INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REACȚIE

Mircea Lucescu, după ce France Football l-a pus pe 41 în topul celor mai mari antrenori: „Apar pe doi pe site-ul UEFA. Lobanovski, care e pe 6, n-a făcut nimic când a ieșit afară”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2019 20:02

Mircea Lucescu (73 de ani), în prezent liber de contract, a fost inclus de France Football în topul celor mai importanți 50 de antrenori din istorie. El și-a exprimat părerea vizavi de poziționarea sa în topul întocmit de francezi, unde românul se află pe locul 41. 

„Il Luce” spune că, raportat la numărul de trofee câștigate, se poziționează pe locul secund în acest top. El a vorbit și despre legendarul Valeri Lobanovski, fost antrenor la Dinamo Kiev și naționala Ucrainei, tehnician aflat pe locul 6 în topul France Football

„Sunt foarte puţini din estul Europei. Mă surprinde foarte tare poziţia lui Lobanovski. Când a ieşit afară nu a mai avut absolut niciun rezultat.

5 ania antrenat Lobanovski în afara Ucrainei: 3 ani la naționala Emiratelor Arabe și 2 ani la naționala din Kuweit. Nu a câștigat niciun trofeu

Dacă te uiţi pe alte site-uri, mai ales pe cel al UEFA, eu apar pe locul al doilea, ca număr de trofee. Apar pe locul trei ca număr de prezenţe în cupele europene, nu doar Champions League, şi Europa League

Bineînţeles că nu aş fi crezut niciodată că voi fi în acest top. Noi, cei din Est, nu ieşeam, nu aveam niciun fel de informaţie, nu vedeam niciun meci, nu vedeam antrenamente”, a declarat Mircea Lucescu, la TV Telekom Sport. 

32 de trofee a colecționat Mircea Lucescu într-o carieră de 40 de ani (22 la Șahtior: Cupa UEFA, în 2009). Lucescu are 30 de trofee interne și două pe plan internațional (Cupa Uefa, cu Șahtior, și Supercupa Europei, cu Galatasaray) 

32 de trofeea câștigat Lobanovski în cariera de antrenor: 29 de trofee interne și 3 pe plan internațional (de două ori Cupa Cupelor și o dată Supercupa Europei)

TOP 50

mnageri

Vezi și: France Football i-a inclus pe Mircea Lucescu și Ștefan Kovacs printre cei mai buni 50 de antrenori ai istoriei fotbalului! Sunt peste un campion european + cine e primul de pe listă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
2145109935751527
Laurentiu Radulica  •  20 Martie 2019, 16:06

Draga Luce esti rautacios cum esti mereu.Nu ai tu rezultatele lu Lobanovscki.Ala are finale de supercupa si a fost frica tuturor din vest.Tu ai ridicat an cupe mici nasu si te-a retezat toti.K-am asta e problema reala

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  20 Martie 2019, 15:18

Locul 1-BOB PAISLEY. 2 BILL SHANKLY. Sa il pui pe hotul de Ferguson pe 2 mi se pare o jignire l-a adresa celor care chiar au obtinut performante adevarate pe teren. Haward Webb are un mare merit pt. multe titluri castigate in Anglia de echipa de pe Teatrul Hotilor.

saramago
saramago  •  20 Martie 2019, 12:19
Postat de godot pe 20 Martie 2019, 10:27

Luce a antrenat 7 ani în Italia, are 3 retrogradări, a plecat de la Pisa, Grecia, Regianna lăsând echipele in situatii jalnice. In rest, are performanțe reale, dar in lumea a doua. La Șahtior a performat, dar nu a spart flacoane. A avut bugete faraonice, de 50-60 milioane pe an. O cupă UEFA, de care Steaua a fost la câteva minute, cu buget de 5 milioane, si o singura 16-ime in Champions League, împreună cu 6-7 eliminari din grupe ba chiar dinainte de grupe.

Nu sunt critici, doar niște completări: Mircea Lucescu a atins faza sferturilor în CL (a cedat în ambele manșe în fața Barcelonei), la începutul acestui deceniu + Steaua a fost la câteva minute de finala UEFA, nu de trofeu (Sevilla era/este cu mult peste team-ul lui Becali).

Vezi toate comentariile (57)
Comentează