INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

UPDATE Ipoteză incredibilă după nebunia de la PAOK - AEK Atena: "Ești mort"! » Politicul se implică: PAOK retrogradată?!? Campionatul a fost suspendat!

FOTO: Gazzeta.gr
FOTO: Gazzeta.gr

Articol de - Publicat luni, 12 martie 2018 08:44

Arbitrul Kominis ar fi trecut în raport că golul lui Varela a fost valabil și jucătorii lui AEK ar fi refuzat să continue meciul. Concluzie: 1-0 pentru echipa lui Răzvan Lucescu, dar adversarii îl acuză pe patronul gazdelor, Ivan Savvidis. "Avea pistolul la el. Și i-a strigat «centralului»: "Ești mort!"

update 14:22

Conform informațiilor venite din presa elenă, prima ligă a Greciei a fost suspendată! 

Federația din Grecia, alături de primul ministru Ales Tsipras, au luat decizia de a întrerupe campionatul pe o perioadă nedeterminată!

Perioada în care campionatul va fi suspendat nu e încă stabilită. Singura certitudine e faptul că etapa viitoare nu se va disputa cu siguranță, iar apoi urmează două săptămâni de pauză cauzate de meciurile echipei naționale. 

Știrea inițială!

Fotbalul nu poate avea nicio zi de liniște în Grecia. Duminică seară, un gol validat, anulat și iar validat a provocat un scandal uriaș, incidente grave, amenințări, agresiuni, pistoale și bodyguarzi pe teren.

După tot ce s-a întâmplat la Salonic, ciocnirea PAOK - AEK fiind întreruptă în minutul 90 și suspendată oficială două ore mai târziu, vor urma probabil măsuri extrem de dure.

Ministerul Sportului ia în calcul chiar suspendarea campionatului acum, cu cinci etape înainte de final. "La un fenomen extrem e nevoie de decizii curajoase. Imaginile de la PAOK - AEK rănesc fotbalul nostru", a declarat George Vassiliadis, ministrul adjunct al Sportului, care anunță o întâlnire cu federația elenă, UEFA și FIFA pentru a lua rapid o hotărâre. Iar clubul lui Răzvan Lucescu riscă în cel mai rău caz retrogradarea.

Totul a început de la golul lui Varela, din minutul 90. Arbitrul Kominis a arătat centrul terenului, semn că validează golul, iar asistentul Pontikis a alergat și el spre centru cu steagul în jos (nu l-a ridicat în semn de ofsaid). În timp ce fotbaliștii lui PAOK sărbătoreau reușita, cei de la AEK au început protestele, susținând că Mauricio (aflat în poziție neregulamentară) l-ar fi influențat pe portar și, prin urmare, golul trebuie anulat pentru ofsaid!

 ofsaid paok

Arbitrii au început și ei parlamentările între ei. "Centralul" susținea că mijlocașul nu influența faza, tușierul părea să-și schimbe părerea inițială, înclinând spre anularea golului. După un sfert de oră de nebunie, patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, intrând cu pistolul pe gazon și amenințând arbitrul, bruscat de directorul sportiv Lubos Michel, toți jucătorii au ajuns la vestiare. Cu scutierii poliției pe culoare.

În cele din urmă, aproape de miezul nopții, Kominis ar fi trecut în raport că a acceptat reușita lui Varela, iar scorul final ar fi fost 1-0, pentru că oaspeții au refuzat să se întoarcă pe gazon pentru a disputa ultimele minute ale prelungirilor.
Dar AEK protestează și anunță că totul se decide la Comisia de Disciplină sau la tribunal, dacă e nevoie.

"Proprietarul lui PAOK avea un revolver. S-a dus spre arbitru clar să-l amenințe", a declarat antrenorul Jimenez, în timp ce oficialii clubului atrag atenția: "A fost terorism la Salonic. Nu se putea asigura securitatea jucătorilor. Nu mai puteam reveni pe teren".

Atenienii au mai dezvăluit ceva. "Savvidis i-a urlat centralului: «Ești mort!». Și l-a lovit pe directorul nostru, Dimitriadis". Fapte trecute în raport de arbitru. De aceea, PAOK poate fi chiar retrogradată. 

"Mi-au spus că sunt speriați de groază. Și eu i-am văzut arma lui Savvidis"

Arbitrul Georgios Kominis a scris în raport și despre reacția directorului general al lui AEK. "Minas Lysandrou a venit în vestiarul nostru și ne-a spus că jucătorii sunt speriați de groază, referindu-se la pistolul lui Ivan Savvidis. Și eu i-am văzut arma". 

"M-a avertizat: «Ești terminat!»"

"Centralul" a notat totul despre patronul lui PAOK: "Ivan Savvidis a invadat terenul alături de bodyguarzi, a amenințat, a fost agresiv, l-a lovit pe Vasilis Dimitriadis, directorul lui AEK". Nici Lubos Michel, directorul sportiv al clubului din Salonic, nu a scăpat. "M-a avertizat: «Ești terminat!»". 

Parte din raportul arbitrului

"În minutul 89, după golul echipei gazdă, am ridicat mâna pentru a indica un ofsaid și, după ce m-am consultat cu al doilea asistent dacă este golul valid sau nu , am decis să îl validez.

Înainte să îmi anunț decizia, domnul Ivan Savvidis a intrat pe teren într-un mod violent, sub escorta gărzilor de corp personale și a cerut echipei sale să iasă de pe teren. Apoi, s-a îndreptat către reprezentantul celor de la AEK, Vassilis Dimitriadis, pe care l-a îndepărtat violent".

"A venit de nicăieri în Grecia să cumpere viața și moartea cu bani făcuți cine știe unde"

Președintele Larisei, Alexis Kougias, a avut și el conflicte în trecut cu proprietarul lui PAOK. "Mi-a spus că am nevoie de psihiatru. Dacă mie îmi trebuie un psihiatru, atunci ce-i trebuie lui Ivan Savvidis? Un procuror! Acest individ vulgar a apărut în Grecia de nicăieri, a venit aici să cumpere viața și moartea cu bani făcuți cine știe unde". 

Jucătorii lui PAOK au refuzat să plece la vestiare

Jurnaliștii greci povestesc că, în momentul în care Savvidis a pătruns pe gazon, cerându-le propriilor jucători să se retragă de pe teren și să plece la vestiare, căpitanul Vieirinha i-a făcut un semn clar proprietarului. "Nu trebuie să facem asta. Trebuie să rămânem aici și să jucăm până la capăt", i-ar fi spus portughezul

"PAOK voia să joace ultimele minute, dar președintele nostru ne-a spus să nu ieșim din vestiar, cât timp e un om afară cu pistolul la centură. Federația greacă trebuie să realizeze că aici e vorba de mai mult de trei puncte. Incredibil la ce s-a ajuns. Au atacat arbitrul pentru un gol anulat"
Manolo Jimenez, antrenor AEK

"Nu ne-am temut la început. Dar apoi, văzând fotografiile cu patronul lui PAOK având arma la spate, ne-am gândit: «Dacă o lua razna, putea să scoată arma»"
Manolo Jimenez, antrenor AEK

Vezi aici filmul evenimentelor de la meciul de aseară dintre PAOK și AEK Atena

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Martie 2018, 08:05
Postat de stoichkov8 pe 12 Martie 2018, 19:51

ce treaba are asta cu golul valabil din meciul trecut?

Pai intreaba-l pe ala care a postat ce a postat. Buna intrebare, dar lui, nu mie ! Pricepi ?

stoichkov8
stoichkov8  •  12 Martie 2018, 19:51
Postat de unico_biancorossi pe 12 Martie 2018, 18:46

Aiurea. Habar nu ai ce scrii, nici tu, nici alți useri, nici obosiții de povestitori. La Thessaloniki este terorism numai la paoKi, țăranii ăia de paoKi se cred partizani, dar nici măcar în satul lor nu sunt cei mai iubiți sau cei mai titrați. Poate ați auzit măcar vag despre PAE Iraklis sau Aris. Aris are mai multe titluri decat paoKi iar PAE înseamnă unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Ellas, e fondat înainte de 1900, are cei mai mulți fani în Tessalia. Giraios Iraklion sunt băieți ok, la fel și cu ARis, dar vin ăștia simpatizați de bătăușii din port adică vreo 2 cartiere, sî facă ei legea în Superligă. Legea junglei, a frustraților.

ce treaba are asta cu golul valabil din meciul trecut?

158701208181241
Πορτόπουλος Κωστής  •  12 Martie 2018, 19:19

Am observat ca in toate pozele cu Savidis are haina pe el.In poza cu pistolul nu are haina(cine i-a scoas-o)si pistolul este pus pe dos;adica nu-l poate scoate cu mana.Cred ca este fotoshop!!!!!!!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează