INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DECLARAȚII

Mircea Lucescu, declarații tari în presa din Italia: "Dacă Neymar ar fi fost cu mine la Șahtior, ar fi devenit mai bun" » Avertizare pentru Cristiano Ronaldo

FOTO; Guliver/GettyImages
FOTO; Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 12 august 2018 12:27

Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 73 de ani al Turciei, confirmă în Gazzetta dello Sport că a încercat să-l ia pe Neymar în Ucraina, la Șahtior.

Mircea Lucescu e un antrenor mereu căutat de ziariștii italieni. A antrenat în Serie A și Serie B, cunoaște foarte bine fotbalul peninsular și vorbește fluent limba italiană. E un filosof al fotbalului.

De curând, a dat un interviu în Gazzetta dello Sport în care a discutat despre brazilienii săi de la Șahtior, de Neymar și de Cristiano Ronaldo. Când reporterul i-a amintit că a încercat să-l transfere în Ucraina pe Neymar, ca adolescent, înainte ca Barcelona și Real să se dueleze pentru el, actualul selecționer al Turciei a replicat: "Dacă ar fi fost cu mine la Șahtior, Neymar ar fi devenit mai bun ca jucător de echipă".

"Avându-l pe Cristiano, Juve chiar poate să câștige Liga"

Pe Cristiano nu l-a avut elev, dar atrage atenția: "Ronaldo a fost o mare lovitură de imagine pentru Serie A. Însă nu-i va fi ușor. În Italia, fotbalul e complet diferit față de ce a jucat până acum. Fotbal e dificil în Serie A, e mult mai tacticizat, colegii trebuie să-l ajute foarte mult".

În același timp, Luce știe că "avându-l pe Cristiano, Juve chiar poate să câștige Liga Campionilor. Rutina distruge totul, dar portughezul a renunțat la rutină alegând Juventus. E într-o permanentă competiție cu el însuși". 

"Adevărul e că vârsta e doar în mintea omului"

Vorbind despre actuala lui situație, Lucescu spune că "nu am încetat să mă gândesc să antrenez o echipă de club. Mă simt bine la națională, dar trebuie să lucrezi pe termen scurt, mai mult modelezi mintea băieților decât îi antrenezi pe teren. Când ești la club, în fiecare zi insiști, experimentezi, demonstrezi...". Nu e prea bătrân pentru a antrena o formație de club? "Și ce dacă am 73 de ani? Priviți-l pe Ronaldo! Are 33 de ani într-un corp de 20! Adevărul este că vârsta e doar în mintea omului, iar cât timp sunt înconjurat de tineri întineresc și eu. Tinerii nu mă lasă să îmbătrânesc". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
344018929370831
Adrian Nistor  •  13 August 2018, 06:21

Din pacate romanilor nu le plac valorile adevarate ale natiei desi sunt respectati in lumea larga . iar pe aici toti sunt specialisti in toate? RESPECT Mircea Lucescu ! Esti o comoara nationala ce ti-ai aratat valoarea atat ca fotbalist si mai ales ca antrenor!

bodrin
bodrin  •  13 August 2018, 03:07

Vorbește și Mircea că și el e antrenor! Orice antrenor ar fi acum la Juve, acesta trebuie doar să organizeze jocul echipei după stilul lui Cr.Ronaldo. Atât. Nu are nicio treabă cu Cr.Ronaldo. Acesta trebuie doar sa...fie Cr.Ronaldo. Antrenorul care nu reuseste să armonizeze jocul echipei ce stilul de joc al lui Cr.Ronaldo va zbura urgent si degrabă.

romeverest
romeverest  •  12 August 2018, 19:23

Varsta a inceput sa-si spuna cuvantul !! Neymar era considerat un mare talent si nu avea cum sa ajunga in Ucraina !! Omul asta vorbeste de parca ar fi antrenat prin marile campionate ale Europei, cand in realitate a antrenat cu succes doar in Turcia si Ucraina !! Italia nu poate fi mentionata intrucat a avut numai insuccese cu echipele pe care le-a antrenat, retrogradandu-le pe toate, cu exceptia lui Inter, unde a stat doar doua luni, respectiv pe Pisa, Brescia si Reggiana !!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close