INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GEST DEPLASAT

Răzvan Luțac condamnă reacția grobiană a lui Șumudică, după ce antrenorul s-a dat în stambă la conferință: "Aștept statuia cu Șumudică rămas în izmene"

Șevcenko, aducând trofeul UEFA Champions League la statuia lui Lobanovski Foto: Guliver/Getty Images
Șevcenko, aducând trofeul UEFA Champions League la statuia lui Lobanovski Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2018 18:57

Am zis că nu e OK să scriu ceva legat de subiect, poate originile și echipa preferată, Dinamo Kiev, mă fac subiectiv. Dar gestul jenant al lui Marius Șumudică mi-a dus iritația până la degete

Tehnicianul lui Kayserispor tocmai l-a imitat pe legendarul antrenor ucrainean, justificându-și ieșirile exagerate din timpul meciurilor printr-un "eu nu pot dormi pe bancă la fel ca Lobanovski".

Declarația de prost gust nu i s-a părut suficientă. Așa că Șumudică, antrenor talentat, cu rezultate, dar pe care-l strică altele, și-a încrucișat mâinile și s-a aruncat, teatral, pe spate.

E OK, ieșirile de genul îi aduc și fani, simpatie, însă ceea ce s-a întâmplat în seara asta mi se pare mult prea mult.

UNU, Valeri Lobanovski a murit chiar după un meci cu Metalurg Zaporojie. Meci în care i s-a făcut rău pe bancă. Apoi a suferit un infarct. Așa că gestul de a te lăsa pe spate, cu ochii dați peste cap și mâinile împreunate, e complet deplasat.

DOI, lui Lobanovski, care "dormea" pe bancă, i s-a făcut o statuie în această ipostază chiar la intrarea în parcul sportiv care găzduiește stadionul cu același nume. "Valeri Lobanovski" din Kiev.

Aștept statuia cu Marius Șumudică făcând gesturi fine, cu degetul egal depărtat de extremitățile palmei, sau, măcar, cea cu Șumudică dându-și jos pantalonii pentru a le arăta ziariștilor că are izmene bleumarin.

TREI, Lobanovski, declarat unul dintre cei mai mari 10 antrenori din istorie de către UEFA, plasat pe locul 8 în topul ESPN și în alte ierarhii uriașe, a "dormit" în următoarele ipostaze:
- O finală de Campionat European;
- Alte două turnee de Mondial, dintre care unul în care a terminat grupa peste Franța lui Platini, campioană europeană en-titre;
- Trei trofee europene cu Dinamo Kiev, într-o perioadă în care estul Europei scotea cu greu capul de după perdeaua tulbure;
- 30 de trofee luate cu Dinamo Kiev. Majoritatea, ATENȚIE, când campionatul URSS era un fel de Ligă a Campionilor Estului, în care Șahtior și alte echipe care azi iau trofee nu contau;
- 568 de victorii în 1.046 de partide. Și doar 187 de înfrângeri!

Puțin mai mult decât un titlu și o Supercupă cu Astra Giurgiu plus două victorii cu West Ham-ul lui Michail Antonio în 12 ani de antrenorat.

PATRU, Lobanovski a lansat vreo trei Baloane de Aur, Blohin, Belanov și Șevcenko. Al doilea crescut la Odesa, însă consacrat la Kiev.

Tot dormind, probabil.

Domnule Șumudică, n-ar strica puțin somn. 

Măcar puțin.

Și puțin mai multă decență.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  12 Februarie 2018, 08:45
Postat de Daniel Popescu pe 12 Februarie 2018, 01:01

Ideea acestui articol e clară : Luțac a mâncat fasole!

Tu ce-ai mancat?...

1449514625157120
Daniel Popescu  •  12 Februarie 2018, 01:01

Ideea acestui articol e clară : Luțac a mâncat fasole!

cristiancelmare
cristiancelmare  •  12 Februarie 2018, 00:14

Da,Lobanovsky dormea pe banca,ce e asa de deplasat ce a spus Sumudica.???

Vezi toate comentariile (46)
Comentează