INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dennis Man, avertizat de românul cu peste 100 de meciuri în Serie A: „Va avea mereu cuțitul la os!” + „Faci un meci prost? Mai joci peste 10 etape!”

La 13 milioane de euro, mutarea lui Dennis Man de la FCSB este pe poziția a 12-a în istoria Parmei +20   FOTO
La 13 milioane de euro, mutarea lui Dennis Man de la FCSB este pe poziția a 12-a în istoria Parmei

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 17:00 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 19:40

Paul Codrea, fost internațional român, analizează mutarea lui Dennis Man (22 de ani, extremă dreapta) de la FCSB la Parma, în schimbul a 13 milioane de euro. Este cel mai scump transfer din istoria Ligii 1.

Paul Codrea: „Dennis Man nu va fi de la început un jucător de bază la Parma”

- Te salut, Paul! Cum vezi transferul lui Man în Serie A?
- Mă bucur pentru jucător și pentru Steaua, e o superafacere, dar mă surprinde tranzacția, sincer. E o sumă destul de mare. Poate e valabilă explicația că vor să se bazeze pe un nucleu de jucători tineri, cu potențial, în următorii 5 ani.

- De ce spui că te surprinde?
- Pentru că nu cred că va fi un om de bază de la început. Mă așteptam ca Parma să cumpere un jucător consacrat acum, au nevoie de rezultate rapid. Man e o speranță, da, dar în Serie A e un alt nivel. Aș fi luat mai degrabă un jucător experimentat. Oricum, Parma va mai aduce jucători, au probleme în atac.

- Îl vezi pregătit pe Man pentru acest salt?
- E un jucător promițător, însă el s-a remarcat doar în Liga 1. Nu a jucat prea mult nici la națională, nici în cupele europene. Îi va fi foarte greu în primul an. Fizic mi se pare că stă bine. Mi-a plăcut, era cel mai reprezentativ jucător din campionatul intern. Important e ca Parma să nu retrogradeze. Așa va avea mai mult timp de acomodare.

- Altfel?
- Dacă vor retrograda... vor fi probleme! E posibil să fie împrumutat în Serie A, la fel și Mihăilă. În orice caz, nici în Serie B nu-i ușor, cum se spune. E o competiție mult peste Liga 1! Nu s-au impus acolo Romario Benzar și Vlad Dragomir, să nu uităm.

Paul Codrea: „Dacă faci un meci prost în Serie A, mai joci peste 10 etape”

- Concret, în ce constă o trecere din Liga 1 în Serie A?
- În primul rând, va da peste fundași foarte buni. Nu știu dacă va reuși să facă diferența așa cum a reușit în România. Ai meciuri cu Juventus, Roma, Inter. Va avea cuțitul la os la fiecare partidă! Tensiunea va fi foarte mare.

- Va fi coleg cu Mihăilă, o altă speranță a fotbalului nostru.
- Și lui îi e greu. Campionatul e foarte competitiv. Nimeni n-are răbdare cu tine. Dacă ai jucat prost un meci sau două, poate mai ai șansa să evoluezi peste 10 etape!

- Orașul cum se simte?
- Se respiră fotbal acolo, există tradiție. Parma a avut mereu echipe foarte bune. Chiar eram un fan al lor prin anii '90, când au câștigat și Cupa UEFA de vreo două ori. Ce trupă aveau! Cu Buffon, Thuram și mulți alții. Jucau un fotbal extraordinar. A urmat și generația cu Mutu și Adriano, alta perioadă bună a lor.

- Legat de naționala mare, crezi că se va schimba statutul lui Man de-acum?
- Evident! Dacă joacă la Parma, ar trebui să fie piesă de bază la națională! A făcut un salt calitativ important. N-ai voie să nu-l chemi! Repet, ce spun e valabil doar în cazul în care va evolua constant.

E o diferență între Mutu și Man. Avea mai multă calitate Adi. Nu e o rușine, întrucât nu trebuie să îi comparăm neapărat.

Antrenorul de la Parma, D'Aversa, e un fost coleg de-ai mei. Ca jucător era destul de agresiv. Acum, nu știu cum e ca tehnician, dar probabil că și-a păstrat personalitatea.

Paul Codrea

Imagini din cariera lui Paul Codrea

+16 FOTO

133 de meciuriși 3 goluri are Paul Codrea în Serie A, adunate în tricourile lui Perugia, Palermo, Siena și Bari

111 meciuriși 6 goluri are Paul Codrea în Serie B, în tricoul lui Genoa, Palermo, Torino și Siena

Citește mai multe articole despre Dennis Man:

Cum a ajuns Dennis Man la FCSB » Gigi Becali: „Niciodată în viața mea nu mai făcusem asta!”

Gigi Becali anunță cum va arăta FCSB după transferul lui Dennis Man: „A făcut Dumnezeu echipa, înainte aveam dilemă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (68)
103200988459431
Petrescu Eugen  •  29 Ianuarie 2021, 07:15

Inseamna ca prinde un meci pe sezon. Eu cred ca transferul este de perdea ptr. alte manevre.

sexilianul
sexilianul  •  29 Ianuarie 2021, 07:02

a fost speranta si va ajunge *** de mangaiat banca,un viitor fost si poate ultima TEAPA a bisericosului guragoala......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gesepescu
gesepescu  •  29 Ianuarie 2021, 01:33
Postat de republicanapoca pe 28 Ianuarie 2021, 19:44

Uite ma.. pana si Ganetzi.. stie ca Man este petar da))

tu esti cea mai petarda dintre toti care comenteaza pe aici. nu cred ca e comentariu in care sa nu ii masori tu valoarea lui Man sau comentarii in care sa nu imi vorbesti de campioni, adevaratele petarde.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează