INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Mircea Rednic e lăudat de presa din Belgia: "A salvat-o pe Mouscron ca un pompier de serviciu și a marcat echipa cu amprenta sa"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 19:08

Mircea Rednic a împlinit deja un an pe banca lui Mouscron, iar presa din Belgia a analizat parcursul românului pe banca echipei belgiene. 

"Urmaşul lui Glen De Boeck, Mircea Rednic a marcat-o pe Mouscron cu amprenta sa, orice s-ar întâmpla. Sosit în urmă cu exact un an pe stadionul «Le Canonnier», antrenorul din Carpaţi a reuşit în sezonul trecut o misiune care părea imposibilă: salvarea de la retrogradare în ultima etapă a sezonului regulat.

În acest sezon, el a conceput un joc ofensiv, permiţându-le elevilor săi să fie în partea superioară a clasamentului în primele zece etape. Deşi recunoaşte că este uneori prea dur cu jucătorii săi, Mircea Rednic este omul care îi trebuia lui Mouscron, care avea un deficit de imagine înainte de venirea sa.

Când a debarcat la Mouscron, Mircea Rednic a recuperat un grup bolnav care era pe locul 15 în clasament, cu 11 puncte obţinute. Venit ca pompier de serviciu, antrenorul a reuşit să obţină 13 puncte în 13 meciuri, permiţându-i echipei să reuşească salvarea de la retrogradare în ultima etapă.

Mircea Rednic a reuşit un început de campionat cu totul neaşteptat. Anunţat de majoritatea observatorilor ca primul antrenor dat afară, românul a izbutit să facă din Mouscron surpriza debutului de sezon", a scris cotidianul Le Soir.

După un început de sezon entuziasmant, Mouscron se află în prezent pe locul 10, cu 20 de puncte, la cinci lungimi de locul 6, primul care asigură prezența în play-off. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  07 Decembrie 2017, 09:18

Dupa un inceput frumos, a lasat-o mai moale. Din 30 septembrie a urmat picajul. Cateva egaluri... Spectacol nu gluma!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează