FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

UPDATE Prima imagine cu Mihăilă la Parma! Detalii financiare despre supertransferul făcut de Craiova în Serie A

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 12:17 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 20:11

Craiova dă lovitura! S-a înțeles cu Parma pentru transferul lui Valentin Mihăilă (20 de ani), care va evolua în Serie A.

UPDATE, 3 OCTOMBRIE // Prima imagine cu Mihăilă în Parma a fost publicată pe site-ul parmatoday.it:

UPDATE Prima imagine cu Mihăilă la Parma! Detalii financiare despre supertransferul făcut de Craiova în Serie A

UPDATE 2 octombrie, 16:30 // Sursele GSP.RO confirmă acordul dintre Craiova și Parma pentru Mihăilă pentru 8 milioane de euro. Mai mult, oltenii au reușit să păstreze și 10% dintr-un viitor transfer!

Știrea inițială

Gianluca Di Marzio, unul dintre cei mai influenți jurnaliști din Italia, a anunțat că formația din Serie A a ajuns la un acord cu Craiova în schimbul unei sume record pentru club, care se apropie de 8 milioane de euro. Cel mai scump transfer realizat de la CS Universitatea Craiova până acum era cel al lui Alexandru Mitriță la New York City FC (7,5 milioane de euro).

2,5 milioane de euroeste cota de pe transfermarkt a lui Valentin Mihăilă

Mihăilă a debutat la echipa din Bănie la doar 18 ani și a bifat până acum 10 goluri și 13 pase decisive în 70 de apariții.

„Briliantul”, fabulos la Parma

 Primul român care a evoluat pentru Parma a fost Adrian Mutu, transferat în 2002 pentru 9 milioane de euro. „Briliantul” a explodat în acel sezon, reușind cel mai bun sezon al său din Serie A: 18 goluri în 31 de partide, fiind al doilea golgeter al campionatului. A fost singurul sezon la Parma, fiind cumpărat cu 22,75 milioane de euro de Chelsea. Și Ianis Zicu a jucat pentru Parma, în 2004, când a fost împrumutat de Inter. A prins 11 meciuri în toate competițiile, însă nu a convins.

Inainte de Parma, pe Mihaila l-a vrut și Cagliari

Mihăilă a fost pe lista unui alt club din Serie A. În aprilie, Walter Zenga a încercat să îl aducă la Cagliari pentru 4 milioane de euro. Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a respins însă oferta, considerată mult prea mică pentru valoarea jucătorului. Decizia a fost bună și pentru jucător, ținând cont că Zenga a plecat de la echipă la finalul sezonului.

Italia, campionatul preferat

Transferul în Italia era un vis mai vechi al lui Mihăilă. După interesul lui Cagliari, acesta declara la DigiSport că e tentat de un transfer în Serie A: „Normal că îmi surâde ideea. Dacă plec de la Craiova, îmi doresc să joc afară. Campionatele preferate sunt Italia și Spania”.

Sfătuit de Mutu

Valentin Mihăilă are sprijinul selecționerului României U21, Adrian Mutu: „Mi-a spus că dacă am o problemă vreodată sau să cer vreun sfat să sun fără a-mi fi rușine. Dacă va fi o ofertă concretă și va fi și din Italia, vă dați seama că-l voi suna”.

Pe val la „tineret”

Mihăilă i-a impresionat pe italieni și cu evoluțiile de la România U21. Vedeta Craiovei e în formă maximă în preliminariile pentru Euro 2021, unde a marcat 5 goluri în șase partide și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei antrenate de Mirel Rădoi și, mai nou, de Adrian Mutu.

Totul despre Craiova - Poli Iași:

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

O nouă plecare de la Real Madrid! Cine este atacantul care o părăsește pe campioana Spaniei

Caz șocant! Colegul lui Bicfalvi renunță la fotbal și merge la război

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
2017951038224051
Icu Lucian Florin  •  04 Octombrie 2020, 13:02
Postat de catalin.palcu pe 03 Octombrie 2020, 21:04

adevarul e ca au vandut extraordinar de bine oltenii tinand cont ca ei nu joaca in cupele europene mai mult de 1-2 tururi preliminarii si ca nu au castigat campionatul niciodata de la reinfiintare sa-i zic. plus ca exceptandu-l pe Mitrita, restul nu prea au confirmat in strainatate

Cam ai dreptate,dar dacă stau să mă gândesc.............care român a confirmat în străinătate în ultimii ani?

catalin.palcu
catalin.palcu  •  03 Octombrie 2020, 21:04
Postat de prazburg1948 pe 02 Octombrie 2020, 19:06

Daca Rotaru a reusit sa-l vanda pe Screciu cu 2 milioane cand era rezerva, Ivan pe 3, Mitrita pe 7,5, Baluta pe 2 parca, Vatajelu, etc. de ce nu l-ar vinde pe tanarul si talentatul Mihaila pe 8? Sa-l vanda si cu 4, e ok. Rotaru de cele mai multe ori cand a vandut ceva a adus alt jucator la fel de bun daca nu mai bun si mai ieftin. Exemple: Bancu, Baluta, Mitrita, Gustavo, Koljic.

adevarul e ca au vandut extraordinar de bine oltenii tinand cont ca ei nu joaca in cupele europene mai mult de 1-2 tururi preliminarii si ca nu au castigat campionatul niciodata de la reinfiintare sa-i zic. plus ca exceptandu-l pe Mitrita, restul nu prea au confirmat in strainatate

the.fixer
the.fixer  •  02 Octombrie 2020, 20:36

Deci, daca de face transferul si suma este reala, 8€ mil plus 10% dintr-un viitor transfer, Mihaila este peste Ianix Hagi si peste Pdenis man pe care s au oferit maxim 5.5€ mil de către Norwich! Este o treaba buna și Mihăilă cred ca ar face fata la o echipa gen Parma! Adi Mutu sigur știe ceva! Dacă îl aduc pe Matan in Loc pentru 800.000-900.000€ este afacere!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează