INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

VIDEO DonBoss Luce » Mircea Lucescu şi Raţ au luat a patra Supercupă în Ucraina

După patru ani, Mircea Lucescu a reușit a doua
După patru ani, Mircea Lucescu a reușit a doua "triplă" titlu-Cupă-Supercupă pe banca lui Șahtior

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iulie 2012 07:11

Şahtior a deschis aseară stagiunea cu triumful din derbyul cu Metalurg, finalista Cupei (2-0). Antrenorul român a cîştigat toate trofeele interne în 2012.

În timp ce alţii se bucură încă de vacanţă sau transpiră în amicale, Mircea Lucescu şi-a mai pus un trofeu în vitrină. Supercupa Ucrainei s-a întors la Doneţk, după ce Şahior a tranşat aseară derbyul cu Metalurg. Cu Raţ integralist, campioana a cîştigat cu 2-0 şi la Lugansk, bisînd triumful din finala Cupei.

N-a mai fost însă nevoie de prelungiri, ca în urmă cu două luni, la Kiev. "Minerii" i-au băgat repede la adîncime pe "metalurgişti". Era 1-0 din minutul 5! Morişca braziliană de pase s-a finalizat cu execuţia de fineţe semnată de Luiz Adriano, şut plasat lîngă bară de la 13 metri din centrarea căpitanului Srna.

Presiunea portocalie, rar întreruptă de replica albilor, s-a menţinut, Fernandinho şi Mhitarian nefiind departe de dublarea avantajului. A fost doar prefaţa altei superfaze (35), cu un şut imparabil din afara careului trimis de Douglas Costa, servit perfect de Fernandinho după un contraatac în viteza a cincea!

La 0-2, Metalurg a echilibrat jocul după pauză. Volovik şi Dimitrov i-au dat emoţii lui Piatov, ce a scos de fiecare dată de sub transversală. Lucescu a folosit şi rezervele Eduardo, Ilsinho şi Devici, Şahtior a înclinat iar terenul, fără să mai înscrie, Metalurg terminînd meciul în zece oameni (eliminat Volovik).

Încep Liga cu Arsenal
Duminică se reia campionatul în Ucraina. Şahtior începe cursa de apărare a titlului pe teren propriu, unde va primi vizita lui Arsenal Kiev. Echipa celor trei români, Ionuţ Mazilu, George Florescu şi Florin Şoavă încurcase sezonul trecut trupa lui Mircea Lucescu şi Raţ, remizînd în etapa a 4-a (1-1) la Kiev, cu golul reuşit de Mazilu în prelungiri. Şi Dinamo Kiev debutează acasă, sîmbătă cu Metalurg Doneţk.

15 trofee au cucerit Mircea Lucescu şi Raţ în 8 ani cu Şahtior: 6 titluri, cîte 4 Cupe şi Supercupe ale Ucrainei plus o Cupă UEFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dilibau
dilibau  •  11 Iulie 2012, 11:46
Postat de aruabuans pe 11 Iulie 2012, 03:38

"15 trofee au cucerit Mircea Lucescu şi Raţ în 8 ani cu Şahtior: 6 titluri, cîte 4 Cupe şi Supercupe ale Ucrainei plus o Cupă UEFA" 6 titluri 4 cupe si 4 supercupe =15 trofee?:D Ala in plus a fost dat de Jean Padureanu ....

Vezi ca mentioneaza la sfarsit "plus o Cupă UEFA", deci sunt 15 trofee. E grele cu matematicili, deh...

danalexu
danalexu  •  11 Iulie 2012, 09:40

pai de 8 ani a investit Ahmetov vreo 200 de mil de euro.cum sa nu castigi un campionat in ucraina, unde nu exista decat sahtior dinamo dnpr si harkov?

bun1cu
bun1cu  •  11 Iulie 2012, 08:33
Postat de hanibal pe 11 Iulie 2012, 06:44

aruabuans: adauga si Cupa UEFA. Bravo nea Mircea, succes in noua stagiune.

Cupa uefa nu e trofeu :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează