INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, elogiat în presa scoțiană după ultimul meci al lui Rangers: „Cel mai bun, coechipierii n-au fost la nivelul său” + Laude pentru Niță în presa din Cehia

Ianis Hagi, în St. Mirren - Rangers // foto: Imago Images
Ianis Hagi, în St. Mirren - Rangers // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 13:13 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 14:56

În cele 78 de minute petrecute pe teren în St. Mirren - Rangers 1-2, Ianis Hagi (23 de ani) a fost cel mai periculos jucător al campioanei din Scoția. Presa i-a apreciat evoluția, mijlocașul român primind cea mai mare notă în două publicații. 

În permanență activ și periculos, Ianis Hagi a trecut în câteva rânduri pe lângă gol și a obținut penalty-ul din care Kemar Roofe a egalat pentru Rangers. După meci, românul a fost lăudat atât de antrenorul Steven Gerrard, cât și de presa scoțiană.

Ianis Hagi, cea mai mare notă în St. Mirren - Rangers

Atât Football Scotland, cât și The Scotsman i-au acordat mijlocașului român nota 8. În ambele cazuri, cea mai mare dintre jucătorii lui Rangers.

„A fost cel mai consistent pericol de la Rangers. A câștigat penalty-ul și a fost în spatele celor mai multe faze pozitive ale echipei. Superb de privit când este alert. De câteva ori, coechipierii n-au fost la nivelul său”, au scris jurnaliștii de la The Scotsman.

Evoluția lui Ianis Hagi a fost analizată și în Football Scotland: „Cel mai bun jucător al lui Rangers, jucătorul cu cele mai mari șanse de a face ceva să se întâmple. A câștigat penalty-ul din care Roofe a egalat”.

Ianis Hagi, decisiv în St. Mirren - Rangers. Românul a obținut un penalty 

St. Mirren a deschis scorul în minutul 4 prin Ronan, care a profitat de o greșeală a lui Lundstram. Irlandezul a șutat superb, din afara careului, spre vinclul porții.

Ianis Hagi a trecut pe lângă gol în minutul 32, când portarul Alnwick i-a respins în corner șutul care se îndrepta spre colțul lung. 5 minute mai târziu, mijlocașul român a fost din nou aproape de gol, dar șutul său a fost blocat accidental de unul dintre coechipieri.

În minutul 40, Ianis a obținut un penalty pentru Rangers, fiind faultat în careul advers de Alan Power după un dribling scurt în fața acestuia. Kemar Roofe a transformat fără emoții și a egalat, dar acela nu avea să fie ultimul gol din prima parte. Trei minute mai târziu a punctat și Alfredo Morelos, din centrarea lui Tavernier.

Până la pauză, Ianis a mai fost periculos o dată. În minutul 45+1, Alnwick i-a apărat șutul de la distanță, cu dreptul.

În a doua repriză, Ianis Hagi nu a fost la fel de periculos. El le-a dat emoții oponenților doar în minutul 60, când a șutat puternic, dar un adversar a blocat execuția mijlocașului român.

Ianis a fost înlocuit cu Scott Arfield în minutul 78.

Laude pentru Florin Niță în presa din Cehia: „Un portar fără noroc nu e un bun portar”

Excelent și la națională, Niță e un lider pe teren și la Sparta. Chiar și la 3-4 cu Lyon, deși a primit patru goluri, a fost cel mai bun om al vișiniilor, cu cea mai mare notă în presa cehă. 8. 

Duminică, a închis poarta, la 1-0 cu Mlada Boleslav. Ales MVP și poreclit „Păianjenul„ pe pagina de Twitter a clubului praghez, lângă o poză în care apare respingând o minge cu piciorul.

Antrenorul Pavel Vrba i-a mulțumit: „Niță ne-a salvat în cel puțin două situații. A fost formidabil. El ne-a ținut în joc”.

Jurnaliștii de la Blesk îl consideră cel mai valoros goalkeeper din liga cehă: „Nu are concurență, se ridică deasupra tuturor. În weekend, dacă nu era el, Sparta ar fi fost lovită rău acasă”.

Florin le-a spus: „Mă simt bine în echipă. Jocul cu Lyon mi-a dat și mai multă încredere. Fiecare partidă mă ajută, fiecare antrenament”.  A zâmbit când i s-a vorbit și de șansă la unele mingi: „Sigur, am avut și noroc, dar un portar fără noroc nu e un bun portar”. A sărutat trofeul pentru omul meciului.

VIDEO. Ianis Hagi, gest superb la echipa națională 

Mai multe știri despre stranieri: 

Apt de joc cu Islanda și Liechtenstein? Ce spune Răzvan Lucescu despre accidentarea lui Mitriță: „Asta mi-a transmis”

Moruțan, om cheie la derby-ul Besiktas-Galatasaray! Ce scrie presa turcă înaintea unui meci crucial

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
853246084756615
Marcel Popa  •  25 Octombrie 2021, 18:11

Niță este un superportar.Ianis poate mai mult ,talent are.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează