INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV // VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important? Un antrenor explică: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago
Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 12:06 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 13:13

Leo Grozavu, fostul tehnician de la Sepsi și FC Botoșani, a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP LIVE.

Tehnicianul de 54 de ani l-a analizat pe mijlocașul Olimpiu Moruțan (23 de ani), care are evoluții apreciate la Galatasaray, echipă la care a ajuns în această vară.

Leo Grozavu a lăudat calitățile tehnice ale lui Moruțan, dar spune că aceasta are nevoie de mai multă forță pentru a putea face pasul la o echipă mai puternică din Europa.

VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important? Leo Grozavu: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

„Moruțan era un copil care nu jucase decât câteva meciuri în Liga 2 când l-am luat la prima echipă. Eu nu am merite în creșterea lui. Era foarte talentat, cunoscut de lumea fotbalului. Eu am știut că va fi unul dintre jucătorii care va debuta repede în prima ligă.

I-am spus agentului lui că dacă-l aduce la Botoșani, aici are șansa să joace cel mai repede în Liga 1. I-am zis că va juca în maximum 6 luni și asta s-a întâmplat.

Lui Moruțan îi mai trebuie foarte mult pentru primele trei campionate din lume, Parcă cei din aceste generații nu mai sunt atât de dezvoltați. Aici Moruțan are un dezavantaj, pe partea fizică. A crescut, a mai muncit, dar îi e greu să se impună. E la fel ca în cazul lui Ianis Hagi. Încă nu a ajuns la maturitatea fizică care să-l impună la un club de prim rang. 

La noi există o reticență privind partea de forță. În străinătate se lucrează de la 16 ani. E foarte greu să faci fază când joci în Europa. Fotbalul de vârf înseamnă forță, viteză, calitate, gândire”, a declarat Leo Grozavu la GSP LIVE.

13 meciuria jucat Moruțan la Galatasaray. A dat două goluri și un assist

Reproș pentru „Împăratul" Terim: „Moruțan nu e aripă"

După meciul pierdut de Galatasaray pe stadionul lui Beșiktaș, 1-2, a cincea înfrângere la rând suferită pe „Vodafone Park", și ziariștii turci continuă să analizeze meciul. Moruțan a fost titular, dar nu a mai jucat la fel de bine ca în partidele precedente. Nici echipa. Unii susțin că Fatih Terim nu îl folosește în poziția cea mai bună, alții îl critică pe mijlocaș pentru că nu face și faza defensivă.

Reha Kapsal, editorialist la cotidianul Fotomaç, îi reproșează „Împăratului" că îi cere „tricolorului" să joace în bandă. Și luni a fost la fel. Pentru Kapsal, „dacă Moruțan ar intra pe teren ca număr 10, Galatasaray ar pasa mult mai ușor și mai eficient în zona mediană. Românul nu e o aripă rapidă, ci un mijlocaș tehnic, inteligent, de clasă. Ar ajuta mai mult echipa în spatele vârfului".

Levent Tüzemen, tot de la Fotomaç, a văzut „prea multe pase greșite la Moruțan" și scrie că Terim ar fi fost mai inspirat dacă „ar fi început cu experimentatul Babel titular și ar fi apelat la Moruțan în timpul meciului, ca la Moscova cu Lokomotiv". Joi, Olimpiu a oferit assistul la golul victoriei. Luni, el a evoluat din primul minut, fiind schimbat cu Babel după o oră.

Citește și:

Tătărușanu, decisiv în victoria lui Milan cu Torino: „Mi-am recăpătat încrederea” » Ce scriu italienii

„Are o problemă de adaptare” » Antrenorul lui Cadiz explică situația lui Florin Andone

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  28 Octombrie 2021, 21:34

Nimeni nu recunoaste ca academia lui Hagi nu produce la nivel european! Si se tot insista la echipele nationale cu ei. Selectia este total gresita!

opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  28 Octombrie 2021, 13:33

Nu pot sa spun ce-i lipseste, dar pot sa spun ce are prea mult: laudatori de la gsp. Dati-i fratilor, ca poate la ciorba pe care o mancati mai pune Jiji si cate-o aripa de gaina, daca depasiti norma de laude. Pofta buna!

dobrin
dobrin  •  28 Octombrie 2021, 02:54

Olimpiu + Ianis = doua fumigene.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează