OPINII  »  EDITORIAL CTP

Cazul Simona Halep – penal, chiar criminal?!

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2022 19:45 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 19:52

O veste extraordinară: s-a descoperit modul în care substanța interzisă a ajuns în organismul Simonei Halep – printr-un supliment alimentar contaminat. 
 

Asta ar putea s-o ajute să obțină o ridicare provizorie a suspendării, în vreme ce speța se va judeca în continuare. Ar putea să participe, deci, la turneele de început de an din Australia, precum și la AOpen.

Pentru subsemnatul nu e o surpriză că roxadustatul a fost ingerat de Simona fără știrea ei. Am spus și am repetat de la bun început, cât de ferm am putut, că nu pot să cred că Simona s-a dopat. 

Însă faptul dă de gândit. Cum să fie „contaminat” un supliment alimentar, în sensul că roxadustat e înăuntru, dar nu e scris pe etichetă, nici pe prospect, nici pe internet. Un supliment alimentar!? Roxadustat e ou, lapte sau zahăr, substanțe care sunt trecute ca posibil prezente în cantități foarte mici pe unele produse alimentare?

 E vorba de un medicament rar, de uz spitalicesc restricționat pentru cazuri grave și periculos prin efectele adverse – cum și de ce să se strecoare pe șest într-un supliment alimentar comercializat pentru consum sportiv, și de fapt, public?

Cazul Simona Halep – penal, chiar criminal?!
Simona Halep (31 de ani, locul 10 WTA)

Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal. Poate fi dată în judecată și condamnată la niște arestări și despăgubiri uriașe!...

Oricum, mă bucur că începe să se arate pricina în ce privește corectitudinea și cinstea Simonei.


Comentarii (79)
bazile
bazile  •  08 Decembrie 2022, 11:29
Postat de parpalache pe 06 Decembrie 2022, 15:19

Mai„obiectivul”lui pește!Vad ca nici n-ai auzit de prezumția de nevinovație și o ții langa cu„evidența probelor”!Afla și tu ca pâna nu se judeca cazul,Simona e nevinovata!De aceea nimeni din lumea tenisului nu și-a permis sa jubileze sau sa o infiereze!

Pai tocmai acesta este rostul investigatiilor si al audierile, sa judece daca e vinovata sau nu. Prezumtia de nevinovatie este aplicata.

bazile
bazile  •  08 Decembrie 2022, 11:20

1. daca a fost 'contaminat' produsul nu avea cum sa contina pe eticheta contaminantul. 2. Care ar fi distinctia dintre "criminal" si "penal" (dnul CTP ar putea cere o consultatie colegului sau, dl Tolontan, foarte doct in de'ale justitiei)?

mzm1
mzm1  •  08 Decembrie 2022, 10:22

Pentru a fi credibilă, știrea dată de domnul CTP ar trebui să conțină câteva informații precise: 1. Cum se numește suplimentul alimentar consumat de Simona; 2. Ce firmă îl produce; 3. Copia prospectului acestui supliment din care să rezulte că nu se menționează existența roxadustatului în compoziția sa; 4. Copia buletinului de analiză (făcută de un laborator atestat) din care să rezulte că suplimentul respectiv conține roxadustat. Altfel... vorbim degeaba!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează