INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  

Mircea Lucescu a suferit un preinfarct la Doneţk! "Sînt după operaţie, dar mă simt bine"

Mircea Lucescu, infarct,
Mircea Lucescu, infarct,

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2009 00:00

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a suferit un preinfarct în această dimineaţă şi a fost internat de urgenţă la un spital din Doneţk.

Soţia sa a plecat astăzi de urgenţă în Ucraina pentru a fi alături de Mircea Lucescu. Antrenorul român a cîştigat în sezonul trecut ultima ediţie a Cupei UEFA alături de Şahtior, învingînd Werder Bremen cu scorul de 2-1 după prelungiri.

Mircea Lucescu s-a simţit rău în cantonametul echipei. A fost la o clinică din Geneva, unde a efectuat un control medical şi i s-a spus că a suferit un infract. Acesta a plecat spre Ucraina, unde aseară s-a simţit din nou rău.

Medicii au fost aduşi cu o cursă specială plătită de patronul Ahmetov, din Kiev. Motivul? Sîngele nu-i mai circula prin arteră. Medicii i-au garantat lui Mircea Lucescu că totul este în regulă. Acesta va rămîne sub observaţie medicală cîteva zile, apoi va putea reveni pe teren!

Răzvan Lucescu nu va pleca în Ucraina, acesta va fi prezent la meciul din această seară din Ghencea, dintre Steaua şi Ujpest!

Mircea Lucescu: "Sînt bine"
Mircea Lucescu a vorbit cu prietenii şi familia, iar starea sa de sănătate în acest moment este foarte bună. Acesta a răspuns la telefon:"Sînt după operaţie, dar mă simt bine. Nu am voie să vorbesc la telefon, dar am vrut să se ştie că sînt bine. Am făcut un preinfarct în Elveţia pe care l-am dus pe picioare. Puteţi să-mi daţi sms-uri, dar vă rog, nu mă mai sunaţi, nu-mi face bine acum să vorbesc prea mult la telefon", a spus Mircea Lucescu.

George Copos: "Mircea e tare!"
Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, că a discutat cu antrenorul Mircea Lucescu după ce acesta a fost operat, iar tehnicianul l-a asigurat că se află într-o stare bună şi că îşi va relua activitatea în curând la Şahtior Doneţk. "Am vorbit cu Mircea Lucescu şi este bine. Este un om prea putemic, este una dintre cele mai mari valori ale fotbalului românesc. Va trece şi peste asta, îşi va continua activitatea la Şahtior", a spus Copos.

Răzvan Lucescu: "Tata se simte bine!"
Antrenorul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, spune că tatăl său se simte bine după operaţia suferită astăzi la Kiev. "Tata se simte bine, nu sînt probleme foarte grave. Inima lui este puternică. A fost o problemă la o arteră. A fost operat şi acum totul este în regulă", a spus Răzvan Lucescu.

Mircea Rădulescu: "Antrenoratul este foarte solicitant"
Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenori, spune că meseria de antrenor e una care solicită foarte mult nervii unui om. "Antrenoratul îţi aduce emoţii toată viaţa. Nu ştii cum îţi va afecta acest stres viaţa. Sînt antrenori care continuă şi după 70 de ani, dar majoritatea se opresc din cauză că această meserie este una solicitantă.  Am colaborat 4-5 ani la naţională, iar el nu a fost un tip nervos. Foarte rar s-a enervat, dar îl nemulţumea nedreptatea. Asta l-a stresat foarte tare", a spus Mircea Rădulescu la GSP TV.

Ioan Andone: "Nea Mircea îmi propusese un amical"
Antrenorul echipei Al Ahly Dubai, spune că Mircea Lucescu îi propusese un amical în această iarnă. "Eu am vorbit săptămîna asta cu nea Mircea, era în Elveţia. Mi-a propus un meci amical în decembrie, pentru că vine în Dubai. Am vorbit 15 minute cu el. Ca antrenor nu îţi permiţi timp liber. Trebuie să fii conectat tot timpul", a spus Ioan Andone la GSP TV.

Neli Lucescu: "Mircea se simte bine, dar e foarte slăbit"
Soţia lui Mircea Lucescu, Neli, a declarat, joi, că tehnicianul lui Şahtior a suferit o intervenţie chirurgicală după ce i s-a făcut rău în cantonamentul echipei, însă starea sa este stabilă, chiar dacă antrenorul este slăbit. "I s-a făcut rău încă din cantonamentul echipei, se simţea foarte obosit, însă nu a vrut să meargă la doctor. La întoarcerea în Ucraina i s-a blocat o arteră de la inima şi a fost dus de urgenţă la spital. O echipă de medici cardiologi s-a deplasat special de la Kiev pentru a face această intervenţie. Acum se simte bine, însă este foarte slăbit", a declarat Neli Lucescu conform NewsIn.

Marica: "Am vorbit cu foştii mei colegi de la Şahtior, toţi sînt afectaţi de starea lui nea Mircea"
Ciprian Marica, fostul elev al lui Mircea Lucescu de la Şahtior, spune că ştia încă de aseară de problemele pe care le-a avut antrenorul român. "Am aflat aseară că a avut probleme. Abia azi-dimineaţă am aflat că a fost operat. M-am întristat foarte mult cînd am aflat ce a păţit Mircea Lucescu. Am vorbit cu foştii mei colegi ca să aflu ce s-a întîmplat. Toţi sînt afectaţi de starea sa. Nea Mircea este un tip puternic", a spus Ciprian Marica la GSP TV.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
 •  16 Iulie 2009, 23:03

Bafta nea Mircea, sanatate!

 •  16 Iulie 2009, 22:28

Mircea iti doresc sanatate si numai bine .Ai fost idolul meu la Dinamo . Sint un suporter infocat a lui Dinamo,de cind ma stiu. Fi tare , si dumnezeu sa fie cu tine si familia ta. Din America iti trimit acest mesaj.Cu stima si respect. Fost arbitru divizionar.Victor Grecu

 •  16 Iulie 2009, 22:28

Mircea iti doresc sanatate si numai bine .Ai fost idolul meu la Dinamo . Sint un suporter infocat a lui Dinamo,de cind ma stiu. Fi tare , si dumnezeu sa fie cu tine si familia ta. Din America iti trimit acest mesaj.Cu stima si respect. Fost arbitru divizionar.Victor Grecu

Vezi toate comentariile (66)
Comentează