un baraj pentru EURO. Mi-a zis: «Bă, ce sărăcie e la voi în România!» .

I-am spus: «E, nu zic că nu e, dar ne-am dus în polul sărăciei, la Botoșani», adică nu e chiar așa rău. Un meci incredibil, o dublă cu Anglia. În deplasare am jucat la Norwich, a fost extraordinar”, a rememorat Gardoș, conform sport.ro

„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” » Un fotbalist din Premier League i s-a destăinuit fostului internațional român
Florin Gardoș a fost coechipier cu Ryan Bertrand la Southampton (ambii în galben, într-un duel cu Newcastle din 2015) / Sursă foto: Guliver/Getty Images

 „Cocktail de Botoșani”

Meciul de la Botoșani, încheiat 0-0, a însemnat ratarea calificării pentru selecționata pregătită la acel moment de Emil Săndoi. Din echipa „tricolorilor” făceau parte nume precum Silviu Lung Jr., Bărboianu, Gardoș, Bicfalvi, Hora, Torje, Sburlea sau Marius Alexe.

„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” » Un fotbalist din Premier League i s-a destăinuit fostului internațional român

Echipa trimisă de Gazeta Sporturilor la acel meci a realizat un reportaj despre condițiile găsite de naționala Angliei la Botoșani. „Naționala Angliei și-a făcut drum printre căruțe până la Botoșani, locul disputării partidei cu Torje&Co”, scriau atunci ziariștii GSP.

Citește și alte știri de actualitate: 

Răzvan Lucescu, într-o situație exasperantă la PAOK. „Pare o casă de nebuni. E nevoie de un psihiatru”

Joan Laporta a coborât la vestiare după egalul cu Inter » Spaniolii dezvăluie ce s-a întâmplat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
arnautul
arnautul  •  16 Octombrie 2022, 13:00

cand lasi sarace aproape doua continente si cari in metropola tot de la ei ca sa o duci tu bine, mai ai si tupeu sa arati cu degetul la altii ca sunt saraci

WilliamSh.
WilliamSh.  •  14 Octombrie 2022, 17:04

E lux acum in Botosani. Ce Anglia, Londra, Manchester, Liverpool... noi avem Botosani, Suceava, Vaslui... a crescut PIB-ul pe cap de locuitor aici precum Fat Frumos in basmele lui Petre Ispirescu.

propaganda
propaganda  •  13 Octombrie 2022, 20:32

Din 2010 incolo s-au schimbat multe in Romania. Ne-am dublat PIB-ul national de exemplu. Mie Botosani nu mi se pare asa sarac pe langa Anglia. Anglia nu arata ca o tara mare. Scotia mi-a placut. De ce nu merge in Irlanda de Nord de exemplu? Prin Botosani s-au mai facut drumurile, au aparut case noi si cartiere de blocuri si vile. Infrastructura in Botosani, nu in judet, nici pe vremea aceea nu era rea. Satu Mare prin 2010 era uratel, inainte era groaznic sau oribil. Oradea prin 2000 aproape ca nici nu exista in Vest. Tot o dam cu moldovenii, dar am fost eu prin Bacau si Botosani, si cam toate judetele mai sarace si-au rezolvat drumurile sau o mare parte... Daca era vorba de o tara vai s-amar precum Rusia sau Ucraina, ori chiar si de Bulgaria si cele din Balcani, mai ziceam!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează