INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RANGERS

Veste proastă pentru Ianis Hagi! Rangers e cel mai afectat club din Europa: „Nu are rezerve de bani cash! O situație critică"

Ianis Hagi // FOTO: https://www.facebook.com/IanisHagi/ +37   FOTO
Ianis Hagi // FOTO: https://www.facebook.com/IanisHagi/

Articol de - Publicat duminica, 31 mai 2020 14:43

După ce tocmai l-a transferat pe mijlocașul Ianis Hagi (22 de ani), Rangers poate pierde 67 la sută din venituri. Atât câștiga în ziua meciurilor cu stadioanele pline. Din vânzarea biletelor, sponsorizări, loje de lux și catering.

Toate cluburile lumii vor fi afectate de lipsa spectatorilor. Dar unele sunt dependente de fani, de stadioanele pline. Rangers și Celtic, cele mai importante grupări scoțiene, vor fi lovite cel mai rău, anunță The Scottish Sun. Echipa lui Ianis Hagi va trece printr-o perioadă cruntă.

Firma britanică de business media Off The Pitch a realizat un studiu asupra celor 100 de cluburi europene care vor suferi cel mai mult, analizând cifrele financiare din ultimii trei ani. Și a ajuns la concluzia că Rangers e primul în acest top.

„Nu au rezerve de bani și nici facilități de credit"

În ziua meciurilor, cu „Ibrox Park" plin, albaștrii câștigau din plin. Însă aceste fonduri reprezintă două treimi din veniturile pe un an. Bani pe care i-ar putea pierde în viitorul apropiat. Într-un scenariu sumbru, arenele ar rămâne goale până în 2021.

În 2019, numai din vânzarea biletelor, Rangers a adunat 16,1 milioane de lire sterline (17,9 milioane de euro) dintr-un total de 53 de milioane. Adăugând și sponsorizări, loje de lux și catering, se ajunge la 67%.

„O furtună se apropie. Cluburile scoțiene depind prea mult de veniturile înregistrate în ziua meciurilor. La Rangers și Celtic, va fi și mai rău, pentru că ele au și cele mai mari salarii. Totuși, în timp ce Celtic a semnat un nou contract cu Adidas, Rangers au sponsor de echipament noua firmă Castore, care nu le va oferi un avans prea mare. Mai mult. Dacă Celtic are 35 de milioane în bancă, Rangers nici nu are rezerve de bani cash și nici facilități de credit. O situație critică"

- Consilierul financiar David Low a explicat pentru cotidianul local

Top 10 cluburi afectate de absența fanilor

  • 1- Rangers: 67%*
  • 2 - Celtic: 45%
  • 2 - Porto: 45%
  • 4 - Charlton Athletic: 44%
  • 5 - Sheffield United: 40%
  • 6 - Millwall: 37%
  • 7 - Nottingham Forest: 33%
  • 8 - Derby County: 30%
  • 8 - Barnsley: 30%
  • 10 - Ajax: 29%
    * Procentul din veniturile cluburilor pe care îl reprezintă banii obținuți în zilele meciurilor

FOTO. Imagini inedite surprinse în întreaga lume, în timpul pandemiei de COVID-19: 

+33 FOTO

VIDEO. Emil Săndoi despre Ianis Hagi: „Nu am văzut asta la niciun jucător din lume”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ofertă neașteptată pentru Răzvan Marin! E dorit de un club important

Ianis Hagi are o dorință la Rangers: „Asta mă face un fotbalist mult mai bun”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
iung811
iung811  •  31 Mai 2020, 22:14

Iar intra in stres printisoru'!!!

bavaria
bavaria  •  31 Mai 2020, 18:44

pe principiul comunist:"nici o masa fara peste",asa si cu fiul lui Hagi:nici o zi fara stiri despre el.vedeti ca Steve G se va lega maine la sireturi,asta in cazul in care nu gasiti maine ceva de scris legat de I. Hagi !

1945470302151331
Gigli Papastratos  •  31 Mai 2020, 17:54

Interpretati totul pe dos. Nu vestea e proasta, ci ... altii. Eu as numi-o chiar buna, pe veste. In fond pe junior l-a propulsat Gica Hagi, Gica Popescu, GiSiPi si alti Gici aserviti, nu Rengers. Si cum suporul, care n-are nimic cu sportul, este neconditionat, fiind impus, de ce s-ar teme? Publicitatea lui n-a constat niciodata in talent sau in echipa la care juca, ci in tac-su si-n trepadusii acestuia. Asa ca sfatul meu pentru fenomenul constantean ar fi sa mearga-nainte cu incredere in si spre Viitorul.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează