INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GAZIANTEP - ANKARUGUCU 2-0

GAZIANTEP - ANKARUGUCU 2-0. Marius Șumudică e lider în Turcia! Alex Maxim a marcat din nou pentru Gaziantep

Imagine din vestiarul lui Gaziantep, după 2-0 cu Ankaragucu +18   FOTO
Imagine din vestiarul lui Gaziantep, după 2-0 cu Ankaragucu

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 16:48 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 17:27

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a obținut o nouă victorie în prima ligă din Turcia, 2-0 cu Ankaragucu, în etapa a 17-a și e noul lider al campionatului. Alex Maxim a fost printre cei mai buni de pe teren și a marcat un gol. Șumudică își prelungește seria invincibilă la 15 etape.

Gaziantep nu s-a împiedicat nici de Ankaragücü (2-0) și a ajuns la 15 etape fără înfrângere. Și măcar pentru câteva ore a depășit liderul Beșiktaș, la golaveraj (+13), ambele cu 31 de puncte.

Vezi AICI clasamentul actualizat din Turcia!

Cu Maxim revenit după o suspendare, plus Toșca și Junior Morais titulari, inițiativa le-a aparținut gazdelor. Dar antrenorul român a suferit pe margine, la cele patru bune ocazii avute de elevii săi în prima repriză. Maxim a irosit-o pe prima, șut din mijlocul careului peste bară. Cel mai aproape de gol au trecut, în aceeași fază pe o contră, cei doi atacanți, Özer și Demir. 

Primul a reluat cu capul, dar portarul a respins lateral, de unde, tot cu capul, ultimul a plasat mingea razant cu bara, deși buturile erau goale! Ratarea imensă l-a obsedat pe Șumi până la pauză. S-a consumat și la o altă fază finalizată imprecis, centrare Maxim, "cap" Özer alături de țintă. Și s-a enervat când a sesizat că goalkeeperul advers începuse să tragă de timp. A protestat și arbitrul nu l-a iertat. I-a acordat „galben", apoi tehnicianul s-a întors cu spatele, aruncând cu o sticlă de apă în pământ.

+14 FOTO

VIDEO. Golul marcat de Alex Maxim în Gaziantep - Ankaragucu

Alexandru Maxim, cinci meciuri la rând cu gol pentru Gaziantep

Mai greu pare să se descurce Gaziantep cu echipele din jumătatea a doua a clasamentului decât cu candidatele la titlu. A continuat să preseze în actul secund și să rateze. Djilobodji, tot cu capul, din centrarea lui Maxim din corner, portarul Ricardo Friedrich salvând iar. Toșca i-a dat emoții lui Șumi, greșind și oferindu-i ocazia lui Paintsil pe un contraatac, noroc că Güvenç a scos în corner.

Dominarea s-a concretizat pe tabelă abia în minutul 70, tot pe contră. Maxim a finalizat la colț din centrarea lui Demir, gol anulat inițial pentru un ofsaid semnalizat de la margine și validat cu VAR. Al cincilea meci consecutiv, în campionat și Cupă, în care înscrie Alex! A avut și șansă Gaziantep pe final, când oaspeții au ratat egalarea: șut Çankaya din 5 metri peste bară. S-a terminat însă 2-0, pentru că, pe alt contraatac, Șahin, intrat în locul lui Özer, a scăpat de la centrul terenului și, egoist, a marcat după două șuturi. Minutul 90+6.

+14 FOTO

După acest succes, Gaziantep a urcat provizoriu pe locul 1, cu 31 de puncte, la egalitate cu Beșiktaș, care are un meci în minus, și un golaveraj inferior. De partea cealaltă, Ankaragucu este pe 18 în prima ligă din Turcia, loc retrogradabil, cu 15 puncte.

8 goluria reușit Maxim în Super Lig în 15 meciuri la Gaziantep în acest sezon. Maximul carierei. Are 15 în total în campionatul Turciei în 31 de partide

40 e cotala pariuri ca Gaziantep să câștige titlul. Favorite: Fenerbahçe (2,65), Beşiktaş (2,90) și Galatasaray (3,00). Echipa lui Șumi e a șasea. În toamnă, cota era 500, iar la finele anului, 25!

Gaziantep – Ankaragucu 2-0

  • Au marcat: Maxim 79, Sahin 90+6

Gaziantep: Guvenc – Djilobodji, Kana-Biyik, Toșca – Ceylan, Kozulj, Jefferson, Maxim, Maranhao – Demir, Ozer
Antrenor: Marius Șumudică

Ankaragucu: Ricardo – Dikmen, Sarlija, Cankaya, Turan – Voca – Paintsil, Lukasik, Cekici, Lobjanidze – Bolingi
Antrenor: Mustafa Dalci

VIDEO Marius Șumudică, dezvăluiri tari din Turcia: „Intru în transă, mă deranjez la stomac, nu pot să ies prin oraș!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică a confirmat! Dan Petrescu, antrenor la Kayserispor: „Nu mai sunt singurul antrenor străin din Turcia”

EXCLUSIV » Avem toate detaliile din contractul lui Dan Petrescu în Turcia » Salariu fabulos + bonusuri fantastice

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
fairplayromania
fairplayromania  •  05 Ianuarie 2021, 18:15

Sumi la Nationala Turciei !!! Că la noi nu are loc.

1686525761599040
Mario Durm  •  05 Ianuarie 2021, 18:00
Postat de amicu pe 05 Ianuarie 2021, 17:05

Vezi că este pe primul loc acum. Are o înfrângere în tot sezonul, prima etapa cu Galatasaray. Atât ..o înfrângere. Și etapa trecuta cred că știi cum au marcat oaspeții.

Dintr-un penalty inexistent acordat cu VAR dupa 2-3 minute...

melcul_furios
melcul_furios  •  05 Ianuarie 2021, 17:53

Sumudica are rezultate si chiar foarte bune, sa vedem ce o sa faca si Petrescu :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează