INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Lucescu, pus la zid: "Demisia! Așteptăm cererea de compensație" » Răspunsul oferit de tehnicianul român

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 10:58

N-au trecut decât două luni și jumătate de când Mircea Lucescu a debutat la "naționala" Turciei și nimic nu merge. Cu excepția victoriei în fața Croației, joc slab și rezultate la fel de proaste.

Patru înfrângeri în primele 6 meciuri, cu golaveraj dureros la eșecuri: 2-10! Ultimul, 2-3 acasă cu Albania nelipsitului Sadiku (ne-a bătut și pe noi la Euro), care a evoluat în Antalya 50 de minute în inferioritate!

"Lucescu și-a pierdut inspirația"

La Istanbul, rețelele de socializare îl devorează pe antrenor, majoritatea mesajelor având acest cuvânt-cheie: "Istifa!". Demisia! Și, chiar dacă tehnicianul în vârstă de 72 de ani a anunțat că începe reconstrucția și e nevoie de timp, mulți dintre jurnaliști sunt împotriva lui. Unul e Mehmet Demirkol.

"Lucescu nu știe cine trebuie să joace, ci cine nu trebuie să joace. Asta ne arată. Ieșim pe teren cu fotbaliști învinși dinainte, nu suficient de buni pentru o echipă națională. Gândiți-vă! Într-o repriză secundă în care aveam om în plus, au fost două atacuri serioase, când am marcat. Atât", a scris editorialistul de la Fanatik.

"Sunt două variante: românul și-a pierdut inspirația sau este convins că nu poate să facă nimic". Și prevestește: "Așteptăm cererea de compensație. Va veni în curând".

13 jucători de maximum 25 de ani

Lucescu protestează împotriva acestor atacuri constante. "Am un trecut, un nume. Eu nu abandonez niciodată misiunea la jumătatea drumului", afirmă selecționerul, întrebându-i pe ziariști:

"Când ați mai văzut voi atât de mulți tineri în «naționala» Turciei? Aștept să-mi spuneți! Niciodată!". Luni, echipa Semilunii nu a avut niciun jucător de 30 de ani pe teren. 13 dintre cei 17 folosiți contra Albaniei, maximum 25 de ani. Nouă au fost U23. Iar patru, U21. 

"Sunt atât de multe lucruri între ceea ce spune și ceea ce face Lucescu. Jucătorii aleși de el pur și simplu nu joacă" Mehmet Demirkol, jurnalist Fanatik

"Am spus înainte de meci că vreau să fac din cei tineri actorii principali. Acesta a fost obiectivul partidei cu Albania"  Mircea Lucescu, selecționer Turcia

"A fost un test bun pentru noi, am jucat un fotbal de atac, dar am înfruntat o echipă puternică fizic și bine organizată" Mircea Lucescu, selecționer Turcia

24,1 ani 
a fost media de vârstă a celor 17 jucători folosiți de Lucescu luni, împotriva Albaniei (24,2 ani, la startul partidei)

"Nu reperează viitoarele staruri"

Același Mehmet Demirkol i-a reproșat lui Mircea Lucescu: "Selecționerul nu reperează jucătorii destinați să devină actori necunoscuți și nici pe cei care sunt viitori candidați la titlul de star".

Dar antrenorul în vârstă de 72 de ani a descoperit și promovat numai la Șahtior o mulțime de tineri, pe care clubul ucrainean i-a vândut apoi marilor cluburi europene.

Printre ei, Mhitarian, Fernandinho, Willian, Douglas Costa și Luiz Adriano. În Italia, marea revelație a lui Lucescu a fost Andrea Pirlo, la Brescia. Ulterior, acesta a ajuns unul dintre cei mai mari mijlocași din fotbalul italian. 

"Lucescu schimbă generațiile. Nu poate avea succes în două luni"

Continuă speculațiile cu Şenol Güneş viitor selecționer, însă nu toți fanii "naționalei" vor să se despartă de Lucescu. "Ar trebui să-i dăm timp. Cum să avem pretenții să creeze ceva când îl atacăm permanent de când a venit", a postat un suporter pe site-ul ziarului Fanatik.

"Lucescu schimbă generațiile. Nu poate avea succes în două luni", a comentat altul. "Românul dă șanse tinerilor, le dă încredere. Încearcă să formeze o nouă echipă".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
balauru48
balauru48  •  14 Noiembrie 2017, 20:46
Postat de Pompiliu Bota pe 14 Noiembrie 2017, 13:10

Ne face de ras si pe noi românii !

Tu nu esti roman! Esti doar un PROST!

maradona5
maradona5  •  14 Noiembrie 2017, 19:02
Postat de tonyys pe 14 Noiembrie 2017, 12:55

lucescu e un antrenor modest, umflat de slugile din presa romaneasca, dupa ce i-a distrus pe italienii de la inter si brescia, pe rusii de la zenit ii va distruge si pe rusi.

Prostia ta e cu adevarat senzationala

289314878161625
Barbu Constantin  •  14 Noiembrie 2017, 18:59

***. Cariera lui este terminata! Bine ca nu l-a convins Burleanu sa vina la nationala ca iar ne faceam de ras.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close