OPINII  »  EDITORIAL CTP

Halepbăda

Articol de - Publicat luni, 01 august 2022 22:37 / Actualizat luni, 01 august 2022 22:38

În primul ei meci după Wimbledon, pe hardul de la Washington, Simona a biruit-o pe Cristina Bucsa jucând destul de nesigur și oscilant. E mare lucru să învingi când nu joci bine.

În afară de greșelile neforțate, mi-au displăcut la Simona, parcă mai mult ca niciodată, țipetele pe care le scoate pe lovitură. Nu sunt icnete scurte, sincrone cu zvâcnetul mișcării, ci „aghhhaaaa...”-uri prelungite, adesea ajungând să se suprapună cu lovirea mingii de către adversară, ceea ce i-ar putea afecta acesteia concentrarea în mod incorect.

Dar nu numai concentrarea adversarei. După părerea mea, aceste strigăte intense și lungi induc celei care le scoate o falsă impresie de forță și eficiență în lovitură (nu dai mai tare, dacă strigi mai tare, și, cu atât mai puțin, mai precis), care se întoarce împotriva ei, psihic vorbind, îndată ce primește înapoi mingi pe care le credea „dărâmătoare”. Pe scurt, „vocalizele” nu o ajută pe Simona, dimpotrivă.

Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios, mai ales prin comparație cu o jucătoare elegantă și silențioasă cum e Cristina Bucsa.

Halepbăda

M-au deranjat dintotdeauna zbieretele tarzanice ale Sharapovei, Azarenkăi, Arinei Sabalenka etc. Avem și la băieți așa ceva: Nadal l-a chemat „părintește” la fileu pe tânărul italian Sonego, ca să-i spună să dea sonorul mai încet. Litera strictă a regulamentului nu-i permitea lui Rafa să facă asta, putea să se adreseze arbitrului, dar zisul regulament ar fi trebuit să introducă de mult sancțiuni pentru astfel de hărțuiri audio.

Până atunci, aș considera un semn bun din toate punctele de vedere o Simona mută ca o lebădă pe teren. Fie și pentru că acela căruia îi mulțumește închinându-se când câștigă o aude mai bine dacă tace.


Comentarii (28)
zorrozabal
zorrozabal  •  03 August 2022, 08:25

„Chiuiturile”Simonei !Singura„ameliorare”a jocului Simonei din colaborarea cu „marele specialist”Darren Cahill!Cica o ajuta la respirație!Batrânul Țiriac a clatinat din cap nedumerit,bombanind ca dimpotriva o face sa nu se concentreze la joc!

klauz
klauz  •  03 August 2022, 08:05

Racnetele astea nu sunt noi, sunt de ani de zile. Dar bine ca le-ati obsrvat, totusi. Halep e incredibil de antipatica, nu numai prin ragete...

username
username  •  02 August 2022, 17:56
Postat de username pe 02 August 2022, 17:15

da pinăturile lu Nadal nu deranjează pă nime?...eroul Rafa *** la fiecare minge, insuportabil pt ăla cu care joacă

dragi roboței, pupa se cheamă partea din spate a navei, nu-i nica vulgar sau jignitor...și eroul între eroi Rafa se scarpină în pupa la fiecare minge, îi cam vulgar ceea ce face Rafa, nu ce zic io...vamos Simo

Vezi toate comentariile (28)
Comentează