INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AJAX

Răzvan Marin, interviu curajos în revista lui Ajax: „Vreau să joc acum! Nu după ce pleacă toți”

Chiar și după șase luni delicate la Ajax, atât de puțin folosit și fără reușite, Răzvan Marin a fost curtat insistent în această iarnă. Foto: Guliver/GettyImages
Chiar și după șase luni delicate la Ajax, atât de puțin folosit și fără reușite, Răzvan Marin a fost curtat insistent în această iarnă. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2020 12:42

Răzvan Marin, mijlocașul în vârstă de 23 de ani al lui Ajax, confirmă că ”am avut multe oferte în ianuarie. Bune și pentru mine, și pentru Ajax. Am interpretat refuzul clubului de a mă ceda ca pe un compliment”.

Chiar și după șase luni delicate la Ajax, atât de puțin folosit și fără reușite, Răzvan Marin a fost curtat insistent în această iarnă. Mai ales de FC Bruges, care îl voia încă din perioada când "tricolorul" juca la Standard. Și juca bine.

Zero minute în ultimele 4 meciuri

Totuși, Ajax a refuzat toate propunerile, antrenorul Erik ten Hag anunțând că are nevoie de el. Dar tot nu l-a folosit. În acest an, după ce i-a oferit 90 de minute la 7-0 cu Spakenburg (D3), pe 22 ianuarie, în "optimile" Cupei Olandei, l-a lăsat pe bancă. Niciun minut în trei meciuri de campionat și unul de KNVB Beker.

Într-un interviu pentru revista clubului, Ajax Life, Marin confirmă că "am avut multe oferte bune. Bune și pentru mine, și pentru club. Dar clubul nu m-a lăsat să plec". Pentru el, "reacția lui Ajax a fost un compliment. Dacă antrenorul ar fi crezut că nu am valoare, nu s-ar fi opus transferului meu. De aceea, sper să joc mai mult".

Regretul ratării din prima etapă

Când jurnalistul i-a spus că în vară Ajax va mai vinde jucători și poate va avea mai multe șanse sezonul viitor, mijlocașul în vârstă de 23 de ani a răspuns spontan: "Posibil, însă eu vreau să joc acum, nu după ce pleacă toți. Sper ca Erik ten Hag să mă vadă ca pe o soluție în linia mediană".

Marin crede că un moment negativ, o ratare mare chiar în prima etapă, la 2-2 cu Vitesse în deplasare, i-a influențat probabil întreg sezonul. "Uneori mă gândesc dacă totul ar fi decurs altfel în cazul în care aș fi marcat atunci. Poate am fi avut o altă discuție acum", a spus Răzvan, care știe însă că "nu am fost constant în acea perioadă, căderea a fost prea mare. Am înțeles de ce antrenorul a ales pe altcineva".

2este numărul assisturilor date de Răzvan Marin în 16 meciuri la Ajax (niciun gol)

1 milion de euroeste salariul anual net al "tricolorului" la clubul din Amsterdam

2024este anul în care se încheie contractul lui Marin cu "lăncierii"

Cota i-a scăzut cu 1,5 milioane în 7 luni

Vara trecută, înaintea transferului la Ajax, Răzvan Marin valora 13,5 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.de. De atunci, cota sa a scăzut, ajungând astăzi, după șapte luni la clubul din Amsterdam la 12 milioane. A pierdut 1,5 milioane într-o jumătate de an. 

Citește și:

Ajax a făcut cel mai scump transfer din istorie! Cine e Antony, înlocuitorul lui Ziyech

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează