INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OPINIE

Opinie Radu Oprișan » Pariul la care Șumudică are voie

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2018 17:36

Marius Șumudică încearcă să-i aducă alături de el la Al Shabab pe Alibec și Budescu! Este pariul permis al lui Șumi. 

Două dintre perlele cu care a câștigat campionatul la Astra se prăfuiseră la FCSB și riscau să se scufunde în mediocritate. Poate nu întâmplător vârful carierei celor doi a fost atins atunci când au lucrat cu Șumi.

Cum a reușit antrenorul cu doi dintre cei mai capricioși fotbaliști? Le-a umblat la moral. A creat o atmosferă specială. Șumudică are o comunicare aparte. Aruncă anumite expresii privind în celălalt colț al camerei și te aduce alături de el. E cunoscută secvența meciului de la Ploiești, când mai întâi l-a scos pe Alibec din echipă, l-a reintrodus și a dat golul victoriei. În meleul bucuriei, Șumi i-a luat mâna lui Denis și s-a prefăcut că își dă o palmă metaforică. De atunci l-a caștigat pe Alibec prin gestul șmecheresc.

Să suprapunem imaginile cu Alibec înjurând spre banca stelistă și cea cu el declarând: "Șumi e cel mai bun antrenor cu care am lucrat vreodată".

Când a venit la Astra i-a găsit deprimați și fără chef, la fel cum sunt acum. După 6 săptămâni în care au câștigat 5 meciuri, nu mai aveai loc de cei doi în vestiar: veneau cu două ore înainte de antrenament și jucau tenis cu piciorul. S-au dus la Decathlon și și-au cumpărat fileu și minge! Cel mai supărat era administratorul stadionului, că spărgeau neoanele și panourile din tavan. Șumi intra în cabină, îi găsea transpirați și se prefăcea supărat: "Mai are rost să ne antrenăm acum?". Totul pe fondul hohotelor de râs.

Budescu își organiza grătarele, Alibec fuma pe ascuns, însă pe teren uimeau fotbalul românesc și toată Europa!

Șumudică a decis acum să folosească dreptul de a face ultimul pariu legal, pentru care nu o să-l suspende nimeni: vrea să-i ia pe cei doi și să-i aducă la vârful de formă. Beneficiar ar fi fotbalul românesc și echipa națională. Bun, dar în Arabia Saudită nu merge cu fleica de porc la grătar și cu șpriț. "Aici mergeți pentru bani și pentru a vă redescoperi bucuria de a juca fotbal", le-a spus Șumi celor doi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
christiano0
christiano0  •  04 Iulie 2018, 09:51

Superb articol, multumim !!!!

btolteanu
btolteanu  •  03 Iulie 2018, 20:42

Doi fotbaliști chiar și-au bătut joc de talentul lor și de toate șansele avute. La vârsta la care alții strălucesc prin CL ei joacă prin nisip. Mare realizare. Fix cu ei o să facem o mare națională.

ionnis
ionnis  •  03 Iulie 2018, 20:21

doua petarde :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează