INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPARTAK MOSCOVA - ZENIT ST. PETERSBURG 2-1

Lucescu, dat afară? » Critică dur jucătorii! + S-a enervat la vestiare

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2017 10:11

Tehnicianul nu a mai atacat arbitrajul, dar nu și-a cruțat propriii fotbaliști. "Am făcut greșeli stupide. Mental, Kokorin are probleme, Șatov nu profită de calitățile sale, Danny nu și-a regăsit nivelul atins înaintea accidentării".

Cel mai important meci a fost pierdut, 1-2 cu Spartak Moscova. Al patrulea eșec, plus șapte egaluri, o condamnă pe Zenit, aflată acum la 11 puncte în spatele liderului, cu doar 7 etape înaintea finalului. Spartak nu mai poate pierde titlul în acest sezon.

Simțind pericolul demiterii sale, Mircea Lucescu nu a mai criticat arbitrajul, "îi las pe analiști să comenteze", dar și-a înțepat fotbaliștii. Pentru înfrângerea de la Moscova și pentru întregul an.

"Multe erori neforțate"

"Presiunea ne-a afectat. Jucătorii mei tehnici au făcut în prima repriză multe erori neforțate, unele de-a dreptul stupide", a declarat antrenorul lui Zenit, pe care l-a nemulțumit profund Kokorin: "Au fost momente când ar fi trebuit să acționeze altfel și a pierdut mingea.

Înainte de pauză, în loc să ia el inițiativa, i-a pasat lui Dziuba. Dacă vorbim de calități, Kokorin e unul dintre cei mai buni. Însă mental, el are probleme mari, greșește atât de des!".

"A arătat mai rău în apărare"

Nici pe Șatov nu l-a cruțat: "Aveam nevoie de un om care să dea viteză jocului. Azi, s-a descurcat destul de bine. Dar e păcat că nu profită de darul său".

Nu a uitat marea ratare a lui Șatov, la 1-1: "Dacă trăgea la colțul lung, era gol, iar acum vorbeam altfel". Smolnikov? "Se vede că a lipsit multă vreme. Nu are încă ritm. În atac, s-a descurcat, în apărare a arătat mai rău, i-a fost dificil să revină din ofensivă".

"Nu toți s-au adaptat jocului"

Lucescu a explicat un an complicat: "Am rămas fără multe nume esențiale în timpul sezonului și nu toți s-au adaptat încă jocului. De exemplu, Ivanovici nu e la potențialul maxim, iar Danny nu și-a regăsit nivelul atins înaintea accidentării. I-am pierdut pe Hulk, Witsel și Garay. Doar linia de atac a rămas aproape neschimbată. Au fost probleme în legăturile noastre directe".

Tehnicianul a vorbit și de el: "Nu arunc responsabilitatea asupra altora, ceea ce se întâmplă la echipă e responsabilitatea mea. Poate că nu am reușit încă să creez o formație care să domine campionatul. Nu e ușor să schimbi rapid jocul echipei. E nevoie de timp". 

"Lucescu era foarte nervos în vestiar"

Într-un interviu pentru Sport Ekspres, Ivanovici a fost întrebat cum era antrenorul în vestiar: "Lucescu era foarte nervos. Vrea să vadă Zenitul jucând tot mai bine și câștigând. Are ideea sa, iar jucătorii trebuie să o respecte. Trebuie să mai lucrăm la antrenamente". Fundașul sârb, venit de la Chelsea, a mai spus: "Lucescu a scos în evidență erorile după meci, dar într-un mod pozitiv". 

Va mai prinde noul stadion?

După ce s-a despărțit de vechiul "Petrovski", inaugurat în 1925, Zenit va juca sâmbătă, 22 aprilie, cu Ural (echipa lui Bicfalvi), pe noul stadion: Krestovski, de la numele insulei pe care a fost construit în St. Petersburg, sau Zenit Arena.

Un OZN de 69.500 de locuri, care a costat 1,4 miliarde de dolari. Întrebarea e: va prinde Mircea Lucescu debutul lui Zenit pe noua arenă sau va fi destituit în această săptămână? 

"Jucătorii nu se înțeleg cu antrenorul"

Maxim Kalinicenko, fost jucător al lui Spartak, a declarat pentru Sport Ekspres: "Sincer, am crezut că Lucescu îi va putea uni pe jucători cu ideile sale, iar ei îl vor asculta și îl vor urma. Dar, după ce s-a întâmplat în această primăvară, afirm că românul nu poate avea succes cu acești fotbaliști.

La Șahtior, se baza pe tinerii brazilieni, pe care i-a transformat în staruri. Băieții îl ascultau, pentru ca voiau să crească, visând să se transfere la un mare club european. Șahtior era o trambulină spre Vest. La Zenit, e altceva. Și jucătorii nu se înțeleg cu antrenorul".

În același timp, un important comentator TV rus, Ghenadi Orlov, a spus: "Lucescu nu a pregătit bine meciul cu Spartak". 

"L-am felicitat pe Carrera, Spartak merita să câștige și să fie pe primul loc. Nu mai poate rata titlu, doar să nu-l ofere cadou" Mircea Lucescu, antrenor Zenit

"Noi nu mai putem decât să luptăm pentru un loc de Champions League. Zenit nu poate rămâne fără Ligă doi ani la rând" Mircea Lucescu, antrenor Zenit

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
titiduru22
titiduru22  •  17 Aprilie 2017, 22:54
Postat de bakunin pe 17 Aprilie 2017, 15:51

Tu pricepi doar glume gen crotalie :)))))

Tu si la alea stai 5 minute sa te prinzi !

submarina
submarina  •  17 Aprilie 2017, 19:53

La moment unicul lucru care-i incalzeste sufletul lui Nea Mircea si il mentine la Zenit este clauza din contract. Probabil ca va fi demis daca nu ia locul doi, loc ce duce direct in grupele UCL. Zenit indiferent de cine va antrena acolo, in urmatorii 5-10 ani n-are nici o sansa la titlu din motiv ca la constructia noului stadion au fost furate sute de milioane de euro/dolari, fapt ce nu poate fi trecut pur si simplu cu vederea, de catre autoritati si popor. Mafia din Moscova nu iarta lacrimilor. I sfarsit i-a venit si timpul lui Spartak cea mai popuara si iubita echipa din matușca Rusia.

tonyys
tonyys  •  17 Aprilie 2017, 19:54

Lucescu e un impostor umflat cu pompa de presa din Romania...la ce bugete a avut la dispozitie ultimii 10 ani daca era antrenor trebuia sa joace an de an sferturi ch. League si macar odata semifinala.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close