INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Răzvan Lucescu riscă sancțiuni dure în Grecia după ce s-a dezlănțuit într-o conferință de presă » Declarația care a declanșat isteria

FOTO: Facebook @PAOK Salonic
FOTO: Facebook @PAOK Salonic

Articol de GSP - Publicat joi, 27 septembrie 2018 13:45

Răzvan Lucescu e pe cai mari la PAOK Salonic, dar reminiscențele titlului pierdut la comisii sezonul trecut încă îl macină. O scăpare din cea mai recentă declarație îl poate costa scump.

La finalul victoriei obținute în primul derby cu AEK din acest sezon, scor 2-0, tehnicianul român s-a dezlănțuit în Fanatik. Printre acuzele aduse Federației, Răzvan a strecut și o comparație deplasată: "Eu cred că în istoria sportului, în istoria fotbalului, s-a mai întâmplat așa ceva doar în perioada Germaniei hitleriste. Nu îmi mai aduc aminte de astfel de situații".

Presa de la Atena s-a sesizat, Federația elenă îl va aduce cel mai probabil în fața comisiilor, iar mai multe ONG-uri vor la rândul lor să îl tragă la răspundere, anunță gazetta.gr.

Sancțiunile pe care le riscă Răzvan Lucescu

  • Amendă de la 20.000 la 40.000 de euro
  • În caz de recidivă, amendă se va dubla
  • În caz de recidive succesive, amenda poate ajunge la 120.000 de euro, la deducerea unui punct în clasament și o suspendare de 6 luni de pe stadioane
  • În cazul în care își va retrage declarația printr-o luare de poziție în presă sau prin orice alt mijloc de comunicare în masă, înainte ca judecarea cazului să înceapă, Răzvan va primi jumătate din amenda inițială.

PAOK are victorii pe linie în Grecia, dar ocupă doar poziția secundă, din cauza depunctării de 2 puncte. Lider este Olympiakos.

Vezi și: Andrei Radu, căpitanul naționalei U21, debut excelent în Serie A » Laude în Gazzetta dello Sport + Ce notă a primit portarul român

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
andueos
andueos  •  02 Octombrie 2018, 02:52
Postat de gicab pe 27 Septembrie 2018, 14:34

Eeee la noi s a mai întâlnit atunci când fcsb a fost înființata direct in liga 1 ... când se alerga cu pungile de bani...

*** *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  28 Septembrie 2018, 12:38

Nu am inteles ce e asa grav in ce a spus! A facut comparatie cu o dictatura de acum 70 de ani. Ca Razvan e subiectiv, asta e o alta poveste, insa nu mi se pare ca ar fi jignit pe cineva facand trimitere la dictatura hitlerista.

apollon
apollon  •  28 Septembrie 2018, 08:48
Postat de ucluj2011 pe 27 Septembrie 2018, 18:39

ESTE un antrenor foarte bun , pe cale de a deveni un MARE antrenor. Dealtfel , cam singurii antrenori români care se pot numi antrenori sunt Răzvan Lucescu , Șumudică , Olăroiu , Dan Petrescu , Boloni , Edi Iordănescu (și poate Pițurcă). Bineânțeles că nu l-am socotit aici pe CEL MAI MARE ANTRENOR din toate timpurile Mircea Lucescu , pentru că el este într-o CU TOTUL altă Ligă , aceea a MARILOR ANTRENORI... aceea a LEGENDELOR. Felicitări Răzvane , sănătate multă și MULT succes în cariera ta.

Cu Sumudica si Dan Petrescu te înseli. Corect ca nu l-ai amintit pe Contra. In rest, sunt si eu de aceeasi parere.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează