INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Misiune specială pentru Moruțan » Ce surpriză pregătește Fatih Terim în Beșiktaș-Galatasaray, marele derby de diseară

Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago
Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 10:32 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 11:42

Olimpiu Moruțan (22 de ani) poate fi surpriza lui Fatih Terim în meciul pe care Galatasaray îl va juca azi cu Beșiktaș (de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV de Look Sport 2).

Presa din Turcia scrie că antrenorul lui Galatasaray i-a pregătit un rol special lui Olimpiu Moruțan pentru derby-ul cu Beșiktaș, dorind astfel să-i ia prin surprindere pe fundașii adverși. 

Fatih Terim, rol nou pentru Moruțan la Galatasaray

Astfel, Terim vrea că Moruțan să fie tot mai implicat în jocul echipei sale, în special pe faza ofensivă. După ce i-a cerut acestuia să îndeplinească rolul de playmaker și să lanseze cât mai multe atacuri, antrenorul lui Galatasaray a pregătit o surpriză adversarilor.

Iar Olimpiu Moruțan are o sarcină specială în acest meci. Când mingea va fi în flancul opus, internaționalul român va fi elementul surpriză din atacul lui Galatasaray, Terim cerându-i lui Moruțan să fie mai prezent în careul lui Beșiktaș. 

Olimpiu Moruțan, lăudat de fanii lui Galatasaray: „Cine mai driblează cu așa ușurință?”

După evoluțiile bune de la Galatasaray și pasa de gol oferită joi în meciul cu Lokomotiv Moscova, fanii turci l-au lăudat pe mijlocașul român.

  • „Doar Moruțan putea să dea pasa aceea exact ca unchiul lui, Hagi, promitem să avem grijă de tine, copile”
  • „Olimpiu Morutan, Messi al Carpaților”
  • „A schimbat jocul de când a intrat. Moruțan este idolul meu!”

Opta scrie că prin pasa de gol pe care i-a oferit-o lui Akturkoglu, Moruțan a devenit primul jucător de la Galatasaray care pasează decisiv într-un meci european în care intră pe teren târziu după Nordin Amrabat, care a oferit un assist la un meci cu Real Madrid din 2013.

Iar Reșit Omer Kukner, membru al Consiliului de Administrație al Galatei, a scris pe contul personal de Twitter că „După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?” 

Deși a jucat doar 19 minute, Moruțan a punctat bine la capitolul „dribling”, reușind să depășească doi adversari.

VIDEO Totul despre Beșiktaș - Galatasaray

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Dennis Man și Valentin Mihăilă, „inutili” în înfrângerea cu Reggina. Ce note au primit cei doi

Steven Gerrard, laude pentru Ianis Hagi după ultimul meci al lui Rangers: „A înțeles asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  25 Octombrie 2021, 11:10

Plecați din fotbalul turcesc, și nu mai merge ți alții, niște circari fără bani, trăiesc din amintiri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează