INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DANEMARCA

INTERVIU EXCLUSIV Noul Kompany este un român de 20 de ani: „Marian Huja ar defila la FCSB! E o bestie! Putea să fie titular fără probleme la EURO U21” » Tatăl său l-a dat afară din casă la 15 ani

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 14:31

Jean-Claude Bozga (35 de ani, fundaș central), un fotbalist care s-a născut în România din tată congolez și mama româncă, vorbește foarte frumos despre Marian Huja, colegul său de la HB Koge - echipă care activează în divizia secundă din Danemarca. 

CINE ESTE HUJA 

Marian Huja este stoper, a împlinit de curând 20 de ani, și are 1,91m și 85 de kilograme. S-a născut în Portugalia, însă părinții lui sunt români, provenind din zona Maramureșului. A mai jucat până acum pentru echipele de juniori ale lui Belenenses și Watford, dar cea mai bună caracterizare i-o face chiar colegul său, Bozga. 

Marian o să ajungă un superfotbalist. Este un fundaș central cum rar găsești, eu îl consider urmașul lui Kompany, doar că este stângaci. În afara faptului că are o talie foarte bună, are și un joc de picior impecabil. Are, de asemenea, un joc de cap ireproșabil și e destul de rapid pentru un stoper. 

O să ajungă un fotbalist imens. Este puternic, are personalitate și ambiție. Muncește la antrenament dublu față de ceilalți. Îl văd cât se consumă când nu-i iese ceva. 

Din punctul meu de vedere, mai trebuie să învețe doar să vorbească mai mult pe teren, dar chestia asta va veni odată cu experiența pe care o va câștiga în timp", a spus Jean-Claude Bozga pentru Gazeta Sporturilor. 

INTERVIU EXCLUSIV Noul Kompany este un român de 20 de ani: „Marian Huja ar defila la FCSB! E o bestie! Putea să fie titular fără probleme la EURO U21” » Tatăl său l-a dat afară din casă la 15 ani
Huja (ultimul din dreapta)

TATĂL LUI L-A DAT AFARĂ DIN CASĂ LA 15 ANI 

„Marian are o poveste de viață... El locuiește doar cu mama lui acum, pentru că tatăl său i-a dat afară din casă când Marian avea doar 15 ani. La 16 ani a plecat în Anglia, la Watford. El a rămas cu casa și mașina familiei", dezvăluie Bozga pentru GSP.

Marian are o selecție pentru Portugalia U18, dar vrea să joace sub tricolor, explică Bozga: „Marian își dorește să joace pentru naționala României în viitor. Deși eu îl mai tachinez uneori și îi spun că nu poate, pentru că nu s-a născut în România. Ce l-a făcut să se răzgândească și să renunțe la reprezentativa lusitană? Sângele. El este român”.

Întrebat dacă a urmărit prestația României U21 la EURO și dacă e de părere că Huja ar fi prins un loc de titular în acea echipă, Bozga a spus: „Fără probleme! Chiar am văzut toate meciurile. Și îl cunosc bine pe Marian. E o bestie!”

Ar lua în calcul o eventuală ofertă din Liga 1

Bozga a comentat și posibilitatea ca Huja să joace în campionatul românesc: „Eu spun că s-ar gândi, dar nu a avut încă așa ceva. Și îți spun sincer, ar defila la FCSB!”

179 de partidea jucat Bozga în primele două ligi din România pentru Dunărea Galați, Petrolul și Concordia

BOZGA E LA CURENT CU CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN FOTBALUL ROMÂNESC 

INTERVIU EXCLUSIV Noul Kompany este un român de 20 de ani: „Marian Huja ar defila la FCSB! E o bestie! Putea să fie titular fără probleme la EURO U21” » Tatăl său l-a dat afară din casă la 15 ani
Jean-Claude Bozga

Ce crede despre campionatul românesc

„Mă uit la meciurile din Liga 1. Cum mi se pare față de nivelul din perioada în care evoluam eu? Nu știu ce să spun, văd că acum este mai echilibrat”
- Jean-Claude Bozga

Despre parcursul european al lui CFR Cluj

„Mă bucur enorm că cei de la CFR sunt aproape de grupele Ligii Campionilor. Se vor califica! CFR are jucători foarte buni și experimentați. Nu mai spun de Dan Petrescu”
- Jean-Claude Bozga

Despre șansele lui FCSB de a merge în grupele Europa League

„Sunt tineri foarte talentați la FCSB, tineri care vor să demonstreze. Sunt pozitiv de fel. Nu există lucruri negative, ci doar făcute mai puțin bine sau obstacole temporare”
- Jean-Claude Bozga

CV JEAN-CLAUDE BOZGA

Jean-Claude s-a născut în Galați și a început fotbalul profesionist la Dunărea, echipă de la care a fost transferat de Petrolul Ploiești în 2007. Pentru prahoveni a evoluat 4 ani, iar ultimul său club din România a fost Concordia Chiajna. 

În 2012 ajungea în Belarus, la FK Minsk. Au urmat apoi în cariera sa Vestsjaelland și Daejeon Citizen. Din 2017 este legitimat la Koge. 

Interviu Marian Huja: „Sunt român, îmi doresc să joc pentru România”

INTERVIU EXCLUSIV Noul Kompany este un român de 20 de ani: „Marian Huja ar defila la FCSB! E o bestie! Putea să fie titular fără probleme la EURO U21” » Tatăl său l-a dat afară din casă la 15 ani


Marian Huja se prezintă cu modestie, în ciuda portretului creionat de Jean-Claude. A acceptat să vorbească în limba română pentru Gazeta Sporturilor și a oferit câteva detalii interesante despre cariera sa. 

- Marian, unde și când ai început fotbalul? 
- Am început la 7 ani, în Portugalia, ca mijlocaș. Ulterior, antrenorul meu de atunci m-a reprofilat pe postul de fundaș central. Am ajuns mai târziu la Belenenses, apoi la Watford. Iar de anul trecut sunt aici, la Koge, prima mea experiență la seniori. 

- Cum e stilul de fotbal din Danemarca? Diferit față de cele din Anglia și Portugalia? 
- Da, este. Aici se axează toată lumea doar pe fotbal, este mai puțină distracție, ceea ce e foarte bine. A fost diferit, deoarece a fost prima dată când am depășit faza de juniori. Dar m-am acomodat, iar anul trecut am jucat aproape toate meciurile. 

30 de partideare Huja jucate pentru Koge în sezonul 2018/2019

- Sperați să promovați în prima divizie anul acesta? 
- Da. Am transferat mulți jucători foarte buni, dar va fi dificil, pentru că toate echipele sunt bune.  

- Ai fost vreodată căutat de cineva de la naționalele de tineret ale României? 
- Da, pe la 16 ani. Am făcut un stagiu de pregătire în Italia. Antrenorul de atunci mi-a spus că a fost mulțumit de mine, dar nu am mai fost chemat, deși eu sunt eligibil pentru naționala României în acest moment și îmi doresc să fiu selecționat, pentru că sunt român. 

- Crezi că ar fi ceva ce ar trebui să îmbunătățești la jocul tău? Ce îți lipsește? 
- Plecarea de pe loc. Primii 10 metri, explozia. Aici mai am de lucrat. 

- Ai vreun idol în fotbal? Dar o echipă favorită? 
- Îmi plac mult calitățile lui Vincent Kompany, este idolul meu. Bine, eu sunt mai înalt decât el (râde). Îmi place și Vertonghen foarte mult, de asemenea. Echipa mea favorită este Manchester City. Sunt un fan de-ai lui Pep Guardiola. 

350.000 €este cota de piață a lui Marian Huja, fiind cea mai mare din lotul lui Koge, alături de alți trei fotbaliști: Liam Jordan, Jakob Johansson și Magnus Hauser

- Mai vizitezi România? 
- Foarte rar. Familia mea este în Satu Mare, dar vacanțele sunt scurte, iar eu atunci plec în Portugalia să mă pregătesc suplimentar cu un un antrenor personal. 

- Cine este persoana care te-a ajutat cel mai mult în viață și în carieră? 
- Mama mea. A fost lângă mine atât în momentele fericite, cât și în cele dificile. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
stfb
stfb  •  22 August 2019, 19:46
Postat de anti.cioban pe 22 August 2019, 18:19

Lasand la o parte rasismele, asta este una din marile probleme ale fotbalului nostru: de pe la 13-14 ani genul asta de copii dati afara de pe-acasa ii elimina usor-usor pe cei cu situatie materiala buna (care de multe ori nici nu sunt asa determinati la varstele respective). Si asa ajungem ca un jucator precum Tucudean (care practic i-a adus titlul lui Hagi in meciul FCSB vs Viitorul jucat cam 7 vs 11) sa fie o raritate, in vreme ce fotbalul nostru e plin de alde Coman, Vana samd care abia asteapta sa le faca becali un semn...

Despre ce rasism vorbesti ? Nu vezi ca nu poti spune adevarul in cuvinte simple ca esti cenzurat de acesti progresisti ai lui Karl Popper, trebuie vorbit in metafore mai mult sau mai putin reusite . Legat de subiect ,baiatul asta cu ,,sange de roman'' pe langa etnia insusita gresit nici macar nu e nascut in Romania , e portughez ce joaca- atentie!- in liga a II a a super magnificului fotbal danez . *** , e o skema pusa la cale de intunerecitul galatean Ion Claudiu Bozga cu *** - apeland la ethnosul Romanesc si constitutia psihica lacrimogena a romanului pentrul a-l plasa undeva in liga 1, probabil fcsb.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  22 August 2019, 19:07
Postat de stfb pe 22 August 2019, 17:40

auzi la niba cica sangele , pai asta are sange de pe Gange si se inchina la vaci...

prea mult /pol/

thebluestlion
thebluestlion  •  22 August 2019, 18:23

Huje poate fi o soluție u21 ptr oricine din Liga 1. Dar cine să îl vadă? Sunt destui copii de 17-20 prin Europa la tineret și l2-l3 cu părinți români...dar iar...cine să îi vadă?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează