INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Gică Craioveanu, despre viața în Spania: „Acum sunt flăcău, divorțat. Mă cunosc doar doamnele de 70 de ani”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 21:15 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 09:21

Gică Craioveanu (53 de ani) trăiește din 1995 în Spania. A jucat la trei echipe acolo, Real Sociedad, Villarreal și Getafe, iar Spania a devenit pentru el a doua casă. E nostalgic după România, dar spune că acolo se simte apreciat și iubit de către suporteri. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, fostul atacant a vorbit despre experiența din Spania.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- În Spania nu ți-a fost greu, la început, cu limba?

- Spaniola am învățat-o în trei luni. După trei luni am dat primul interviu la televiziune. Când am ajuns în Spania, imediat mi-au pus profesor. Învățasem repede de tot.

- Ai jucat la trei echipe în Spania.

- Am 330 de meciuri și 70 de goluri.

- Unde te-ai simțit cel mai iubit?

- La Real Sociedad. Cel mai apreciat. În plus, San Sebastian este de departe cel mai frumos oraș din Spania! Acolo suporterii m-au învățat și prost pentru că la fiecare gol îmi dădeau câte un «chuleton» (n.r. mușchi de taur) și-o sticlă de vin. O friptură mare de tot! Venea șeful de la Fan Clubul Gică Craioveanu și mi-o aducea mereu a doua zi la stadion.

- Fan clubul funcționează și acum?

- Da. Am mers de multe ori la ei, ne întâlnim. Mie, nea Ovi, îmi pare rău că nu mă cunosc fetele de 25-28 de ani, mă cunosc doar doamnele de 70! Ha, ha, ha!

- Nu ți-a fost teamă plecat de la Craiova în San Sebastian?

- Când am ajuns încă mai exista ETA, dacă aveau ceva cu cineva se duceau direct peste el. Acum e un oraș minunat, primitor. Este foarte greu să intri în inima lor, dar după aceea nu te uită pe viață. Sunt extrem de primitori. Pe mine m-au iubit mult. Am fost votat cel mai iubit străin din cei 100 de ani din istorie, iar cadoul a fost un baston de mareșal.

- Îl mai ai?

- Din păcate, nu mai știu nimic de baston... După ce m-am despărțit de prima mea soție, de Oana, a rămas la ea. Era un cadou uluitor.

- Ai mai divorțat o dată, apoi.

- Am mai avut o soție, pe Gemma, de care m-am despărțit acum 9 ani. Dar mie nu-mi place să vorbesc despre asta. Acum sunt flăcău, am grijă de copii. Alexandru a venit cu mine la Getafe, la facultate. Codruț trăiește în Villarreal, are 30 de ani. E bine că nu sunt bunic, să-mi zică tataie, că acolo mă distrugea! Când mai aud câte-o domnișoară de-mi zice "Săru'mâna".... Ha, ha, ha! Bunicule...

- A meritat efortul că te-ai mutat cu totul în Spania?

- Da! Pentru că am fost un jucător foarte iubit. Apoi am lucrat foarte mult la radio. Sunt foarte apreciat și sunt foarte bine plătit. Există o persoană care comentează meciul, iar noi, foștii fotbaliști, facem o analiză. Am parte de colegi buni, care au fost fotbaliști. Cine câștigă bani mulți înseamnă că-i merită. Eu niciodată n-am făcut vreun calcul, câți bani am câștigat, pentru că i-am și cheltuit.

- Lasă că nu o duci tu rău cu banii!

- N-am nicio problemă, stau liniștit, țin banii la bancă. Am trei copii, normal că am ținut de bani. Nu are rost să arunci cu banii pentru diverse. Eu acum sunt un tip fericit. Am radio, am Digi, sunt imaginea celor de la Superbet și mai sunt și la Craiova, director de imagine. Și la Craiova sunt plătit, la început nu eram. Nu m-am îmbogățit, dar trebuie puse și cheltuielile.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRAIOVEANU

CITEȘTE ȘI

Gigi Becali: „Singura mea relație cu Nuțu Cămătaru e că îi mai ceream 100-200.000€ la cazinou. În rest, minciuni!”

VIDEO Momente incredibile la UK Championship! Ce a pățit Mark Williams: „Îmi cer scuze, în 30 de ani ca profesionist nu mi s-a întâmplat așa ceva”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (23)
terranovaa
terranovaa  •  02 Decembrie 2021, 17:42
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Iti dedic la familia - vorbe :))) atata poti cu 8 clase ale tale, agricultura si gargara pe net.

terranovaa
terranovaa  •  02 Decembrie 2021, 17:06
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Baga dopu inapoi ca ies minciunile pe ambele gauri bai fricosule

terranovaa
terranovaa  •  02 Decembrie 2021, 16:59
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pinocchio *** mucles pana nu da un mesaj sa ne vedem. Orice *** poate vb pe net hai sa ne vedem pe video sa vedem care e realitatea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează