O companie din SUA a implantat microcipuri angajaţilor

Articol de GSP vineri, 28 iulie 09:08

Three Square Market, o companie de tehnologie din Wisconsin (SUA), care activează în domeniul automatelor pentru vânzarea produselor, a anunțat că va oferi angajaților șansa de a avea un microcip implantat în mână!



Aceștia îl pot folosi pentru a se autentifica într-un sistem, a cumpăra gustări sau pentru a folosi xeroxul. Nimeni nu va fi obligat să poarte aceste micro cipuri, totul fiind pe bază de voluntariat.

"Până acum în jur de 50 de angajaţi au fost de acord cu implantarea cipurilor, care au dimensiunea aproximativă a unui bob de orez. Cipurile RFID folosesc câmpuri electromagnetice pentru a comunica şi pot fi citite la o distanţă de cel mult 15 centimetri" a declarat Tony Danna, vicepreşedintele sectorului de vânzări.

"Vom utiliza tehnologia RFID pentru a conduce totul, de la achiziționarea de spații de birouri, deschiderea ușilor, utilizarea copiatoarelor, conectarea la calculatoarele de birou, deblocarea telefoanelor, partajarea cărților de vizită, stocarea informațiilor medicale și utilizarea ca și plată la alte terminale RFID", a spus Todd Westby, CEO al companiei.

Microcipul utilizează aceeași tehnologie de comunicație asemănătoare cu cea găsită în programe precum Apple Pay.