INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Max Nicu: "Mi-aş asuma toate riscurile ca să devin un idol! Mi se pare cam mult să fiu comparat cu Hagi sau Mutu"

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2009 00:00

Maximilian Nicu a primit cetăţenia română cu cîteva zile înaintea meciului cu Serbia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial. Antrenorul Victor Piţurcă a decis să nu-l folosească în primul meci, ci doar în ultimele 10 minute din meciul cu Austria, din deplasare.

Max Nicu a acordat un interviu pentru revista GQ în care vorbeşte despre viaţa sa, dar şi despre echipa naţionala a României şi despre Victor Piţurcă.

"Mi-aş asuma toate riscurile ca să devin un idol. Este imposibil, însă, să mulţumeşti pe durata lumea! Dar să fiu comparat cu Hagi sau Mutu mi se pare cam mult. Am avut anul acesta un sezon foarte bun ţi totul a mers ca pe roate. Cînd am aflat că pot juca pentru România, am ştiut imediat că asta vreau.

Nu am vorbit cu domnul Piţurcă, dar mi s-a spus că dînsul mă vrea. Este visul fiecărui fotbalist să devină 'jucător naţional'.  Am citit comentariile după cele 10 zile petrecute în România şi cred că mulţi fani îmi aprobă decizia luată. Sper să am ocazia să le dovedesc că această hotărîre nu a fost greşită.

Eu am spus mereu că-n pieptul meu bate o inimă de român. Eu cred că aş fi avut şanse şi la Naţionala Germaniei, chiar dacă ar mai fi durat ceva timp. Cînd am venit la Berlin nimeni nu m-a luat în serios, iar acum sîntem pe primele locuri în clasament. Eu sper că aşa va fi şi cu echipa naţională a României.

Nu cred că voi regreta alegerea făcută pentru România. Sigur am luat decizia şi numai eu port răspunderea, nimeni altul. Nu a fost uşor pentru mine şi am fost mîndru să port tricoul cu numărul 7 de la echipa naţională. Cu numărul 7 am început să joc fotbal, acum 21 de ani.

Eu cred cu adevărat că România va avea o echipă puternică. Nu depinde însă numai de mine, mi-am dat seama că avem potenţial. Dacă şi condiţiile, şi situaţia vor fi corespunzătoare, putem avea ţeluri înalte. Fiecare antrenor are metodele lui. Dar eu cred că nu antrenorul este de vină atunci cînd echipa nu are o zi bună!", a pus Max.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
 •  24 Aprilie 2009, 17:50

Maxi, azi te pupa miine te-njura. Asa-i romanu´! Sper sa nu se mai repete figura de la nationala! Numai nesimtitul ala de Piturca e in stare de asa ceva! Se da o lume peste cap sa primeasca Max nationalitatea dar Piturca il baga numai 8 min. ca sa arate ca el e seful la nationala! Bine ca am scapat de el. Toi toi toi!

 •  24 Aprilie 2009, 16:33

Esti mai roman decat multi,sper sa iei campionatul in Germania si pe viitor sa ajuti Romania cat poti de mult !! Ai grija de tine si bafta in continuare ... chiar daca nu ai nevoie :)

champions4ever
champions4ever  •  24 Aprilie 2009, 16:22

Daca am mai avea inca cel putin 10 jucatori ca Max, am fi una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din lume. Felicitari pentru omul si fotbalistul Maximilian Nicu!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează