INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Șumudică dă detalii după bătaia din Turcia: "Dacă nu voia să se bată, de ce ne aștepta?" » Șefii adversarilor îl acuză de teatru pe Sumi

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2017 10:36

Marius Şumudică şi Cristian Săpunaru au fost implicaţi într-un scandal monstru la finalul partidei cu Alanyaspor, câştigată cu scorul de 2-1. (Detalii aici)

Tehnicianul lui Kayseri susține că bătaia generală ce a urmat după meci pe culoar a fost provocată de Fevzi Layiç, antrenorul cu portarii al Alanyei: "Dacă nu voia să se bată, de ce ne aștepta? De ce nu era la el în vestiar?"

Șumudică face minuni la Kayserispor. A riscat, acceptând o echipă care de-abia s-a salvat sezonul trecut, locul 15, chiar deasupra liniei retrogradării, și e acum pe 5, cu 7 victorii și 5 egaluri în 14 etape: 26 de puncte, la fel ca Fener și campioana Beșiktaș. 

Geloși pe Șumi

"Succesul lui îi face geloși pe ceilalți din jur și stilul lui vulcanic poate fi considerat provocator", avertizează un jurnalist turc. După meciul de la Alanya, câștigat în minutul 90+3, a ieșit un scandal uriaș. O bătaie generală pe culoar, între cele două vestiare, cu Șumi și Săpunaru în mijlocul furtunii.

Președintele clubului, Erol Bedir, a anunțat în direct, la televiziune: "A fost isterie! Antrenorul cu portarii al adversarilor, Fevzi Layiç, ne-a atacat. Lui Șumudică îi curgea sânge din nas. Translatorul nostru e la spital, a fost lovit cu piciorul în piept și la cap. Are nasul rupt". 

"Nu sunt boxer, nu am brațele puternice, dar mintea e puternică"

Tehnicianul lui Kayseri a confirmat la conferință că Fevzi Layiç a declanșat războiul. "N-aș fi vrut să vorbesc, dar, dacă vreți, vorbesc! Mă aștepta la ușa vestiarului nostru. Eram fericit, sărbătoream cu băieții, când acest individ m-a înjurat, s-a repezit la mine și m-a lovit". A arătat unde. Nu era nasul, ci zona ochiului drept. 

A întrebat furios: "Dacă n-ar fi vrut să facă asta, dacă nu voia să se bată, de ce mă aștepta pe coridor? De ce nu era la el în vestiar? Am venit în Turcia pentru fotbal, nu sunt boxer". Și-a tras fermoarul jachetei, măsurându-și bicepsul: "Brațele mele nu sunt puternice. Dar aici, sus, la minte, sunt puternic".

"M-a zgâriat în zona ochiului"

Antrenorul a detaliat la TV Digi Sport: "În fața cabinei, era cel de la Alanya, care mă înjurase și înainte, pe teren. Era nervos, ne-am ciondănit iar. Eu am dat să plec și a încercat să mă lovească. Mai degrabă, cred că a vrut să mă împingă și m-a zgâriat în zona ochiului, lângă nas. În spatele meu era și Săpunaru, apoi ceilalți. Au apărut și cei de la Alanyaspor, normal, și a ieșit așa, un meleu". 

O grămadă cu victime: "Unul dintre translatori a primit un pumn în față, nici nu știe de unde a venit lovitura. El are nasul spart, da. A intervenit poliția și s-au liniștit lucrurile. Când a venit patronul nostru, m-a găsit cu gheață la față și îmi curgea sânge de la zgârietură. De-aia o fi spus că am nasul spart".

"Mama m-a sunat imediat"

Aflând primele vești, familia lui Șumi s-a alarmat: "M-a sunat și mama, a văzut la televizor că aș fi fost lovit, nevastă-mea s-a speriat și ea. M-a întrebat: «Ce-ai făcut? Ți-au spart ăia nasul?». Nu a fost chiar așa nebunie". 

"Șumudică joacă teatru"

Vicepreședintele Alanyei, Ahmet Paşaoğlu, are o altă variantă, acuzându-i pe antrenorul român și pe oaspeți. "Șumudică joacă teatru. Pe teren, ne-au tot înjurat, și Fevzi Layiç s-a dus la ei în vestiar să le ceară socoteală, dar jucătorii lui Kayseri l-au atacat. Ei toți apar în imagini și, când se va afla adevărul, își vor cere scuze". 

"Nu-i va fi ușor lui Beșiktaș"

Etapa viitoare, pe 10 decembrie, Kayseri continuă seria meciurilor dificile. După ce a înfruntat Fenerbahce (3-3), Trabzon (0-0) și Bașakșehir (1-1) în ultimele cinci etape, roș-galbenii joacă pe teren propriu cu Beșiktaș: "Întâlnim campioanei, cea mai bună echipă. Nu-i va fi ușor la Kayseri, pentru că eu voi avea în spate al 12-lea jucător". 

"Sunt fericit, am 26 de puncte, ca Fenerbahce și Beșiktaș, nimeni nu se aștepta. Am o echipă frumoasă, care știe să joace fotbal. Când am venit, am promis că vom fi printre primele opt echipe ale Turciei și avem forța de a ne lupta pentru unul dintre aceste locuri"Marius Șumudică, antrenor Kayseri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
377967485722547
Andrei Vasiliu  •  06 Decembrie 2017, 11:31
Postat de John Milne pe 05 Decembrie 2017, 18:35

In "giulestean " needucat .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  05 Decembrie 2017, 18:35

In "giulestean " needucat .

mosvasile
mosvasile  •  05 Decembrie 2017, 15:23

Mare comediant!Dar trebuie sa fie atent!Inca nu i-a deranjat prea tare-adica sa le-o ia in fata-pe baskanii din Istanbul,dar daca "se obrazniceste",va fi expediat de urgenta la Bukresh!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează