INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TIBI NU VREA LA ECHIPA NAŢIONALĂ

Ghioane: "Nu pot să vin la «naţională» după ce am jucat o repriză în cinci ani!"

Articol de - Publicat duminica, 28 decembrie 2008 00:00

Fotbalistul lui Dinamo Kiev se află la Braşov unde are loc turneul la fotbal în sală. Acesta a vorbit despre posbilitatea unei convocări la echipa naţională, dar a şi analizat situaţia echipelor româneşti în 2008. Ghioane a jucat ultima oară la echipa naţională în luna martie a anului 2005 în meciul cu Olanda, scor 0-2, din preliminariile CM 2006, atunci cînd a evoluat timp de 45 de minute.

- Tibi, cum a fost 2008 pentru tine?
- Un an bun din punct de vedere profesional. Este bine că sîntem în toate competiţiile, în campionat, şi în Cupa Ucrainei şi în Cupa UEFA. În vară tragem concluziile, eu îmi doresc să fiu sănătos şi să joc cît mai mult.

- Mulţi consideră că trebuie să joci la «naţională»!
- Nu, nu! Trebuie să te bucurii de ce ai. Sînt bucuros că joc la echipa de club. E suficient, nu poţi să le ai pe toate. Nu e problema mea echipa naţională, după ce am jucat o repriză în cinci ani. Nu cred că eu trebuie să vorbesc despre echipa naţională.

- Mai avem şanse la calificarea la Mondiale?
- De ce nu? Atîta timp cît şanse există, ne putem califica. Este o grupă echilibrată, e mai bine că am pierdut şi noi, au pierdut şi restul echipelor. Totul se joacă pînă la ultimul meci.

- Crezi că jucătorii străini vor afecta selecţia la echipa naţională?

- Nu cred! Ce să afecteze? E un lucru foarte bun că avem jucători străini de valoare. Peste tot sînt străini, concurenţa e bună la orice echipă. Trebuie să fie trei, patru jucători pe un post. E foarte important.

- Merita Unirea Urziceni să fie pe primul loc în Liga I?

- Nu cred că o ajuta mai mult dacă era sau nu campioni de toamnă! Important e că joacă un fotbal bun.

- Două echipe din România au ieşit din Ligă, ce ne lipseşte?
- Ne lipseşte valoarea! Trebuie să fim mai puternici ca adversarii din teren, dar şi peste arbitraj. Cînd n-ai echipe care să joace peste arbitraj e foarte greu.

- E greu în Ligă pentru echipele din campionatul nostru?
- Nu numai pentru echipele din România e greu în Ligă. Pentru toate echipele e greu. Nu mai sîntem echipe care să producă surpriza. Din 16 echipe, o singură echipa slab cotată poate ieşi din grupe.

- A fost CFR o surpriză în Ligă?
- La început rezultatele loc au şocat pe toată lumea, dar aşa e fotbalul. Mi-e greu să fac o comparaţie cu meciul Stelei cu noi, sînt mulţi ani de atunci. Bravo celor de la CFR pentru rezultate, dar s-au speriat singuri de performanţele pe care le-au obţinut.

- Cei de la Kiev sînt interesaţi de jucători din fotbalul românesc?
- Au fost interesaţi în vară, de Rădoi şi Goian, dar şi de jucători de la CFR Cluj.

- Cînd te întorci în România?
- E devreme să mă întorc în ţară! Mi-am prelungit contractul cu Dinamo Kiev şi mă simt bine aici.

"M-a mirat faptul că Tibi Ghioane care a jucat titular în meciurile din Champions League, nu face parte din vederile lui Piţurcă, pentru echipa naţională"
FLORIN CERNAT

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
 •  20 Martie 2009, 04:25

De curiozitate... sa vad daca intr-adevar cenzurati cuvantul "". :))

 •  29 Decembrie 2008, 13:48

Domnule Piti,dupa ce ai fost inplicat in cazul acum celebru'''valiza''.Nici macar jucatori nu sti sa ionezi.Ghioane,eu zic ca este peste multi din echipa ce o faceti,peste Banel,peste Contra,,,si multi,,,,care nu mai au ce cauta la nationala.

 •  29 Decembrie 2008, 12:56

ba c eva mai place sa mintiti ,e mai usor sa schimbi ordinea cuvintelor cuiva decat sa gandesti tu cuvinte,nonvalorilor.Dati macar decalratia exactda daca puneti si ghilimele,eu nu inteleg de ce pana scriitorului le mai puneti.Ghioane nu e vzt din acelasi motiv din care voi nu faceti articole ce sunt verticale: lipsa valorii si la frf ,ioner si la ceilati care tin in functie oameni care nu isi au rostul acolo

Vezi toate comentariile (13)
Comentează