Made in America » Cum să câştigi 3,5 milioane de dolari fără să faci nimic

Articol de GSP luni, 09 iulie 09:04

Serviciul Poştal american a făcut o greşeală foarte mare, tipărind un timbru cu Statuia Libertăţii. Cel care s-a ocupat de design a ales Statuia Libertăţii din Las Vegas, care a fost realizată de sculptorul Robert Davidson, în loc de Statuia Libertăţii din New York.



Serviciul Poştal american a emis timbrele timp de trei luni înainte să descopere că nu au imaginea statuii din New York.

Made in America » Cum să câştigi 3,5 milioane de dolari fără să faci nimic

Această gafă l-a îmbogăţit pe Robert Davidson, care şi-a angajat un avocat bun şi a dat în judecată Serviciul Poştal american, pe motivul că i-a încălcat drepturile de autor. Avocaţii Poştei s-au apărat motivând că design-ul statuii lui Robert Davidson este aproape identic cu cel al statuii originale din New York şi că acesta nu poate să pretindă drepturi de autor.

Judecătorul federal Eric Burggink a judecat acest litigiu, iar la final i-a dat dreptate lui Robert Davidson, afirmând că munca sa este un design original cu o faţă mai modernă, feminină şi contemporană. Pentru că a tipărit timbru cu Statuia Libertăţii fără acordul lui Robert Davidson, judecătorul Eric Burggink a hotărât ca Serviciul Poştal american să-i plătească artistului 3,5 milioane de dolari.

Până la urmă Serviciul Poştal nu a ieşit deloc în pagubă, pentru că a făcut un profit de 70 de milioane de dolari din emiterea timbrelor cu Statuia Libertăţii din Las Vegas.

 Made in America » Cum să câştigi 3,5 milioane de dolari fără să faci nimic