Mayweather și Pacquiao, în fruntea topului celor mai bine plătite celebrități

Foto: publika.md (Foto: publika.md)

Articol de GSP vineri, 03 iulie 09:52

Cîntăreaţa Katy Perry şi actorul Robert Downey Jr. ocupă poziţii fruntaşe în topul 100 al celor mai bine plătite celebrităţi din lume, realizat anual de revista Forbes, pe baza onorariilor primite de aceste persoane în ultimele 12 luni, informează Reuters.



Pugiliştii Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao ocupă primele două locuri în topul celor mai bine plătite celebrități, potrivit studiului realizat de revista Forbes.

Cei doi se află în fruntea clasamentului în urma meciului de box - extrem de profitabil din punct de vedere financiar - pe care l-au disputat luna trecută la Las Vegas. Cu venituri estimate la 300 de milioane de dolari obţinute pe parcursul ultimelor 12 luni, Floyd Mayweather se află pe primul loc în acest clasament. Manny Pacquiao ocupă poziţia a doua, cu venituri de 160 de milioane de dolari.

Onorariile pe care le-au primit în urma meciului disputat pe 2 mai, cîştigat de Mayweather în urma unei decizii unanime a arbitrilor, nu au fost deocamdată dezvăluite. Estimările revistei Forbes au la bază ceea ce experţii au descris ca fiind "cea mai profitabilă partidă in istoria boxului".

"Onorariile de 300 de milioane de dolari primite de Mayweather au doborît precedentul record aferent veniturilor obţinute de un sportiv, deţinut anterior de jucătorul de golf Tiger Woods, care a încasat 115 milioane de dolari în 2008", a spus Natalie Robehmed, editor al revistei Forbes.