OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

Dimitrov și Pap, păstrătorii tradiției

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 17:46 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 17:52

Sepsi și FC Botoșani vor juca un rol esențial în play-off. Pasionații de statistici intuiesc de ce

FCSB și FC Botoșani s-au întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă. De 14 ori s-au impus bucureştenii, un joc a fost câştigat de moldoveni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate. Ultima întâlnire, disputată duminică, 18 aprilie, la Giurgiu, s-a încheiat cu victoria bucureștenilor, 2-1.

Sepsi OSK și CFR au un istoric de 12 întâlniri directe, campionat și Cupa României. Palmaresul este net în favoarea clujenilor, care și-au adjudecat 10 dintre acestea, celelalte două încheindu-se la egalitate.

Pentru pasionații de fotbal, dar mai ales de literatură sportivă

Rămăseseră puține minute până la startul partidei de la Sfântu Gheorghe. Antrenorii Edi Iordănescu și Leo Grozavu, care de bună seamă se reprezintă pe ei înșiși, afișau mine grave, preocupate. Tehnicianul campioanei deplângea sterilitatea atacanților. Din spatele ochelarilor care îi conferă un aer intelectual, cel al OSK-ienilor mărturisea că echipa lui intră cu gândul să câștige de fiecare dată când joacă împotriva Clujului. Superb!

Dimitrov și Pap, păstrătorii tradiției
FCSB - FC Botoșani: Eduard Pap, gafă uriașă la Giurgiu

Cu trei zile mai devreme, înainte de meciul cu FCSB, primiserăm asigurări de la botoșăneni că se vor lupta pe viață și pe moarte pentru cele 3 puncte puse în joc. Toni Petrea și Marius Croitoru fuseseră mai senini decât omologii de la Cluj și de la Sfântu Gheorghe, dar și din vorbele lor se desprindea ideea unei rivalități ireductibile. Emoție la cote paroxistice!

Sacrificiu personal?

Eduard Pap, portarul celor de la Botoșani, și Radoslav Dimitrov, fundașul dreapta al lui Sepsi, au greșit grav și au contribuit decisiv la înfrângerile echipelor lor în fața FCSB-ului și a CFR-ului. La 1-1 și după ce echipa sa condusese aproape jumătate de meci, lui Pap i-a cășunat să dribleze în fața lui Panțîru. Iar lui Dimitrov i-a venit să facă henț în careu la o lovitură liberă a Clujului, într-un moment în care Clujul nu își crease nicio ocazie. Poți să îți închipui că au greșit cei doi intenționat? Ori poți presupune că prin sacrificiul lor s-a respectat încă o dată tradiția? Legenda populară? Una care spune că FC Botoșani este prea plecata fată-n casă a lui Becali și că Sepsi OSK este disciplinata ordonanță a Clujului?

Se poate, stimați telespectatori!

În locul unui răspuns la aceste gânduri vinovate, propun să admirăm prestația Botoșaniului contra Craiovei, felul în care elevii lui Marius Croitoru au luptat până la ultima picătură de energie și erau gata-gata să obțină nu doar un egal, ci chiar victoria. Deci se poate! Bravo, bravo, bravo! Mai sugerez să urmărim atent felul în care se vor comporta și de acum încolo Sepsi și Botoșani în play-off. Nu împotriva Clujului, respectiv a FCSB-ului. Anticipez că puterea tradiției va fi mai presus de surprize, deși în fotbalul nostru nu mai sunt blaturi. Nu avem nevoie de dovezi, credem pe cuvânt! 


Comentarii (22)
1227581147451188
Marian Popescu  •  24 Aprilie 2021, 15:07

Oare și Craiova este subordonată FCSB-ului, că nici ea nu prea a câștigat în fața lor ? Anul trecut au pierdut titlul și din cauza Botoșaniului și nu ați zis nimic. La fel când au fost furați pe față cu Viitorul sau Astra, ați tăcut(trei goluri valabile anulate cu Astra, două penalty clare neacordate cu Viitorul). Ba din contră l-ați pupat în f... pe Hagi

parpalache
parpalache  •  23 Aprilie 2021, 13:59

Am uitat sa „relev”si aportul lui Bohuenna la acea Cupa- castigata de echipa baskanului cel cu bani multi si influenta multa!Bohuena care se tot cerea afara si nu s-a lasat pana nu a fost eliminat!Iar acum, aflam ca refuza sa isi prelungeasca contractul cu Sepsi si„intamplator”este in atentia...fcsb!

parpalache
parpalache  •  23 Aprilie 2021, 08:44

Domnule Geambasu!Ziceti de „verigile slabe”- Dimitrov de la Sepsi si Pap de la Botosani?Pai Dimitrov asta„a prestat”si pentru fcsb!Sa ne amintim finala Cupei din sezonul trecut!Fcsb era in dificultate ,riscand sa rateze locurile care permiteau inscrierea in preliminariile cupelor europene!Atunci„l-au activat”pe stoichitzu lor de la FRF, care a programat finala Cupei... inainte de terminarea play off-premiera absoluta in istoria Cupei Romaniei!De ce?Pai...pentru ca baskan-ul din Pipera sa vada„cum sta” si sa aiba timp sa „lege ploile”in play off,daca rateaza Cupa!Dar in finala Cupei cu....Sepsi,ce s-a intamplat?Pai sa ne amintim:Man a trecut pe langa un Florin Stefan nefiresc de respectuos(Florin Stefan era impresariat de Annamaria Prodan,pe atunci fata in casa- la Becali),a tras la poarta(slab),dar fundasul Dimitrov ...„l-a rugat sa mai traga odata”,retrimitandu-i mingea!Iar Man (nu stim daca i-a multzumit),dar a inscris!Golul victoriei-gol de cupe europene!Asa-i cand in echipa ai„verigi slabe”!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează