INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NUMIRE

OFICIAL Marius Șumudică a semnat un nou contract » Cu ce echipă s-a înțeles

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2018 10:28

Liber de contract după despărțirea de Kayserispor, Marius Șumudică și-a găsit cu rapiditate o nouă experiență. Acesta este noul antrenor al formației Al-Shabab FC , conform unui anunț făcut pe contul de Twitter al saudiților.

"Marius Șumudică a semnat cu Al Shabab și va fi antrenorul echipei pentru doi ani", se arată în comunicat.

Șumudică a fost la un pas să bifeze un alt contract în Turcia, la Trabzonspor, dar negocierile nu s-au mai finalizat. Deși era văzut și printre posibilii înlocuitori ai lui Dan Petrescu la CFR, tehnicianul de 47 de ani ajunge până la urmă în Arabia Saudită, unde nu a mai antrenat până acum. Al-Shabab a terminat pe locul 10 sezonul recent încheiat.

În mutare s-a implicat și șeful autorităţii saudite pentru sporturi, Turki al-Sheikh, scrie presa arabă, care mai menționează că Șumudică a fost a doua variantă, după ce clubul din Riad nu s-a înțeles cu fostul manager al lui Anderlecht René Weiler.

Al Shabab a terminat pe locul 10 sezonul trecut, în care a fost pregătită de nu mai puțin de 4 antrenori: Sami Al Jaber, Mike Newell, Daniel Carreño și Khalid Al Koroni. Clubul saudit are în palmares 6 titluri de campioană, 3 Cupe, o Supercupă și 3 Cupe ale Coroanei Prințului.

Informații altfel despre Arabia Saudită:

  • În capitala Arabiei Saudite, Ryad, sunt vândute peste 100 de cămile în fiecare zi.
  • 80% din forța de muncă din Arabia Saudită provine din străinătate.
  • Zona petrolieră Ghawar are rezerve de petrol suficiente pentru a umple 4,7 milioane de piscine olimpice.
  • Arabia Saudită este de 6 ori mai mare decât Germania, însă 95% din teritoriul ei este considerat deșert. 
  • King Tower urmează să fie construit pe coasta Arabiei Saudite în 2018 și va fi prima clădire din lume care va măsura 1 kilometru înălțime și va avea hoteluri, spații de birouri și apartamente foarte scumpe.
  • Rata șomajului în rândul femeilor este de 54,4%, în timp ce în rândul bărbaților este de 20,8%. Mai mult, 47% din populația Arabiei Saudite are sub 24 de ani.
    Sursa: lugera.ro

Șumudică a mai antrenat în carieră la Rocar București, Dodu Berceni, Inter Gaz București, Progresul, Astra Ploiești, Farul, Gloria Bistrița, Kavala, Astra Ploiești, FC Brașov, FC Vaslui, Rapid, U Cluj, Al-Shaab, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu și Kayserispor. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
titiduru22
titiduru22  •  14 Iunie 2018, 20:55

Asteptam primele poze cu *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hitman222
hitman222  •  14 Iunie 2018, 18:53

Si gigistii au ramas cu dică? Asta blestem pe capul lor.

sibelius
sibelius  •  14 Iunie 2018, 18:12
Postat de anciuranciuain pe 14 Iunie 2018, 15:06

Aduna bani, Sumi, nu fi fraier!!! Dupa ce pui teancuri de "caramizi milioane" deoparte ,te asteptam la Rapid, in Giulesti. Daca o sa vrea Talpan, sigur ca da! De el depind doua echipe unde ai tu prieteni :FCSB si Rapid.

Crezi ca rezista 2 ani la sauditi sau ca-si vede banii in caz de demitere?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează