INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Vlad Munteanu: “O iau, practic, de la zero”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2008 00:00

Vlad Munteanu este noul jucator al lui Auxerre, unde a devenit coechipier cu Gabriel Tamas si Daniel Niculae. Lucrurile au decurs repede. Anuntat ca trebuie sa plece de la Wolfsburg, unde nu mai intra in planurile antrenorului Felix Magath, el a sosit marti seara in Franta pentru negocieri. Dupa ore lungi de discutii s-a inteles cu oficialii alb-albastri, a doua zi dimineata. Palma s-a batut la prinz, dupa efectuarea vizitei medicale.

- Vladut, e gata acordul cu Auxerre?

- Totul este OK. Nu mai e nimic de pus la punct. Am semnat contractul, am trecut testele medicale, am fost prezentat.

- Care sint conditiile intelegerii?

- Deocamdata, imprumut pe 5 luni, perioada pentru care Auxerre va plati 300.000 de euro. In primavara, daca francezii vor fi multumiti de mine, dar si eu, ne asezam iar la masa ca sa discutam un nou contract. Daca se vor decide sa ma cumpere, vor trebui sa mai dea inca 1,3 milioane de euro.

- Iti convine Auxerre? Aveai si varianta Hertha.

- Cu cei de la Hertha am vorbit la telefon pina dimineata. Sincer, as fi vrut sa ma duc la Berlin, fiindca m-am obisnuit in Bundesliga, unde am jucat un an si jumatate. M-am lovit insa de refuzul lui Wolfsburg. Mai precis al lui Magath, care n-a vrut nici in ruptul capului sa ma lase la Hertha. A zis ca el nu vinde jucatori la concurenta.

- Esti multumit?

- Finalmente, da. Am terminat toate formalitatile si o sa merg curind sa vad apartamentul pe care Auxerre mi l-a dat deja. Este liber, ma pot muta imediat. Fireste, o sa pastrez si casa din Wolfsburg.

- Nu o sa-ti fie greu intr-un campionat pe care nu-l cunosti absolut deloc?

- Ba da. La Auxerre o iau, practic, de la zero. Trecerea in Franta e o experienta noua, o provocare pe care o accept pentru a putea juca mai mult. Asta imi doresc eu cel mai tare. Am incredere ca o sa reusesc.

- Ai vorbit cu Tamas si Niculae?

- Sigur ca da. A contat si parerea lor. In plus, ma bazez mult pe ei sa ma ajute ca sa ma integrez cit mai usor si mai repede. Eu nu cred ca vor fi probleme.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  30 Ianuarie 2008, 19:33

Multa bafta Vladut!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează