INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Presa rusă îl analizează din nou pe român: "Ce mai așteaptă Lucescu?". Cinci motive ca să plece imediat

Cu 7 etape rămase, Mircea Lucescu e la un punct de locul 2, ocupat de ȚSKA, și 11 de liderul Spartak
Cu 7 etape rămase, Mircea Lucescu e la un punct de locul 2, ocupat de ȚSKA, și 11 de liderul Spartak

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2017 00:00

Sport Ekspress a pus în balanță câte 5 motive pentru care antrenorul ar trebui să plece imediat de la Zenit ori să rămână până la finele stagiunii pentru a prinde locul 2, calificant în preliminariile Ligii.

Mircea Lucescu a ieșit irevocabil din lupta pentru titlu după eșecul (1-2) cu liderul Spartak, iar ziariștii ruși se întreabă ce soartă va avea antrenorul lui Zenit.

"Sport Ekspress" face o analiză, punând în balanță câte cinci motive pentru care românul ar trebui să fie dat afară acum sau să continue până la sfârșitul stagiunii.

DE CE SĂ PLECE?

1. Eroare din start. Lucescu a fost "Planul B", după ce Pellegrini a refuzat oferta în primăvară. Chilianul a pus condiția ca echipa să prindă Liga. Din 1994, de la Pavel Sadîrin, Zenit nu a mai ales prost antrenorul.

2. Șoc pentru Ligă. Nu-i totul pierdut. Zenit nu-și permite să rateze iar Liga. E nevoie de șoc, vezi modelul Leicester. Eliberarea de Lucescu ar avea un impact puternic. Prandelli ori Hiddink ar putea salva sezonul.

3. Conflictul cu jucătorii. Relația delicată cu echipa s-a deteriorat în primăvară, după cearta cu Șatov. Cu cât severul tehnician va pleca mai repede, cu atât va fi mai bine pentru el, jucători, dar și pentru rezultate.

4. Dinamică negativă. Tot ce arătase în toamnă, cu explozia lui Giuliano, s-a dus în retur, iar antrenorul s-a transformat în dovleac. Niciodată în ultimii ani, Zenit nu a fost așa lipsită de speranță în lupta cu rivalele.

5. A stricat imaginea. Bannerul fanilor lui Spartak, "Doar scâncete la St. Petersburg", sintetizează perfect cum au afectat imaginea clubului vorbele lui Lucescu, care l-a depășit pe maestrul în scuze, Villas-Boas.

DE CE SĂ RĂMÂNĂ?

1. Util pentru viitor. Zenit n-a demis niciodată antrenorul în pripă, ținând să-și respecte acordul și strategia.

2. Alegere în liniște. S-ar câștiga timp pentru a căuta fără presiune un alt tehnician și a negocia cu posibilii candidați. Zenit are acum antrenor și există chiar opțiunea, cel puțin formal, de a-l menține încă un sezon.

3. Un nou restart. Ultimele 7 etape pot fi începutul unui nou turneu, având ca țel calificarea în Ligă. Lucescu are tot interesul să lase amintiri plăcute la St. Petersburg, iar Zenit să se folosească de experiența lui.

4. Cine să vină? S-ar crea haos. Semak, Radimov și Simutenkov sunt toți prinși, iar la Zenit-2 nu-s soluții.

5. Să termine reconstrucția. Perestroika începută (unul din plusurile muncii lui Lucescu) după vânzările lui Hulk și Witsel poate fi dusă la final, astfel încât Zenit să nu fie mai dependentă de una din vedetele sale.

"Lucescu a ratat toate obiectivele. I-a fost dată pe mână cea mai bună echipă, însă n-a justificat creditul acordat. Mereu a găsit vinovați, jucătorii ruși, tinerii, arbitrii moscoviți sau adversarii"
Marco Trabucchi, agent italian

20de victorii, 7 remize și 7 înfrângeri, golaveraj 65-32, are "Luce" în 34 de meciuri pe banca lui Zenit în toate competițiile

4.500.000 €e salariul anual al antrenorului român la Zenit, cu care are acord până în iunie 2018, cu opțiune pe încă un an

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  20 Aprilie 2017, 10:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează