Obsesia lui Samal Yeslyamova, actriţa kazahă premiată la Cannes

Samal Yeslyamova ► Foto: hepta.ro (Samal Yeslyamova ► Foto: hepta.ro)   Galerie foto (11)

Articol de GSP sambata, 30 iunie 09:25

Samal Yeslyamova a făcut senzaţie în acest an la Festivalul de la Cannes 2018 pentru rolul interpretat în filmul " Ayka". Actriţa născută la Petropavl, în Kazahstan, a impresionat juriul de la Cannes, primind premiul de interpretare feminină.



"Ayka" este o tânără imigrantă kârgâză din Rusia, care a fost violată şi a rămas însărcinată. Ea şi-a abandonat copilul la spital, după care timp de o oră şi 40 de minute, camera de filmat nu o părăseşte, prin intermediul unor planuri secvenţă foarte lungi. Pentru a se putea întreţine, tânăra a fost nevoită să jumulească găini într-un hangar înzăpezit din Moscova. O scenă originală a fost când Ayka şi-a arătat sânii, pe care îi golea de laptele matern în acel spaţiu insalubru. Criticii de film au fost impresionaţi de chipul femeii şi de decizia de a-şi lua copilul înapoi.

Samal Yeslyamova a declarat că a fost foarte emoţionată când a aflat că a câştigat premiul de interpretare feminină la Cannes 2018, regizat de Sergey Vladimirovich Dvortsevoy. "La anunţarea numelui meu, aproape că mi-au dat lacrimile. Şi filmul nostru? Şi echipa? În timpul filmărilor, am dormit cinci ore pe zi, însă alţii au dormit şi mai puţin", a spus actriţa kazahă în vârstă de 33 ani, care s-a lansat în cinematografie cu lungmetrajul " Tulpan". Aceasta a mai afirmat că are o obsesie, să interpreteze rolul din film, just şi adevărat.

Samal Yeslyamova a mai vorbit despre exerciţiile fizice extenuante pe care le făcea înainte de fiecare prezenţă pe platoul de filmare, unde trebuia să fie cu adevărat epuizată în faţa camerei de filmat. Ideea filmului "Ayka" se baza pe o statistică tragică din 2010, care dezvăluia faptul că 248 de bebeluşi au fost abandonaţi în maternităţile moscovite de femei imigrante provenind din Kârgâzstan. "Un astfel de subiect, despre o legătură care există între mamă şi copilul ei, emoţionează pentru că este universal", a explicat actriţa, care a petrecut mai mult timp observând viaţa tinerelor imigrante clandestine din Moscova.

Toate imaginile cu Samal Yeslyamova - în galeria foto de mai sus (CLICK AICI)

Obsesia lui Samal Yeslyamova, actriţa kazahă premiată la Cannes
Samal Yeslyamova ► Foto: hepta.ro