INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

EXCLUSIV S-a aflat! Răzvan Lucescu, discuții cu o echipă de mijlocul clasamentului în Serie A! Ce mare antrenor ar putea înlocui în Italia

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 11:47 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 12:16

Răzvan Lucescu, 52 de ani, liber de contract, negociază în această perioadă cu Sampdoria, unde l-ar schimba pe Claudio Ranieri, 69 de ani, unul dintre tehnicienii-veterani din Serie A. Dacă nu se concretizează, patronul lui AEK Atena îl așteaptă.

Pe 14 februarie, după 594 de zile la Al-Hilal, timp în care a câștigat Liga Campionilor Asiei, titlul și Cupa Regelui, Răzvan Lucescu s-a despărțit de clubul saudit. De atunci, numele său a fost vehiculat în mai multe direcții. Liber de contract, antrenorul în vârstă de 52 de ani putea negocia cu oricine, dar a anunțat că nu va prelua o echipă în timpul sezonului.

Răzvan Lucescu, primul pe listă la AEK

În ultimele zile, zvonurile au devenit însă tot mai insistente, pentru că multe grupări au început deja să plănuiască viitoarea stagiune. Caută tehnicieni, iar Răzvan este unul dintre cei curtați. Inclusiv în campionatele europene de top.

În această săptămână, mai multe ziare ateniene, în special Ora, un cotidian foarte apropiat de AEK, dedicând cele mai multe materiale galben-negrilor, au scris de mai multe ori că Răzvan Lucescu este primul pe listă pentru a-l schimba din vară pe spaniolul Manolo Jiménez, aflat la al 4-lea mandat la AEK. 

Înaintea sârbului Vladan Milojevici, 51 de ani, fost fotbalist, care a jucat aproape întreaga carieră în Grecia (le-a pregătit recent pe Steaua Roșie, 2017-2019, și Al-Ahli, 2020-2021) și a turcului Erol Bulut, 46 de ani, ultima oară la Fenerbahçe. Chiar și a spaniolului Quique Sánchez Flores, 56 de ani, fără angajament după ruptura de Watford, în 2019.

Sampdoria se gândește la Răzvan Lucescu

Dar, pentru Răzvan, o altă ofertă are prioritate. Surse din Italia și Grecia susțin că ar putea ajunge în Serie A, unde a visat mereu să antreneze. Clubul care îl dorește ar fi Sampdoria Genoa, locul 10, la jumătatea clasamentului.

Cu Sampdoria ar trata în aceste zile pentru a-l înlocui, din sezonul următor, pe Claudio Ranieri, 69 de ani, unul dintre veteranii italieni. Lui Ranieri i se încheie angajamentul pe 30 iunie și, chiar dacă proprietarul grupării genoveze dezminte oficial că se întâlnește cu alți tehnicieni, Massimo Ferrero ia în calcul și alte variante. Iar Lucescu este în agenda sa.

  • Rapid, FC Brașov, El Jaish, Petrolul, Skoda, PAOK și Al Hilal sunt echipele pregătite de Răzvan Lucescu. Acesta a antrenat și echipa națională a României.

Tensiune la Atena: „Ori noi, ori el"

Dacă nu se concretizează discuțiile cu Sampdoria, ar rămâne AEK. Patronul Dimitris Melissanidis e convins că Răzvan îi poate transforma pe galben-negri, îi poate face să câștige meciuri și trofee. 

L-a urmărit mult timp în Grecia, doi ani ca principal adversar, la cel mai înalt nivel, pe banca lui PAOK, câștigând trei trofee (un titlu și două Cupe) și fiind aproape să devină campion în 2018. Melissanidis ar trece peste conflictul cu Lucescu, cel care acuza frontal clubul atenian că a "furat" titlul din 2018, și l-ar aduce la echipa sa.

Marea problemă o reprezintă însă ultrașii la AEK. Ei nu ar accepta numirea lui Răzvan. De altfel, de când s-au înmulțit veștile că Lucescu ar fi în pole-position, fanii radicali au protestat vehement, în special pe rețelele de socializare. Cu mesaje de genul "Noi nu uităm!" sau "Cine este campion, Răzvan?". Și i-au dat un ultimatum lui Melissanidis: "Ori noi, ori el".

„Valoarea sa nu poate fi pusă la îndoială, dar nu e potrivit"

Nici jurnaliștii eleni apropiați de AEK nu cred că Lucescu ar fi soluția ideală. 

„Ca antrenor, valoarea sa nu poate fi pusă la îndoială de nicio persoană rezonabilă. Totuși, nu se poate uita ce a spus el împotriva clubului, și când era la PAOK, și mai târziu", comentează Panos Loupos, în timp ce Stamatis Voulgaris crede că „Lucescu poate fi un tehnician bun. Cel mai bun de pe piață. Dar nu este potrivit pentru AEK. Tot ce a afirmat, tot ce a făcut în trecut. «Hoți», «circ»... Cum va lucra cu jucătorii care erau la echipă când el acuza AEK?". Ambii scriu pentru enwsi.gr, un site legat sufletește de galben-negri.

Numai că Melissanidis, unul dintre cele mai influente personaje din fotbalul grec, nu ține cont de opinia jurnaliștilor. Și poate suporta și atacurile ultrașilor. Iar acum, Melissanidis insistă pentru Răzvan Lucescu.

Mai multe știri despre stranieri: 

Ce scrie presa din Italia despre „thriller-ul” Cagliari - Parma » Notele primite de Man, Mihăilă și Marin: „A greșit, în căutarea gloriei personale”

Dinamo Kiev a învins-o pe Șahtior! Mircea Lucescu poate să desfacă șampania: e 99,99% campion

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
gago747
gago747  •  18 Aprilie 2021, 21:09

Poate o echipă din Serie A din San Marino - Trei Pene, Trei Flori ...

george_br
george_br  •  18 Aprilie 2021, 17:43
Postat de brancusi pe 18 Aprilie 2021, 13:04

Georgica,e o diferenta intre Eanis care a facut figuratie pe oriunde a trecut si Razvan care a castigat en fanfare un campionat mult mai greu decat liga mamaliga,cred ca ar merita.

Ar...

vali.gazzaev
vali.gazzaev  •  18 Aprilie 2021, 15:25
Postat de csasud pe 18 Aprilie 2021, 12:46

Dacă îl prezintă o echipa de Serie A ca noul antrenor recunoști ca ești prsta site-ului? Nu recunoști, evident, ca ai mai avut atatea predicții eșuate si continui sa ne delectezi cu inteligenta ta ***

Daca si cu parca se plimbau in barca. Eu iti zic ca esti prost sigur. 100% garantat. ***, lesinatule!:))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează