OPINII  »  EDITORIAL

Racheta nu e proastă

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2022 19:13 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 19:24

Difuzat în timpul meciurilor de la Wimbledon cu o frecvență năucitoare, clipul publicitar în care Simona dă cu racheta de ciment din toate pozițiile mă lovește în creier. 

Banca Transilvania a plătit, pesemne, o căpiță de bani pentru – pentru ce? „Hai să facem treabă, România!”, zice îndemnul final. Ce treabă? Încercări repetate de distrugere a unui obiect care nu are nicio vină când nu lovești mingea bine. 

Racheta Simonei este o bijuterie tehnologică în care s-a investit muncă inteligentă cât cuprinde. Costă mult, sunt copii care visează tenisul, dar părinții nu au bani să le cumpere așa ceva. 

Sunt și tineri jucători de performanță care dispun de astfel de unelte – când îi văd cum le izbesc cu ifose furioase de zgură sau de gard, dacă aș avea o putere, le-aș interzice să mai joace tenis, până când vor arăta respect față de rachetă. 

Racheta nu e proastă
Simona Halep a distrus multe rachete

Ce să înțeleagă tinerii care sunt bombardați cu imaginile violente ale Simonei? Că așa ajungi campion, pedepsind cât mai multe rachete pentru greșelile tale? De fapt, fugind de răspundere, aruncând vina pe ceva ce nu se poate apăra?

În cei 20 de ani de când mă uit la Rafael Nadal, în clipa de față cel mai bun jucător din lume, nu l-am văzut niciodată făcând vreun rău rachetei...


Comentarii (25)
cosdecos
cosdecos  •  06 Iulie 2022, 11:15

Din punctul meu de vedere reclama nu vrea sa spuna ce spune CTP. Reclama, prin enervare si ruperea rachetei, se refera la munca grea, incercare, esec, perseverenta in ciuda esecului si succes la sfarsit. Avand in vedere ca firma la cere face reclama se refera la acelasi lucru (munca, esec, continuare in ciuda esecului, ...), cred ca e bine tintita. Sa nu uitam si ce spune reclama, asociat cu aceste imagini. Ceva de genul "fara declaratii sforaitoare si imnuri inaltatoare".

aerianaliana
aerianaliana  •  05 Iulie 2022, 20:25

Ce urat articol.... Toti marii campioni au momente cand frustrarile depasesc autocontrolul impus. Va aduceti aminte de cartonasul rosu luat de Hagi la Campionatul european? Sa nici nu mai zic de injuraturile care i se citeau pe buze cand nu intra mingea-n poarta. Ati auzit pe cineva sa-i reproseze lui Hagi toate astea? Simona Halep ESTE si VA RAMANE o mare campioana a Romaniei, oricate taste veti bate ca s-o ponegriti si oricate rachete ar strica. Ce n-as vrea eu ca alti 30 de tenismeni sa strice cate 2-3 rachete pe meci si sa ajunga numarul 1 mondial.... Domnule CTP....mai usor cu pianul pe scari....zau asa.... Rusinicaaaa!

niculaemoromete
niculaemoromete  •  05 Iulie 2022, 09:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează