INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV » Gică Hagi, reproșuri în premieră pentru Ianis: „Trebuia sa facă mai multe! Nu poate juca decât pe un post”

Hagi a vorbit deschis despre Ianis
Hagi a vorbit deschis despre Ianis

Articol de GSP - Publicat marti, 29 decembrie 2020 14:30 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 14:43

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patron la Viitorul Constanța, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Hagi a vorbit deschis despre Ianis și i-a făcut fiului său o caracterizare în premieră. Mai mult, „Regele” vorbește despre lipsurile fotbalului românesc.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Lui Ianis tu nu-i reproșezi nimic?
- Trebuia să aibă mai multe goluri și mai multe pase la echipa națională. A debutat la echipa națională, a făcut performanțe la Under 21. A arătat că postul lui e acela pe care l-a avut la Under 21. El nu poate fi altcineva! El are un post definit bine și nu-l definesc eu acum. El când s-a născut, s-a născut să fie pe acel post. Astea sunt caracteristicile lui și nu putem să-l schimbăm.

- Iar el a dat randament pe acel post, ai dreptate!
- A demonstrat la Viitorul că e cel mai bun. A jucat un an și jumătate la o echipă mică și a fost cel mai bun, în play-off. Atunci când a fost cu cele mai bune echipe și cei mai buni jucători. A plecat afară, unde concurența e mare. În România concurezi cu zece, afară cu o sută, cu o mie. Concurența afară e foarte mare.

- De ce jucătorii români nu se mai integrează ca altădată în străinătate?
- Până să ajungă jucătorii tineri să răzbată o să ne trebuiască timp, nu e ușor. Nu se poate nimic de azi pe mâine. Cu tineri și cu talent poți obține ce vrei. Asta e strategia mea, cred în ea și sunt convins 99% că dacă o urmărești, ajungi departe. Vei construi o generație foarte mare. Toți în România spuneți că vreți să reconstruim.

Gică Hagi, despre lipsurile fotbalului românesc

- Păi, asta ne dorim, nu?
- De cinci, zece ani vorbim de reconstrucție. Nu! Hai să construim o bază puternică! E ca la casă: baza, temelia o pui pentru niște ani. Ca să ajungem undeva, să avem o națională a României. Toți muncim pentru România, orice club muncește pentru un sigur scop, să scoată jucători pentru națională. Ăsta e obiectivul măreț!

- Ce ne lipsește, Gică, acum?
- Ne trebuie o generație puternică, una care să facă față și să se lupte cu marile echipe din Europa. Avem un exemplu și nu trebuie să avem presiune când vorbim despre Generația de Aur, care a arătat că se poate.

- Atunci era altceva...
- Nea Ovidiu, am arătat că se poate! Cu unul mai mic, altul mai înalt, unul mai blond, altul mai iute, altul mai tehnic, altul mai stângaci, altul care aleargă. Ne-am bătut cu toți cei de afară! Aceea generație s-a creat în anii '80. Toți din acea generație, '90-2000, suntem construiți în Luceafărul. Hagi o știe! Eu folosesc istoria să-mi creez viitorul. Construiesc ca să mă duc în viitor.

Citește și:

EXCLUSIV Culise neștiute după arestarea lui Gică Popescu: „M-au întrebat dacă le dau voturile! Mă gândeam că Burleanu e altul care bate câmpii”

EXCLUSIV După 23 de ani, Ionel Dănciulescu rupe tăcerea: „Clubul m-a vândut împotriva voinței mele! Nu mi-am dorit să plec”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
polistul68
polistul68  •  29 Decembrie 2020, 19:37

Cu tot respectul pt dl Hagi, dar, e din alt film. 1. In ziua de azi, trebuie sa fi Messi ca sa joci un singur post..toti jucatorii, inclusiv Cr7, Modric, Benzema, pot juca cel pjtin 2 posturi...apoi, daca nu stie ce le.lipseste tinerilor, i spun eu...o pregatire buna...le trebuie seriozitate, viteza si forta...ori tinerii nostrii sunt deficitare, in corpore la cel putin un capitol din cele trei enumerate...el vb f frumos, dar in realitate, pe cifre...ce a facut concret ?

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  29 Decembrie 2020, 19:37

Ce sa faca si el saracu? Atata poate. Sa se aseze si sa stea pe banca. In rest, degeaba il chinui. Daca s-ar da banca de aur ar putea candida cu ceva sanse... Dar cand vine vorba de balon, nici nu se pune problema... Poate intr-o alta viata poate vre-un alt hagi... Vre-un nepot sau poate vre-unul de prin albania sau din kazahstan!!!

dobrin
dobrin  •  29 Decembrie 2020, 17:56

Sa puna mana sa joace meci de meci macar in campionatul ala amarat al Scotiei, si pe urma sa vorbim de subiectul Zizou... pardon, Ianis la nationala.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează