INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GENK

Ianis Hagi a fost prezentat la Genk: va purta numărul 23 ca Jordan și Hazard: „Nu vreau doar să joc în Ligă, vreau să performez”

Ianis Hagi +1   FOTO
Ianis Hagi

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2019 19:11

Ianis Hagi, mijlocașul în vârstă de 20 de ani, a semnat pe cinci sezoane cu Genk, care a plătit 8 milioane de euro pentru el. Azi a fost prezentat la campioana Belgiei.

După o săptămână la Genk, Ianis Hagi a participat la prima conferință ca jucător al flamanzilor, alături de antrenorul Felice Mazzu și de directorul sportiv Dimitri De Condé. Le-a arătat jurnaliștilor și fanilor noul tricou albastru, purtând numărul 23. Un decar cu numărul legendei NBA Michael Jordan. Tot 23 va purta și Eden Hazard la Real Madrid.

„Am ajuns la un club care îi face pe tineri mai buni”

„Întotdeauna vreau să progresez, să joc mai bine, să învăț mai multe lucruri. De aceea am ales un club care a crescut mereu tineri, făcându-i mai buni de la o zi la alta. Sunt fericit, de-abia aștept să debutez la Genk”, a declarat playmakerul în vârstă de 20 de ani.

ianis hagi 2

Ianis e impresionat de tot ce a găsit în Belgia. „Și colegii, și antrenorii sunt foarte deschiși cu mine, e mediul ideal pentru a evolua. Orașul e liniștit, exact ce are nevoie un tânăr ca mine, care vrea doar să se concentreze la fotbal”.

„Sunt obişnuit să fiu comparat cu tatăl meu, am crescut cu această presiune. Dar este un sentiment plăcut, m-a ajutat să mă maturizez” Ianis Hagi, mijlocaș Gen

„Sunt un băiat care vrea întotdeauna să învingă”

Hagi consideră că "nu aș fi putut face acest pas fără să cunosc istoria lui Genk. Este, în același timp, o echipă care câștigă, iar acesta sunt și eu. Un băiat care vrea mereu să învingă. Îmi doresc să câștigăm împreună cât de multe meciuri și trofee. Va fi o provocare, însă una frumoasă”.

„Pot să mă cresc tehnic, fizic şi tactic aici. Am descoperit aici un mediu extraordinar, la fel cu cel pe care îl găseşti în fotbalul mare din Europa"
Ianis Hagi, mijlocaș Genk

„Liga e cea mai mare scenă a fotbalului”

întrebat de Champions League, una dintre revelațiile de la Euro U21 a răspuns: „Liga e cea mai mare scenă a fotbalului. Totuși, nu vreau doar să particip, ci și să performez”. Le cere fanilor să vină aproape de echipă. Și le promite că „Indiferent dacă învingem sau pierdem, întotdeauna vom da sută la sută. Vrem să vă facem mândri”.

„Am discutat cu Răzvan Marin şi mi-a spus lucruri foarte frumoase despre campionat şi despre Genk” Ianis Hagi, mijlocaș Genk

Citește și:

Ianis Hagi a ratat un transfer la Marseille! De ce a picat afacerea + Andoni Zubizarreta a insistat pentru el

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
forzzainter
forzzainter  •  18 Iulie 2019, 22:20

Marele "decar" cu nr 23. Nu i.a pus tacsu' clauza sa.i dea si banderola? In iarna e inapoi la Viitorul..

rocky2
rocky2  •  18 Iulie 2019, 22:12
Postat de Alexandru Nazarie pe 18 Iulie 2019, 21:22

O fi vorbit în flamandă la conferință?

Le-a spus intr-o belgiană impecabilă cam cum ar vrea el sa performeze!

crapcaras
crapcaras  •  18 Iulie 2019, 21:50

Ca tot veni vorba de basket, de nr. 23 Lebron James ai auzit ? Sau crezi ca-i un neica nimeni, eh ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează