INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Săptămînă perfectă pentru români în Italia! Stoian a marcat un supergol

Adrian Stoian (stînga) a marcat cel de-al doilea gol pentru Bari
Adrian Stoian (stînga) a marcat cel de-al doilea gol pentru Bari

Articol de GSP - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 12:16

Românii nu fac senzaţie doar în Serie A, ci şi în cel de-al doilea eşalon fotbalistic din Italia

Adrian Stoian, mijocaşul împrumutat de AS Roma la Bari pentru a căpăta experienţă, a reuşit cel de-al treilea gol stagional în acest weekend. Echipa olteanului în vîrstă de 20 de ani a învins, cu 2-0, la Varese, iar Stoian a fost cel care a închis tabela în minutul 77, cu o execuţie în forţă, direct sub bara transversală a portarului advers. Vezi mai jos VIDEO cu golul lui Stoian (minutul 1:19)!

Un produs al Şcolii de Fotbal Gică Popescu, Adrian a ajuns la AS Roma în 2008, şi a jucat un singur meci. A fost împrumutat apoi la Pescara, unde craioveanul a înscris un gol în cele 12 meciuri în care a îmbrăcat tricoul echipei din Serie B.

Din august, Stoian joacă la Bari, alături de care se află pe locul 10. Echipa românului are 29 de puncte, cu doar trei mai puţin decît ultimul loc care asigură prezenţa în play-offul pentru promovarea în Serie A.

Săptămîna românească
Primul care a tras semnalul unui weekend reuşit a fost Ştefan Popescu, tînărul fundaş Cesenei fiind introdus în linia mediană a echipei italiene în meciul cu Napoli. El a deschis scorul pe San Paolo, însă s-a accidentat după doar cîteva minute şi a fost înlocuit.

Duminică, Ştefan Radu a făcut un meci excelent pentru Lazio, chiar după ce s-a vorbit despre plecarea acestuia de la echipa romană datorită evoluţiilor neconvingătoare din ultima vreme. Acesta s-a achitat de sarcinile din apărare, marcajul la Schelotto, adversarul care a urcat cel mai des pe flancul său, plasamentul la centrări şi intercepţiile fiind impecabile.

Radu a avut şi un important aport ofensiv, materializat în minutul 20, cînd, în urma unei curse, a fost faultat în careul advers: un-doi, dribling, pus la pămînt, penalty transformat de Hernanes, 1-0.

Cristi Chivu a apărut şi el pe teren în derby-ul cu AC Milan, intrînd în repriza secundă, după golul înscris de Milito. Internazionale s-a impus cu 1-0, cîştigînd partida.

Nu în ultimul rînd, Adrian Mutu a reuşit golurile cu numărul 100 şi 101 în Serie A, reuşind să intre în topul celor mai prolifici 10 marcatori în Serie A aflaţi încă în activitate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  22 Ianuarie 2012, 14:44

Bravo Adrian Stoian!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează