INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

CORONAVIRUS // Merve, fiica lui Fatih Terim, reacție virulentă după ce tatăl său a fost testat pozitiv: „Să vă bată Dumnezeu!”

Fatih Termin are coronavirus. foto: Guliver/Getty Images
Fatih Termin are coronavirus. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2020 11:56

Fatih Terim, antrenorul lui Florin Andone de la Galatasaray, în vârstă de 66 de ani, ataca autoritățile după meciul cu Beșiktaș (0-0) pentru că nu opresc fotbalul. Astăzi, și el are coronavirus.

Duminică, 15 martie, fotbalul turc era printre ultimele care nu se opriseră în Europa, într-un moment când pandemia de coronavirus făcea ravagii în vestul continentului. Atunci, s-a jucat derbyul Galatasaray - Beșiktaș (0-0), fără spectatori

La sfârșit, Fatih Terim a explodat la conferință. Un urlet de protest împotriva întârzierii autorităților turce de a spune stop și de a amâna totul

Fatih Terim: „Am fost atât de aproape unul de celălalt”

„Ne confruntăm cu o problemă globală. Țările declară stare de urgență, frontierele sunt închise, zborurile sunt blocate, evenimentele anulate. 

Toate ligile importante, decalate. Se pierd milioane, miliarde, dar ei afirmă că fotbalul nu mai contează. Nu și la noi. Voi zice adevărul, chiar dacă voi supăra pe cineva. E sănătatea noastră în joc, chiar viața noastră”, a tunat antrenorul Galatei. 

A privit spre jurnaliști: „S-a jucat cu porțile închise, dar voi ați fost aici. Cum va fi viața voastră? Au fost 850 de acreditări, am fost atât de aproape unul de celălalt. La mai puțin de un metru. Toți suntem în pericol acum!”. 

Terim: „Copiii mei nu sunt la fel de importanți?”

Terim cerea oprirea fără nicio întârziere a campionatului. „Chiar dacă toți jucătorii pleacă acasă, nimeni nu va fi dezamăgit, pentru că toată lumea se va proteja. Ce se va întâmpla dacă unul dintre noi va ieși pozitiv? Toți vom intra în carantină”

Faimosul antrenor, în vârstă de 66 de ani, încheia cu o întrebare extrem de puternică: „Fotbalul internațional a fost amânat, dar copiii mei nu sunt la fel de importanți? Nu vorbesc în numele meu, vorbesc în numele sportului turc. De ce nu suntem împreună? Liga, federația, luați o decizie! Să nu mai jucăm!”.

Vicepreședintele și antrenorul de la Galata, testați pozitiv cu COVID-19

Ulterior, campionatul a fost întrerupt și în Turcia. Foarte târziu. Vicepreședintele lui Galatasaray, Abdurrahim Albayrak, a fost primul infectat cu COVID-19 la clubul „leilor”. 

Iar acum, tocmai Fatih Terim a ieșit pozitiv. Antrenorul care i-a pregătit, de-a lungul timpului, pe Hagi și Gică Popescu, Adrian Ilie, Filipescu și pe mulți alți români, iar acum îl are jucător pe Florin Andone, a dezvăluit: „Sunt pe mâini bune la spital. Nu vă faceți griji”. 

Fiica lui Terim: „Să vă bată Dumnezeu”!

Toți jucătorii vor fi testați. Toți din club. Și cei din familia lui Fatih Terim. Una dintre fetele lui, Merve, nu acceptă ce i s-a întâmplat tatălui. Și are un mesaj pentru cei care nu au oprit fotbalul turc la timp: „Să vă bată Dumnezeu! Toți veți plăti!”.

VIDEO // Fatih Terim are coronavirus » Mesajul postat de antrenorul lui Florin Andone

Citește și alte știri despre coronavirus:

Marius Șumudică, mesaj în engleză » Ce le transmite turcilor în plină pandemie de coronavirus

Fatih Terim are coronavirus » Mesajul postat de antrenorul lui Florin Andone

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  24 Martie 2020, 15:52
Postat de maryan72 pe 24 Martie 2020, 12:44

dar de cand se roaga turcii la Dumnezeu gspeule?

Fiecare cu D-zeul lui, asta te doare pe tine Mareane hater de profesie.

maryan72
maryan72  •  24 Martie 2020, 12:44

dar de cand se roaga turcii la Dumnezeu gspeule?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează