NASA va construi cel mai silențios avion supersonic din lume

Articol de GSP vineri, 13 aprilie 07:48

Companiei americană Lockheed Martin Aeronautics va construi pentru NASA cel mai silențios avion supersonic din lume, X-Plane, care se va numi Low-Boom Flight Demonstration. Acest supersonic va costa 247,5 milioane de dolari şi va fi terminat la sfârşitul anului 2021.



Avionul va avea aripi de 9 metri lungime, o lungime de 28,65 metri, un motor General Electric F414 și va putea decola la o greutate totală de 14.650 kilograme. Viteza maximă va fi de 1.513 km şi va putea zbura la o altitudine de 16.764 metri. Designul lui va elimina zgomotul puternic ( sonic boom) caracteristci avioanelor supersonice.

Acest avion al agenției spatiale americane va revoluționa industria călătoriilor intercontinentale, zborul unei călătorii de la New York la Londra urmând a dura 4-5 ore.

"Există atât de mulți oameni la NASA care au depus multe eforturi pentru a ajunge în acest punct. Datorită muncii lor de până acum și a muncii viitoare, vom putea să folosim acest X-Plane pentru a transforma aviația", a declarat Peter Coen, manager de proiect al NASA.