INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK SALONIC - LEVADIAKOS 5-0

PAOK SALONIC - LEVADIAKOS 5-0 » Sărbătoare EXTRATERESTRĂ în Salonic » Răzvan Lucescu este CAMPION în Grecia!

FOTO: Eduard Apostol +18   FOTO
FOTO: Eduard Apostol

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2019 00:24

PAOK Salonic, formația lui Răzvan Lucescu, s-a impus în penultima etapă a Superligii din Grecia, scor 5-0 și a câștigat primul său titlu în Grecia.  

  • Reporterul GSP Eduard Apostol se află în Salonic, de unde trimite cele mai noi informații despre formația lui Răzvan Lucescu.

Sărbătoarea continuă 

 

UPDATE 21:30

Eduard Apostol, reporterul GSP prezent la Salonic, e captivat de modul în care fanii sărbătoresc această performanță: „Nu am văzut așa ceva niciodată, nici n-o să mai văd, nici nu vreau să mai văd!”.

+19 FOTO

PAOK a devenit, în sfârșit, campioană după o așteptare de-o viață, iar capitala fotbalului elen s-a mutat la Salonic. Atmosfera a fost incendiară pe stadion și în oraș, pentru un show ce va fi legendar

Zeii s-au pogorât din Olimp pentru a-i îmbrățișa și premia pe noii campioni ai Eladei. „Generalul" Răzvan Lucescu a readus mândria la Salonic după o viață de om, peste 70 la sută dintre cei 30.000 de oameni prezenți aseară pe "Toumba" n-au trăit live precedentul succes major al lui PAOK, din 1985.

Cântece care aduceau aminte de acordurile din Constantinopol, de unde-și trage obârșia gruparea, grătare, bere, bucurie, râsete, tricouri alb-negre cu vulturul bicefal, pâine și veselie pentru cei ce sunt orgolioși și spun că sunt urmașii lui Alexandru Macedon.

E dificil să faci o comparație cu România. Fiindcă nu există. Totul este supradimensionat la Salonic, de la trăirile fanilor la tot. De exemplu: traficul aerian a fost suspendat toată noaptea pentru a nu se ajunge la tragedii în momentul fiestei învingătorilor, care a fost pe uscat, pe apă și în aer! Suporterii cântă de parcă au vuvuzele în piept și-au putut intra cu torțele la vedere, fără nicio temere.

Doar să nu faceți moarte de om, li s-a spus! Și pot veni și femei cu țânci în tribune, am văzut o mămică savurând spectacolul având în brațe un bebeluș cu suzeta. Copiii de-o șchioapă își țin cu o mână tații, iar cu alta o replică din carton a trofeului mult dorit.

„Toumba" incendiară

Apariția titanilor invincibili pe gazon a făcut „Toumba" să ia foc ad litteram. Și era doar începutul unui show pirotehnic cum numai Gate 4 și asociații pot crea! Cerul a fost împânzit de culori și de fum, de torțe și de urlete de victorie care l-ar fi mișcat și pe legendarul Macedon.

Într-un colț de tribună VIP, toată familia Lucescu și-a privit mândră noul comandant. Răzvan nu mai e juniorul, a devenit mare, de acum, și oficial. 

Show-ul de pe „Toumba" a gravitat în jurul tribunei și a sărbătorii de acolo. Fotbal? Nici 120 de secunde n-au fost emoții cu Levadiakos (5-0), retrogradată, venită ca mielul la sacrificiu, Shakhov deschizând scorul după o fază de apărare de tot râsul. Iar Biseswar (8) a înscris cu o scăriță de efect pentru fani de la 11 metri.

Pelkas (30) a mai beneficiat de un penalty, însă a tras subțire, pe mijloc. Varela (53), cu acea lovitură de cap marcă înregistrată, a dat tonul carnavalului și-al artificiilor, Shakhov (60) și Swiderski (81) au declanșat dezmățul! Meciul s-a jucat pentru că era în calendarul competițional, acele momente unice ce rămân întipărite în memorie până în ultima clipă a vieții și dincolo de ea au fost în afara fotbalului. 

30de ani au trecut de la ultimul titlu câștigat de o echipă din afara Atenei, precedenta învingătoare fiind Larissa

93de ani de existență a împlinit sâmbătă clubul din Salonic

25de victorii și 4 remize a strâns PAOK în acest sezon, mai având nevoie de un singur punct cu Giannina ca să încheie invincibilă campionatul, performanță bifată doar de Panathinaikos în istorie, în urmă cu jumătate de secol

"Aveți copii? Vă bucurați de lucruri extraordinare făcute de ei? Ei bine, eu mă simt de câteva ori mai bine după realizarea lui Răzvan. Sunt fericit de împlinirea lui"
Mircea Lucescu

"Răzvan este prietenul meu, fostul meu coleg de cameră, am trăit multe clipe frumoase și mă bucur pentru el. România trebuie să se bucure pentru Lucești! N-avem atât de multe personalități în fotbal, așa că trebuie felicitat Răzvan. Mie tatăl său mi-a marcat cariera"
Marius Șumudică, antrenor Al Shabab

"El și anul trecut a meritat să câștige titlul, dar au fost acele arbitraje, evenimente. Răzvan a făcut acolo o echipă tare puternică. Mă bucur pentru el, a muncit mult, a făcut imagine bună antrenorilor români"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

PAOK Salonic - Levadiakos 5-0

A marcat:'3 Skakhov,'8 Biseswar,'53 Varela, '60 Skakhov,'81 Swiderski

Echipele DE START:

PAOK Salonic: Paschalakis - Giannoulis, Crespo, Varela, Matos - Oliveira, Shakov - Biseswar, Pelkas, Limnios - Swiderski

Rezerve: Akpom, Ingason, Jaba, Malezas, Misic, Rey, Vieirinha

Antrenor: Răzvan Lucescu

Levadiakos: Kristinsson - Gojkovic, Moras, Bralic - Zivkovic, Jakimovski, Andoni, Milosavljevic, Bertos - Schikavko, Nunic

Rezerve: Balauru, Giakoumakis, Meleg, Omolade, Rekhviashvili, Stanojevic, Zisopoulos

Antrenor: Nikolaos Karageorgiou

Stadion: „Toumba”

Mircea Lucescu a ajuns la stadion!

 

 

UPDATE 17:00

Fanii care nu au prins bilete la meci vor urmări partida pe un ecran uriaș.

whatsapp image 2019 04 21 at 17.24.39

Vezi AICI statistici de la meci

 

Vezi AICI programul etapei #29 din Grecia

Vezi AICI clasamentul din Grecia

PAOK Salonic are un avans de cinci puncte față de rivala Olympiakos, cu doar două etape rămase de disputat din actualul sezon. Formația lui Răzvan Lucescu are și avantajul meciurilor directe, astfel încât un singur punct în ultimele două etape, acasă cu Levadiakos, și în deplasare cu Giannina, i-ar fi suficient pentru a câștiga primul titlu de campioană după 34 de ani!

 
 

Fanii pregătesc un adevărat festival

Biletele s-au vândut în nici două ceasuri joi și se estimează că vor veni 30.000 de oameni pe „Toumba”. Echipa lui Răzvan Lucescu ajută și ea la crearea spectacolului pentru titlu. Jucătorii lui PAOK nu s-au mai pregătit ca de obicei pe „Toumba” sâmbătă seară, pentru ca fanii să pregătească superscenografia cu care vor să impresioneze mapamondul.

În afara de acum celebrului „Inel de Foc”, cei din Salonic au de gând să pună în scenă un spectacol de lumini care să taie respirația celor ce vor privi.

Citește și: 

EXCLUSIV Raț, despre Lucescu și așteptarea primului titlu pentru PAOK după 34 de ani: „Atmosfera e ca la Craiova + Petrolul + Rapid + Dinamo”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
jijimimi
jijimimi  •  21 Aprilie 2019, 23:27
Postat de jijimimi pe 21 Aprilie 2019, 23:22

Felicitări Răzvan Lucescu! Fc5b nu este Steaua și gigi este ciobănaș.......restul este CFR, care este Campioană!!

Ce o fi in mintea *** gigiști! Iar pe locul 222! Cum o fi sa alergi singur....și să ieși pe locul 2!?! Rușincă...nea gigică!?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jijimimi
jijimimi  •  21 Aprilie 2019, 23:22

Felicitări Răzvan Lucescu! Fc5b nu este Steaua și gigi este ciobănaș.......restul este CFR, care este Campioană!!

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  21 Aprilie 2019, 21:55

Bravo Razvane ! Suntem mandrii de performanta ta extraordinara. Felicitari!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează