INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Povestea emoţionantă a românului care face senzaţie în La Liga » Florin Andone: "Familia mea e foarte umilă şi muncitoare, asta mă mobilizează!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 18 ianuarie 2015 19:15

Florin Andone a uimit Andaluzia cu reuşitele sale pentru Cordoba în La Liga. Atacantul de 21 de ani născut la Botoşani a fost intervievat ieri de Cadena Ser şi, într-o spaniolă perfectă, a făcut cîteva dezvăluiri despre viaţa sa personală şi despre planurile de viitor pe care le are. 
"Sînt foarte mulţumit de încrederea primită aici, m-am integrat foarte bine. Echipa joacă mai bine şi mă face şi pe mine să evoluez la fel. Vrem să rămînem în prima ligă, ăsta e obiectivul.

Spania e ca şi ţara mea, aici joc fotbal, aici am făcut şcoala de la 12 ani, aici am prieteni, sînt foarte mulţumit. Dacă nu era numele meu sau n-aş zice eu că sînt român, n-ar şti nimeni!

Totul a fost foarte rapid, sînt foarte recunoscător pentru progresul avut, vreau să dau totul şi să ating maximul profesional. Am mult entuziasm şi îmi ies lucrurile încet-încet. 

Am trei ani de contract cu Cordoba, am semnat vara trecută. Vreau să joc cît mai mult, voi munci pentru asta. Antrenorul e mulţumit de mine dar îmi spune să nu mă relaxez şi să menţin ritmul.

Familia mea e foarte umilă, muncitoare. Tatăl meu a murit mai demult, mama mea face curăţenie şi tatăl meu vitreg este şomer. Vreau să îi ajut cu tot ce pot, e o mîndrie pentru mine să fac asta şi iau totul foarte în serios. Dorinţa asta m-a mobilizat.

Visul meu e să joc la naţionala României, sînt român şi nu am intenţia de a-mi lua cetăţenia spaniolă. În Spania oricum e imposibil să joc la naţională, la nivelul la care este echipa. Totuşi, Spania e casa mea, nu mă văd locuind în România. Am învăţat multe aici, am devenit o persoană civilizată, în mediul din care provin eu era dificil să evoluez", a spus Andone la emisiunea "El Larguero".

3 goluri are Florin Andone în La Liga sezonul acesta

9,8 secunde a durat pînă a înscris golul cu Eibar (VIDEO), al patrulea cel mai rapid din istoria La Liga şi primul din istoria Cordobei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  19 Ianuarie 2015, 14:19

Asa e, tzarane, aduci aminte de pprosstul de Chiriches, cu declaratii la fel de destepte. De acolo au iesit Enescu si Eminescu, alti doi fotbalisti care nu aveau cum sa evolueze in mediul din care provii tu, dar au ramas in manualele romanesti.

legoolas
legoolas  •  18 Ianuarie 2015, 16:22
Postat de gametable08 pe 18 Ianuarie 2015, 14:42

BAFTA frumoasa declaratie,modesta , desi viata lui e acolo si Romania nu i-a oferit nimic el vrea sa joace la nationala ,nu vrea cetatenia spaniola ,asta inseamna un mare caracter un roman adevarat.Respect si multa bafta!

Daca avea loc in nationala Spaniei, probabil discursul era urmatorul " Spania mi-a oferit totul, este normal sa le ofer si eu prin fotbal". Insa, sa-l lasam creasca, pare mai matur de 21 de ani. Succes!

gametable08
gametable08  •  18 Ianuarie 2015, 14:42

BAFTA frumoasa declaratie,modesta , desi viata lui e acolo si Romania nu i-a oferit nimic el vrea sa joace la nationala ,nu vrea cetatenia spaniola ,asta inseamna un mare caracter un roman adevarat.Respect si multa bafta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează