INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

VIDEO Declarații deplasate ale lui Șumudică la conferință: "Ați vrea să dorm pe bancă la fel ca Lobanovski?"

Foto: Hepta
Foto: Hepta

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2018 18:36

Marius Șumudică, doar egal azi, a 4-a oară fără victorie în ultimele 5 meciuri. S-a enervat când i s-a reproșat că e incandescent pe margine.

După două înfrângeri în șir, 0-1 cu Malatya și 1-3 cu Galatasaray, Șumudică a fost mult mai precaut. Nu mai voia să piardă, și Kayseri nu a mai riscat în următoarele trei etape, obținând cinci puncte, după două egaluri cu adversari apropiați în clasament (1-1 cu Göztepe, poziția a 7-a, și tot 1-1 azi, cu Sivas, 8) și o victorie la limită pe terenul lui Osmanli (1-0).

Nu îl deranjează că are doar un succes în ultimele 5 runde. "Important e ca, la sfârșitul sezonului, să fim pe locul 5, ca acum. Fiecare punct e important", spune antrenorul roș-galbenilor.

Gol Robinho de la 30 de metri

Kayseri a fost condusă azi acasă, după ce Robinho (53) a înscris cu un șut de la 30 de metri din lovitură liberă. Silviu Lung a plonjat târziu, are partea lui de vină la acest gol. Fără Săpunaru (doar rezervă, la fel ca Papp, la Sivas), gazdele au egalat după 13 minute, prin nelipsitul căpitan Umut Bulut.

Era imposibil ca antrenorul să nu se enerveze la o conferință. Când i s-a reproșat că se agită prea mult pe margine, Șumi a avut o replică deplasată: "Ați vrea să dorm pe bancă la fel ca Lobanovski? Așa sunt eu, acesta e caracterul meu!". Și-a încrucișat mâinile la piept, lăsându-și capul într-o parte. Legendarul antrenor al lui Dinamo Kiev a decedat în 2002, la vârsta de 63 de ani. Lobanovski suferise un accident vascular în timpul unui meci de campionat, apoi fusese supus unei intervenții chirurgicale ce nu l-a  mai putut salva.

"Nu sunt dezamăgit. Acest egal nu e atât de rău. Nu am fost proaspeți, mai ales mental, pentru a putea deschide o echipă venită să se apere"
Marius Șumudică, antrenor Kayseri

Video cu momentul în care Șumudică vorbește de Lobanovski, la minutul 5:40


Valeri Lobanovski. Foto: Guliver/Getty Images

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (26)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  12 Februarie 2018, 11:16

Gata, desteptarea!! A venit remorca sa va duca la colhoz! Mare antrenor a fost bolsevicul asta! Pe care-l plang nostalgicii comunisti ca pe Ceausescu. Ce *** sa stie un kgb-ist pus pe banca doar ca sa supravegheze cu mana de fier ce fac jucatorii rusi prin deplasari? In afara de bataie, nu cred ca le mai administra si alte lectii tehnico tactice jucatorilor antrenati de el. La fel ca Halagian la noi, vestit pentru ,,focul la ei". Lobanovski avea moaca de turnator de muncitori dintr-o uzina sovietica, nu vorbea decat rusa, n-ar fi inteles niciodata ce deseneaza Pep pe tabla din vestiar elevilor sai si la fel ca si alti umflati comunisti ai vremurilor de atunci, a beneficiat de o generatie de jucatori de exceptie. N-are niciun merit la performantele echipelor pe care le-a antrenat, dovada ca dupa caderea comunismului a fost dat afara de la toate echipele pe la care s-a aciuiat. Si da, Sumi are dreptate! Mai indiferent si mai somnoros ca asta n-a existat nimeni in fotbalul mondial. Precis are si vreo statuie din bronz prin Kiev, la fel ca si Stalin, Lenin si alti carturari de seama. Astia care-l venereaza purtau caciuli rusesti pe cap si stateau la coada la iaurt de la 4 dimineata. Citeau Scanteia si mergeau la nunti imbracati in singurul lor costum: cel de ginere la propria nunta! Chit ca aia avusese loc cu 25 de ani inainte...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  12 Februarie 2018, 10:18

Un singur exemplu vreau sa dau: Lobanovski a cistigat Supercupa Europei 1975 invingind Bayern M cu 3-0 la general. La Bayern jucau, printre altii: Sepp Maier, Franz Beckenbauer, K.H. Rummenigge si Gerd Muller. Sumudica....

10204668020403676
Moise Doru  •  12 Februarie 2018, 08:34
Postat de Moise Doru pe 12 Februarie 2018, 08:33

PACA CA A DAT ACEST EXEMPLU!!!CRED CA NU STIE CINE A A FOST SI CE A FACUR LOBANOVSKY!!!!

MARE DREPTATE AVETI!!!!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează